مردم اين ديار هنوز از فشارهاي رواني ناشی از تغيير اسامي شهرستانهاي محبوب خود به خرمشهر و سوسنگرد و غیره خلاصی پیدا نکرده که با غائله تغيیر نام کوت عبدالله به کارون و جدا سازی آن از اهواز و اعلام آن بعنوان یک شهرستان مستقل روبرو شده و ضربه ای بس هولناک به افکار عمومی آنان متحمل شده اند.
این اقدام که توسط دولت احمدی نژاد صورت گرفته و تاکنون از حمایتهای بی دریغ حکومت فعلی برخوردار است همچون اقدامات دیگر خود که همیشه مردم و شاید جهانیان را متعجب خویش کرده است مارا در مقابل استفهامات و سوالات زیادی قرار خواهد داد که متاسفانه تاکنون دولت و مسئولین یا نتواسته و یا ندانسته نخواستند که حداقل توجیهی را در این خصوص ارائه نمایند.
سئوالاتی مانند:
چگونه و از چه راه قانونی و اداری این تصمیم اتخاذ گردید؟
این اقدام مطابق کدام اصول علمی، فرهنگی و اقتصادي پی ریزی و انجام شده است؟
چرا این تصمیم بصورت عجولانه و خودسرانه و بدون هیچ ملاحظه ای اتخاذ گردید؟
مسئولین بدنبال چه اهدافی از پس این امر هستند؟
این سوالات و مانند آنها دغدغه ای است که هر از گاهی از مردم آن منطقه شنیده میشوند که سزاوار است مسئولین ذیربط به این سئوالات جوابهای مناسبی ارائه نمایند.
البته از بعضی از مسئولینی که کاسه حضرت عباسی را در رسیدن به خواهشهای ارزان دنیوی خود علم کرده و مصالح و هرچیزی که آنهارا حاجت روا کند را می پرسند توقعی نداریم که دست به قلم شده و جوابی مرقوم بفرمایند چرا که همواره صحبتهای فریبنده و چاپلوسانه آنان را از ورای تریبونها و متینگهای تبلیغاتیشان شنیده و یا خوانده ایم اما مسئولانی هم هستند که نمک سرزمین شور خوزستان را چشیده و هرازگاهی در دفاع از کهن سرزمین خوزستان ادای دین مینمایند.
چندی پیش یکی از نمایندگان اهواز در مجلس جداسازی کوت عبدالله از اهواز را یک اقدام باعزت و به نفع مردم توصیف نمود و از کسانیکه به نوعی با این اقدام مخالفت می کنند بعنوان افرادی غیر خیرخواه مردم یاد کرد.
البته شاید بعلت عدم اطلاع کافی ایشان از منطقه از حیث تاریخی و فرهنگی و آن هم بحکم دور بودن شهرستان ایذه از این دیار بر ایشان حرجی نباشد که این گفته ها را به زبان جاری سازد ولی با فرض اینکه عارف ما یقول باشد به برخی از ادعاهای ایشان پرداخته و در پایان نظر خود را در خصوص جدا سازی کوت عبد الله ارائه خواهیم کرد.
جناب نماینده! این عزتی که حضرتعالی از آن یاد می کنید در چه قالبی می گنجد در حالي که دو دستگی و دامن زدن به تعدد نژادی و يا تبعيض قومیتی ویا -اولویت بخشی- به بعضی و به بعضی دیگر خیر، تنها عايد اين نوع اقدامات ناشايسته خواهد بود.
اين چه عزتی است که تمام امکانات رفاهی و معیشتی و بهداشتی وووو را در گوشه ای مانند کیان پارس و مانند آن متمرکز نماییم در حالیکه کوت عبدالله را با برخورداری از کمترین امکانات رفاهی و غیر رفاهی به امان خدا و در برهوت بلاتکلیفی از خود برانیم.
کدام زیر ساختهای شهری موفق در کوت عبد الله فراهم آورده شده است تا شاهد جدا شدن آن بعنوان یک شهرستان مستقل باشیم.
شهر شیرین شهر علی رغم تلاشهای بسیار دولت و فراهم آوردن ده ها امکانات رفاهی و معیشتی و علی رغم همه تبلیغات چند ساله آن تاکنون صلاحیت انتخاب آن بعنوان یک شهر قابل سکونت توسط مردم و مسئولین را پیدا نکرده است چه شده است که منطقه ای به نام کوت عبدالله (که گذشته از بحث نبود امكانات، اصلا بررسي وضعيت آن و لو بصورت گذرا بايد اشكي در چشم بعضی و قطره شرمی در پیشانیی بعضیها سرازیر نماید) در یک چشم بهمزدنی به شهری با نام کارون بدل گردد.
شکی نیست که مشکلات عدیده ای مانند بیکاری، ضعف بهداشت محيطي، نبود مراكز فرهنگی مقتدر، نبود مراكز تفريحي، و دهها مسائل ديگري كه نه تنها منطقه كوتعبدالله بلكه به جرأت بگویم اكثر مناطق عرب نشين اهواز با آنها دست و پنجه نرم مي كنند از طريق برنامه هايي چون جداسازي فوق الذكر قابل رفع نخواهند بود مگر اينكه مسئولين محترم غايتي غير از اصلاح امور طبق راهکارهایی که مألوف و معهود باشند در سر بپرورانند.
متاسفانه در تکه تکه کردن شهرستان اهواز توسط دولت سابق، ملاکی ببزرگی ملاک قومیتی و امنیتی لحاظ نشده است كه بايد اهداف آنرا در ضعف مديريت سياسي و امنيتي شهر و نيز در عدم قدرت مديرتها نسبت به اعطاي حقوق مردم عرب استان جستجو كرد.
جدا سازي كوت عبدالله و تغيير نام آن به كارون، دليل بسيار واضح و مبرهني است بر اصرار مسئولين استاني بر ايجادشكافهاي قوميتي،فرهنگی است و نه وحدت و همدلي قومی و صد البته نه با لقمه اي بسيار بزرگتر از دهن گوینده اي که آن را عزت انسانی مي نامد.