..
دیگر هیچ شرکت و یا کنسرن صنعتی اروپایی اجازه معاملات مالی و صنعتی در بخش نفت و گاز ایران را نخواهد داشت، این تحریم حتی تا انجا پیش رفته است که ارسال پول از 40 هزار یورو به ایران بدون مجوز مخصوص امکان پذیر نخواهد بود و مبلغ کمتر از ان هم تحت کنترل بانکها و موسسات مبارزه با تروریسم قرار خواهد گرفت.
اجلاس فردای شورای وزرای خارجه در لوکزامبورک در مورد قاطعیت تحریم ها علیه ایران و شرکت های سپاه پاسدران بدون بحث خواهد بود، و تمامی دول اروپایی عضو اتحادیه در این مورد هم نظر و قاطع هستند.
یکی از مشاوران اجلاس فردا اعلام کرد که در طرح تحریم ها علیه رژیم ایران که حاضر به تمکین در برابر شورای امنیت و جامعه بین المللی نیست، محدویت های شدیدی را برای شرکتهای المانی و فرانسوی ایجاد میکند ، چرا که المان بزرگترین شریک اقتصادی نظام ایران است، و دولت المان بر سر تحریم ها و توقف کنسرن های المانی برای توقف تجارت با تهران با وجود خسارت های هنگفت، اعلام اماده گی کامل کرده است، سقف تجارت شرکتهای المانی با سپاه (ایران) تا مرز 4 میلیارد یورو در سال 2005 میرسید، اما از ان زمان سیر شدید نزولی داشته است،و با تصویب قرار تحریم ها از فردا دیگر قرارداد جدیدی حتی در زمینه های خدماتی بسته نخواهد شد.
اتحادیهی اروپا از نظر اصولی بر سر این تشدید تحریمها در ماه ژوئیه به توافق رسیده بود. این تحریمها فراتر از تحریمهای سازمان ملل است که ماه ژوئن در چارچوب قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت به تصویب رسید.
“تیسن کروپ” که بزرگترین شرکت تولید فولاد آلمانی است، چند هفتهی پیش اعلام کرد که به روابط تجاری خود با ایران خاتمه خواهد داد. پیش از “تیسن کروپ”، دیگر شرکتهای بزرگ آلمان مانند دایملر بنز، دیزل موتور، زیمنس، بیمهی آلیانس و شرکت بزرگ صنعتی لینده از ایران خارج شده بودند.
نقطه و مرکزیت تحریم های کمر شکن اروپا صنایع نفت و گاز ایران که در تملک سپاه پاسداران و قرارگاه خاتم اتانیاء است، را هدف گرفته است، و بر طبق قرار شورای وزیران اتحادیه هیچ شرکت اروپایی اجازه بستن قراداد جدید را نخواهد داشت، و یا تکنولوژی از طریق کشور ثالث در اختیار ایران به هر شکلی بگذارد.
بر طبق گزارش معاونت فنی شرکت نفت ایران و همچنین گزارش نیاز سرمایه گذاری بانک مرکزی رژیم، به دلیل فرسودگی و کهنه بودن صنایع موجود نفتی و گازی ایران، این بخش احتیاج به جذب سرمایه گذاری 120 میلیارد دلار دارد که باید از دول پیشرفته صنعتی مثل اروپا ، امریکا و ژاپن دارد و در صورت ادامه تحریم ها که از چند ماه پیش شروع شد، تا حداکثر 2 سال دیگر ایران حتی قادر به تولید نفت داخلی خود نخواهد بود، چه به رسد به صدور نفت..
در چارچوب این مقررات جدید تحریم، برای قراردادهایی که پیش از این به امضا رسیدهاند، یک استثناء در نظر گرفته شده است. بدین صورت که، مثلا یک شرکت آلمانی که در تأسیسات نفت و گاز در ایران فعال است، میتواند تا اتمام پروژه به کار خود ادامه دهد، اما نمتواند کنترات جدیدی را منعقد کند.
اتحادیه اروپا در حال حاضر تا موقعی که ایران نفت برای فروش داشته باشد، خریداری خواهد کرد، و در صورت بروز مشکلات و یا عدم فروش ان از طرف تهران مشکلی برای تهیه نفت از دیگر دول نفتی برای اتحادیه نخواهد بود..
اتحادیه اروپا یک استثنای ویژه نیز در نظر گرفته تا پروژهی اروپایی خط لولهی گاز ناباکو را حفظ کند. این پروژه که برای اتحادیه اروپا از اهمیت بسیار برخوردار است از کشور اذربایجان شمالی و از طریق ترکیه به اروپا میرسد ، این خط لوله به طول ۴ هزار کیلومتر است که براساس پیشبینیها از سال ۲۰۱۵ گاز دریای خزر را به اروپا خواهد رساند و از تکیه اروپا به گاز روسیه میکاهد..
لازم به گفتن است که تحریم ها کلیه نقل و انتقالات هوایی و باری را ناشی میشود، پروازهای باری از ایران به قلمرو اتحادیه اروپا ممنوع هستند؛ و بر حمل و نقل از طریق کشتی به شدت نظارت خواهد شد، ممنوعیت فروش بنزین به هواپیماهای مسافربری ایران ایر و ماهان هم اغاز شده و کم کم تمامی پایتختهای کشورهای اروپایی هم از ان تبعیت خواهند کرد..
از سوی دیگر اتحادیه اروپا داراییهای سپاه پاسداران و کلیه شرکتهای وابسته به ان را در سطح این اتحادیه را مسدود کرده و محدودیتهای جدید برای ورود مسئولان دولت ایران به قلمرو اتحادیه اروپا قائل خواهد شد.