خود سوزی یک جوان عرب اهل محمره (خرمشهر) به دلیل فقر

By A A مارس16,2015

فقر و بیکاری و فشار های امنیتی و تبعیض باعث شد که یک جوان عرب اهل شهر محمره به نام یونس عساکره که پدر دو فرزند نیز است، دست به خود سوزی بزند و بیش از 90 درصد از بدن او بسوزد و تاسف بارتر از ان و به قول روزنامه اعتماد، بی تفاوتی مسئولین شهرداری و فرمانداری شهر هم اوج انحطاط اخلاقی را به نمایش گذاشت.

یونس عساکره که فقط 34 سال سن داشت و از فرط بیکاری رو به میوه فروشی در دکه کوچک خود میکرد و بارها برای گرفتن مجوز برای دکه خود به شهرداری شهر مراجعه میکرد، هر بار با تمسخر و بی تفاوتی شهردار ذوب شده شهر روبرو میشود و به جای توجه به معیشت سخت او و امکان دادن یک مکان برای امرار معاش او را از شهرداری بیرون میکنند، همین امر باعث شد که جان یونس به لب اید و با تهیه یک بطری 1و نیم لیتری بنزین بر روی خود بریزد و در مقابل مسئولین شهرداری خود سوزی کند.

روز دوشنبه 14 مارس 2015 نیروهای امنیتی با إیجاد جو امنیتی در شهر محمره (خرمشهر) ایران، مانع تجمع مردم در مقابل شهرداری شدند. این نیرو‌ها با إیجاد فشار بر خانواده عساکره از آن‌ها خواستند با هر رسانه یا سازمان حقوق بشری مصاحبه نکنند.

این در حالی بود که بیش از صد تن از فعالان عرب برای همبستگی با خانواده یونس عساکره و اعتراض نسبت به اقدام مقامات شهری در مقابل شهرداری خرمشهر تجمع کردند. اما نیروهای انتظامی 500 نیرو را در نقاط حساس شهر و اطراف شهرداری و فرمانداری مستقر کرده بود. اکثر این نیروها از شهرهای دیگر اورده شده بودند.
قابل ذکر است که اداره اطلاعات شهر، شیخ قبیلة عساکره و خانواده یونس را نسبت به هر گونه رخ داد تهدید کردند. فشار مطبوعاتی باعث شد که بعضی از مسؤلین شهر با خانواده یونس عساکره تماس ظاهری بگیرند.
عساکره دارای یک دکه میوه فروشی بود و این دکه تنها منبع رزق اوست. یونس در یک منزل أجاره زندگی می‌کند و اخیراً قرارداد أجاره وی تمام و صاحب خانه از او خواسته که منزل را تخلیه نماید.
«یونس عساکره هنگام مراجعه به محل کار خود، با تخریب دکه‌اش توسط ماموران نیروی انتظامی و شهرداری روبرو می‌شود. او با مشاهده این صحنه و فشارهای معیشتی یک گالن بنزین را با خود می‌برد و در مقابل ساختمان شهرداری روز شنبه 14 مارس دست به خودسوزی می‌زند. او هم اکنون در بیمارستان طالقانی با شدت 90% سوختگی در بخش مراقبتهای ویژه بستری است.»

بیانیه شماره ۱ شهرداری خرمشهر

با ‌‌نهایت تاسف و تالم از وقوع حادثه مورخ ۹۳/۱۲/۲۲ در شهرداری خرمشهر، با آرزوی سلامتی و ابراز همدردی عمیق با شهروند گرامی و خانواده محترم وی به اطلاع عموم مردم فهیم و شریف خرمشهر می‌رسانیم انتظار می‌رود شهروندان محترم در صورت هرگونه اعتراض به عملکرد شهرداری موارد را به مقام مافوق اطلاع دهند تا ازبروز چنین حوادث ناگواری پیشگیری شود.
در مقابل متاسفانه عده‌ای از افراد سودجو با تحجر و افراط سعی در تشویش اذهان عمومی دارند لذا از مردم شریف خرمشهر متواضعانه تقاضا داریم با حفظ آرامش صبر را پیشه خود قرارداده و شهرداری خرمشهر و کل مجموعه پرسنل اداری و خدماتی خود را در راستای خدمات مطلوب و بهینه به شهروندان خوب و دوست داشتنی خرمشهر همراهی و ‌‌نهایت سعی و تلاش خود را برای جلب رضایت شما شهروندان محبوب بعمل خواهیم آورد.

جوابیه فعالان اجتماعی به بیانیه شماره ۱ شهرداری خرمشهر

«بسم الله الرحمن الرحیم
تحجر و افراط و تندروی برای ما مردم مظلوم خرمشهر، و وقاحت هر چه تمام‌تر برای شما غاصبین حق مردم که اکنون بجای استعفا و برکناری خود با وقاحت هر چه تمام‌تر بیانیه صادر می‌کنید و نمک بر زخم مردم خرمشهر می‌گذارید! از کدام مقام مافوق صحبت می‌کنید!؟ نکند‌‌ همان مقام مافوقی را می‌گویید که راس مشکلات در شهر است و شخص شهردار می‌باشد!؟»
«مردم خرمشهر صدای خود را هیچ‌گاه به شما بی‌لیاقتان نمی‌رسانند و منتظر هستند که بازرسین وزارت کشور و سایر ارگان‌های مربوطه به خرمشهر بیایند تا آن‌ها حق اجحاف شدهٔ این مردم را برگردانند! تهمت تشویش اذهان عمومی چقدر زیبا و خنده دار است! شما به افکار مردم هم احترام نمی‌گذارید! شما با این پیامتان ثابت کردید که انگار افکار عمومی دیگری در شهر دارید و این مردم را بحساب نمی‌آورید!
پیام نهایی شهروندان خرمشهری به شما افراد ابن الوقت این است که هر چه سریع‌تر جایگاه‌هایی که برای خدمت به مردم در شهرداری اشغال کرده‌اید را تخلیه کنید و بیش از این خشم و عصبانیت این مردم نجیب را بیشتر از این نکنید! که اگر چنین نشود عواقب خطیر و غیر قابل پیش بینی برای شما در کمین است.»
«وسلام علی من اتبع الهدى»
«شهروندان خرمشهری»

نزدیکان و دکتر های بیمارستان طالقانی، محل مداوای یونس عساکره، با بدبینی امیدی به زنده ماندن این قربانی سیاست رژیم که همانا فقر ، بیکاری و تبعیض است، ندارند. سال گذشته در 27 اسفند ماه 1392 مهدی مجدم یک جوان عرب دیگر به دلیل فقر و بیکاری خود را در مقابل استانداری در شهر اهواز به اتش کشید.

By A A

Related Post