درگیری جوانان عرب با پلیس در شهر اهواز

By A A مارس18,2015

جوانان عرب شهر اهواز همیشه تیم فولاد اهواز را از خود میدانند، زیرا تا اوایل 1390 اکثریت بازیکنان این تیم تا قبل از تصفیه اکثریت بازیکنان عرب، از جوانان بومی این استان بوده اند. این مسئله بر کسی پوشیده نبوده و نیست که با روی کار امدن مدیر عامل و سرپرست جدید غیر بومی بر باشگاه فولاد ترکیب بازیکنان این تیم از بومی به غیر بومی با شدت ادامه یافت .

هر وقت که مسابقه ایی در شهر اهواز و بین فولاد اهواز و یک تیم خارجی و یا ایرانی انجام میگیرد، مردم و جوانان عرب اکثریت تماشاگران این مسابقه هستند تا بازیکنان خود را تشویق کنند.

امروز چهارشنبه 17 مارس یک مسابقه در چهارچوب مسابقات باشگاه های اسیایی بین الهلال سعودی و فولاد اهواز خیل عظیمی از جوانان عرب که لباس اصلی و هویتی خود را بر تن داشتند، بعد از اتمام مسابقه که با نتیجه مساوی به اتمام رسیده بود از استادیوم غدیر در حال خارج شدن بودند، که به یکباره انهایی که لباس دشداشه و چفیه بر تن داشتند مورد حمله نیروهای پلیس و بسیج قرار میگیرند و بدون دلیل و با خشونت بازداشت میشوند.

متعاقب این عمل دیگر تماشاگران عرب که شاهد حمله و بازداشت غیر مسئولانه و تبعیض امیز نیروهای امنیتی رژیم بودند عکس العمل نشان داند و با دادن شعار هایی علیه پلیس و نیروهای امنیتی با انان درگیر شدند. پلیس اقدام به شلیک تیر هوایی کرد و اعتراضات شدت گرفت و در جریان ان 8 نفر زخمی شدند، و 2 ماشین پلیس به اتش کشیده شد و یک پلیس هم بطور خفیفی جراحت برداشت.

در حمله نیروهای امنیتی به جوانان بیش از 1000 نفر بازداشت شدند و تعداد زیاد اتوبوس و کامیونها و وانت های پلیس مخصوص بازداشت شدگان در خارج از استادیوم نشان از احظار قبلی و امادگی قبلی نیروهای امنیتی را داشت که منتظر اتمام مسابقه و خارج شدن جوانان عرب را داشتند، تا انان را بازداشت کنند.

سازمان های حقوق بشری و شاهدان عینی گفته اند که به مانند همیشه از محل بازداشت و نگه اری زندانیان بازداشت شده اطلاعی در دست نیست، بخصوص انانی که لباس محلی و بومی عربی برتن داشتند، جداگانه در اتوبوس و وانت های مخصوص قرار گرفته بودند.

تصاویر ویدیویی و عکس هایی که از این درگیری منتشر شده، نشان می دهد که دست کم یک خودروی پلیس به آتش کشیده شده است.

در تصاویر گرفته شده از محل درگیری و بازداشت ها همچنین صحنه بازداشت گروهی را نشان می دهد که عمدتا دشداشه (لباس سنتی عربی) به تن دارند.

به هنگام شروع اعتراضات علیه بازداشتها در خارج از ورزشگاه، جوانان با شعارهایی به رفتار تیعض امیز نظام و و همچنین خودسوزی جوان عرب ایرانی در شهر محمره (خرمشهر) که به دلیل فقر و بیکاری دکه میوه فروشی او را شهرداری تخریب کرد، صحنه اعتراض ها را پر رنگتر کرد.

فعالان حقوق بشری میگویند که محلات عرب نشین شهر و مرکز شهر اهواز و در ورودی تمامی پل های شهر نیروهای بسیجی و پلیس ضد شورش با سلاح های تهاجمی مستقر هستند و تجمع افراد بیشتر از 3 نفر جلوگیری میکنند.

By A A

Related Post