كنفرانس تنوع و تكثر در جامعه ايران و اينده ان در اتحاديه اروپا

در ١١ ژانویه ٢٠١٨، از ساعت كنفرانسي درپارلمان اروپا از ساعت ١٤:٣٠ آغاز شد و تا ساعت ١٨،٣٠ بە مدت ٤ ساعت ادامە داشت. اين
كنفرانس به سه زبان انگلیسی، فارسی و كوردي انجام شد..
اين كنفرانس با تلاش جمعی از فعالین سیاسی آزادی‌خواه و مساوات‌طلب، تحت عنوان «پلاتفرم دمکراتیک جنبش‌ھا و خلق‌ھ‌ای ایران»، با ھمکاری فراکسیون چپ در پارلمان اروپا و حمایت برخی از دوستان برگزار شد.
این کنفرانس در دو بخش برگزار شد: پانل اول بە مسئلە خلق‌ھا، و پانل دوم بە موضوع حقوق بشر، حقوق زنان و راه‌کار و چاره‌یابی دموکراتیک برای آینده جامعه ایران پرداخت.
اين كنفرانس را خانم مارتینا میشل از حزب چبگرای سبز آلمان آغاز كرد و از در سخنان خود از مواقف مصالحت جوى اتحاد اروبا با دولت ايران انتقاد كرد و بعد از ايشان آقای کینت تیمر من از آمریکا مسئول تشکل دموکراسی برای ایران در آمریکا سخن راند و بر اهميت مشاركت ملت هاي مختلف ساكن در ايران براي دموكراسي صحبت كردند
۵-در مورد آذری ها و حقوق سیاسی
۶- آقای ناصر بلاده ای سخنگوی حزب مردم بلوچستان
۷- در مورد فارسها و مسایل سیاسی جامعه فارس زبان
۸-آقای سیامند معینی ریاست مشترک پژاک در مورد چاره یابی دموکراتیک برای کل جوامع ایران
۹- آقای دکتر حسن مکارمی در مورد حقوق بشر
۱۰- خانم دکتر ژاله احمدی در مورد حقوق زنان
در پانل اول نمايندگانى از ملت هاي مختلف ايران صحبت كردند.
منى سيلاوى از حرب تضامن ديموكراتيك اهواز سخن كفت و در سخنان وي بين ظلم ملي و از بين بردن عامدانه محيط زيست به عنوان يك وسيله بر عليه وجود عرب ها در سرزمين هايشان سخن راند و سبس آقاي عباس ولى درباره آينده ايران و ضرورت حذف مفهوم زبان و دين و يا هويت و ايديولوجي رسمي در قانون اساسي ايران صحبت كرد.
آقای فرهاد بشارت سومين سخنران بودند كه از وضعيت سياسي و اجتماعي ترك ها در ايران صحبت كردند و آقاي ناصر بليده ايي از حزب مردم بلوجستان از ملت بلوج و ضرورت احترام ملت ها در ايران سخن كفتند و نبود پوشش خبري متعادل از نقض حقوق بشر بين زندانيان مركز ايران و ملت هاي غير فارس را مورد انتقاد قرار دادن. در نهايت آقای دکتر جلال سبزواری استاد ادبيات فارسى از زبان فارسي سخن راند و هرجند با توجه به صحبت هاي ايشان زبان فارسي بايد زبان سراسري ايران باشد و بايد زبان ملت ها در ايران آموزش داده شود با مخالفت حضور مواجه شد و در نهايت حضور با شهادت كرفتن سيستم مكاني كه در ان كنفرانس بركزار شده بود، به اين موضوع اشاره كردند كه در اتحاديه اروبا زبان سراسري وجود ندارد و ٢٨ زبان كشورهاي اروبايي در تصميم كيري سياسي برابر هستند.
وپانل دوم نيز با سخنان آقای سیامند معینی ریاست مشترک پژاک در مورد چاره یابی دموکراتیک برای کل جوامع ایران آغاز شد و به زبان كوردي از ضعيت اداره كانتونهاي كوردي و امكان تطبيق آن در ايران صحبت كرد.
خانم دکتر ژاله احمدی در مورد حقوق زنان در ايران صحبت كردند. آقای دکتر حسن مکارمی در مورد حقوق بشر در ايران و راهكارهاي كذر به يك جامعه ديموكراتيك صحبت كردند.
آقای بهرام رحمانی در مورد وضعیت کنونی ایران صحبت كردند.

By A A

Related Post