افراد مسلح وابسته به سپاه قدس 3 روحانی سنی را ترور کردند

By A A ژانویه2,2015

گروه های شیعه وابسته به سپاه قدس که در عراق تعداد انان به 5 گروه یا گردان میرسد و کلیه اموزش ها و سلاح های خود را از سپاه قدس میگیرند، به مانند جنایت گذشته خود که حمله به کمپ های اشرف و لیبرتی و همچنین کشتن خلبانان عراقی که در جنک با ایران شرکت داشتند و همچنین حمله به مساجد سنی و خانه های انان، در بعد از تصرف شهرکها از دست نیروهای تندرو داعش، این بار به استان بصره در جنوب عراق رفتند و 3 روحانی اهل سنت را با رگبار مسلسل در خیابان کشتند.

طبق معمول مسئولیت عملیات ترور قبل را هیچ کس به عهده نمی نگرفته است، اما احزاب سنی مذهب و شریک در حکومت عراق اتهام این عملیات را بلافاصله متوجه نیروهای تندرو شیعه و حامی رژیم ایران انداختند، از سوی دیگر کارشناسان امنیتی نوع عملیات و شیوه حمله را با حملات مشابه در شهره های سنی عراق مقایسه کرده اند و ان را یک ترور مذهبی و با هدف مشخص سیاسی قلمداد کرده اند.

در شهر بصره که دومین شهر بزرگ عراق است و سپاه قدس و جیش مختار و عصائب الحق هم در ان از نفوذ نظامی قابل ملاحضه ایی برخودار هستند، بارها صحنه برخودار های زشت این گروه ها به اقلیت سنی بوده است، اما مقامات شهر و نیروهای امنیتی همیشه توانسته بودند که دسته جات وابسته به سپاه قدس را مهار کنند، اما ظاهرا این بار این گروهها در خارج از شهر عملیات خود را عملی کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، محمد سالم الغبان وزیر کشور عراق از آغاز تحقیق برای بررسی این حمله خبر داد و گفت که این حمله، کار گروه‌هایی است که به «پروژه داعش خدمت می‌کنند.»
در ماه‌های اخیر، بر توان و نفوذ گروه‌های شبه نظامی شیعه به خاطر همراهیشان با نیروهای دولتی در جنگ علیه گروه دولت اسلامی موسوم به داعش، افزوده شده است. در پی فروپاشی ارتش در مقابل نخستین حمله شبه نظامیان داعش که به تصرف مناطق وسیعی از شمال عراق توسط آن‌ها انجامید، دولت این کشور به گروه‌های شبه نظامی شیعه روی آورد.

مهدی ریکان رئیس کمیسیون امنیتی بخش الزبیر به خبرگزاری فرانسه گفت افراد مسلح نا‌شناس از خودروی غیر نظامی، به سمت روحانیونی که در یک خودرو بودند، آتش گشودند که در پی آن سه نفر از آن‌ها کشته شدند.
محمد بلاسم مدیر وقف سنی در بصره این خبر کشته شدن سه روحانی را تایید کرد و گفت آن‌ها یوسف محمد یاسین امام مسجد الزبیر، ابراهیم شاکر امام مسجد البسام و احمد موسی امام مسجد زیرالعابدین بودند.
بصره از مهم‌ترین شهرهای عراق به شمار می‌آید که در آن سنی‌ها و شیعیان در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند. این شهر به میزان بالایی از خشونت‌هایی که عراق را فراگرفته، دور ماند. استان بصره که هم مرز کویت است، نقطه ثقل اقتصادی عراق به شمار می‌آید زیرا مهم‌ترین چاه‌های نفت و بزرگ‌ترین منابع آبی این کشور، در آن واقع است.

By A A

Related Post