اقای وزیر خارجه بحرین ظاهرا از عمق سیاست خارجی نظام ایران و طمع سیاسی و استراتژی تهران خبر ندارد، باید به وزیر خارجه بحرین گفت که حتی اگر محمد خاتمی و یا هر فرد دیگری با شعار های تند اصلاح طلبانه روی کرسی ریاست جمهوری ایران قرار گیرد، نه قادر است و نه میخواهد که مسئله دخالت در بحرین را کنار بگذارد.
در ایران و در این حکومت تفکر توسعه طلبانه امنیتی و مذهبی تبدیل به یک هدف مهم برای امیال سیاسی نظام ایران شده است
در عین حال نباید فراموش کرد که سیاست خارجی ایران در منطقه دول عربی خلیج را سپاه قدس و سردار سلیمانی تایین میکند و نه وزارت خارجه و یا دولت تهران.
عمق خطاء سیاسی بعضی از دول منطقه در این است که تصور میکنند که با تغییر دولت نظام ایران، سیاست خارجی و دخالت های مخرب ان هم تغییر خواهد کرد
و قبل از امریکایی ها، به استقبال لبخند حسن روحانی و یا جواد ظریف عکس العمل مثبت نشان می دهند
به هر حال مصاحبه حسن روحانی با روزنامه واشنگتن پست، بخوبی نشان داد که دیدگاه و نظر دولت او و سپاه قدس یکی است و غیر قابل تغییر تا زمانی که رهبر ایران سکان دار
شعار ولی امر مسلمین جهان است و سپاه قدس بازوی دخالت های متعدد ان در دول عربی منطقه است.
العربیه مینویسد.
شیخ خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین روز شنبه 21-12-2013 در مصاحبه با روزنامه سعودی عکاظ گفت: “سیاست ایران نسبت به بحرین با آمدن حسن روحانی تغییری نکرده است. تنها هجوم تبلیغاتی علنی به بحرین را کمی کاهش دادند، اما گفتمان سیاسی آنها همان گفتمانی است که همیشه داشتند، هرگاه سخن از سوریه می شود تلاش می کنند تا بحرین را هم وارد ماجرا کنند”.
وزیر خارجه بحرین گفت: “البته با محمد جواد ظریف در باره مقایسه بحرین با سوریه صحبت کردیم و آقای ظریف گفت بی شک که فرق زیادی بین دو کشور بحرین و سوریه وجود دارد. سپس در باره مصاحبه روحانی با “واشینگتن پست” از وی پرسیدم، آقای ظریف معذرت خواهی کرد و آن را به دلیل کمبود وقت برای تغییر سخنان آقای روحانی دانست. به هرحال در نهایت سخنان مثبتی را از آنها شنیده ایم و از وی خواستیم که سفیرشان را به بحرین باز گردانند”.
وی افزود:” درست است که ما هنگام بحران سال 2011 سفیر خود را فراخواندیم، اما منامه ماهها پیش یعنی در زمان احمدی نژاد سفیر خود را به تهران باز گرداند، و بازگرداندن سفیر مفهومی فراتر از یک رابطه معمولی دارد و در واقع حاوی یک پیام سیاسی بود. ولی متاسفانه ایرانی ها گفتند که بحرین در شرایط مناسبی نیست و ما از فرستادن سفیر معذوریم. در واقع دلایل غیر قابل قبولی را مطرح کردند و از فرستادن سفیر به بحرین خوداری کردند”.
شیخ خالد افزود :” در نهایت ما به ایران به عنوان دولتی همسایه نگاه می کنیم. ثبات و امنیت ایران برای ما بسیار مهم است وکشورهای خلیج به هیچ عنوان در صف دشمنی علیه ایران قرار نمی گیرند. زیرا این امر نه مورد علاقه ماست و نه به نفع مصالح ملی ماست”.
وی در مورد مسئله توافق هسته ای ایران با غرب گفت :” ما از توافق ایران و غرب خوشحالیم، اما توافق برای متوقف کردن برنامه هسته ای تنها نیست. ما با ایران در یک محیط جغرافیایی زندگی می کنیم. وقتی ایران می گوید ما می خواهیم 7 ایستگاه اتمی دیگر در ساحل خلیج تاسیس کنیم آیا کسی این سوال را از ایران کرده است که اگر یک اتفاق طبیعی برای این تاسیسات مانند زلزله یا غیره بیافتد چه خواهد شد؟ بنابرین برای ما مهم است که برنامه اتمی ایران به کجا خواهد رسید؟ بلاها اتمی همیشه از ناحیه نظامی نیست، از حوادث طبیعی هم ناشی می شود”.
وی گفت:” متاسفانه مشکل ما با ایران تنها به برنامه اتمی خلاصه نمی شود، بلکه ایران با دخالت در مسائل داخلی کشورهایمان و با حمایت از گروههای تروریستی برای ما مشکل ایجاد کرده است”.