اعتراض عرب های ایرانی مقابل ساختمان شرکت نفت ایران و انگلیس

By A A جولای5,2015

موضوع سرقت منابع نفتی گازی اقلیم اهواز که امروز سرقت منابع ابی هم به ان اضافه شده است، چیز تازه ایی نیست، اما تاسف انگیز است که سرقتها با سکوت بعضی از دول مدعی دمکراسی انجام مگیرد و متعاقبا همراه میشود با سکوت اپوزیسیونی از ایرانیان که خود را سراسری میدانند و طبعا مدافع حقوق تمامی مردم ایران!؟ اما وقتی که نوبت به مردم عرب ایران میرسد، تو گویی که انگار این مردم عرب ایران، انسان نیستند و باید در مقابل سرکوب انان سکوت اختیار کرد!؟

چرا؟ مگر انسان و ایرانی نیستند، که اینطور مورد تبعیض همه جانبه قرار میگیرند؟ ما همه نوع تبعیض از نژادی تا فرهنگی و اقتصادی و سیاسی را دیده و شنیده بودیم، اما تبعض در مورد خود >حقیقت مسلم> را تا کنون تجربه نکرده بودیم که امروز هم شاهد ان شدیم.

تظاهرکنندگان اهوازی و شماری از فعالان حقوق بشر بریتانیا در 4 ژوئیه ، با تجمع اعتراضی به ساختمان شرکت ملی نفت ایران (NIOC) در لندن، باعث توقف مذاکرات نفتی بریتانیایی-ایرانی شدند.

تظاهر کنندگان به این مذاکرات که به گفته آن ها به «غارت نفت اهواز» که 90درصد درآمدهای ایران را تشکیل می دهد می انجامد، آن هم در حالی که «مردم عرب اهواز از حقوق اولیه خود محروم هستند» اعتراض داشتند.

یورش به ساختمان که پس از تظاهرات در برابر ورودی ساختمان روی داد، باعث سر و صدای زیادی در ساختمان شرکت نفت ایران و لغو جلسه مشترک بازرگانان و دیپلمات های بریتانیایی و ایرانی شد.

معترضان با کارمندان شرکت نفت ایران درگیر شدند؛ مساله ای که به دخالت نیروهای پلیس و بازداشت شماری از معترضان در داخل ساختمان انجامید. بازداشت شدگان ساعاتی بعد آزاد شدند.

در جلسه مذاکرات بریتانیایی-ایرانی، شخصیت های برجسته ای از جمله «لورد لامونت» رئیس اتاق بازرگانی مشترک بریتانیا- ایران (BICC) و ریچارد بیکون، نماینده محافظه کار پارلمان بریتانیا و رئیس تیم ویژه مذاکرات با ایران در بریتانیا، حضور داشتند.

معترضان با شعارهایشان حاضران در جلسه را شگفت زده کردند. آن ها خواستار توقف از سر گیری روابط با نظام ایران که آن را «دیکتاتور و غاصب ثروت استان غنی از نفتشان» توصیف کردند، شدند. معترضان همچنین به آن چه «استفاده نظام ایران از درآمدهای نفتی برای حمایت از گروه های تروریستی در منطقه» نامیدند هشدار دادند.

تظاهر کنندگان اهوازی شعارهایی با خواست حمایت از محیط زیست استانشان نیز سر دادند به ویژه اینکه گزارش اخیر سازمان ملل متحد، استان خوزستان را «آلوده ترین» استان در جهان دانسته است.

در این تظاهرات اعتراض آمیز که توسط گروه هاشم شعبانی (شاعر و فعال اهوازی اعدام شده در ایران) برگزار شد، شماری از فعالان بریتانیایی از جمله «دانیل پریت» و «پیتر تاچل» نماینده سابق پارلمان بریتانیا از حزب سبزها حضور داشتند. اعضایی از حزب تضامن دمکراتیک اهواز، و سازمان مبارزه با نژاد پرستی در ایران و شماری از شخصیت های مستقل نیز در این تظاهرات اعتراض آمیز شرکت کرده بودند.

By A A

Related Post