نظام ایران به جهت سیاسی و فشار، ورود تانکر های نفتی اقلیم کردستان عراق را ممنوع کرد

By A A جولای20,2014

حرکت مردم کوردستان عراق همراه با جناح های سیاسی این اقلیم به سوی استقلال سیاسی که با اعلام همه پرسی از مردم این سرزمین شروع خواهد شد، که نتیجه دروغ و به حاشیه راندن این اقلیم بدست دولت مرکزی بغداد که روابط حسنه امنیتی و سیاسی با نظام تهران دارد، در جریان وقایع اخیر که منجر به تصرف شهرهای سنی نشین عراق و فرار ارتش مالکی بدست نیروهای داعش، عشایر و سنی های عراق و بازماندگان ارتش سابق عراق و نیروهای نقشبندی صورت گرفت، به یک باره نقشه با تصرف شهر نفت خیز کرکوک عراق که کوردها ان را قبله و هو.یت تاریخی خود میدانند، تغییر کرد.
این تغییرات مردم و رهبران کورد را به سوی اهداف و رویای دیرینه مردم کورد که ایجاد یک سرزمین مستقل کورد است، را نزدیک کرد، اما این رویای مردمی و تاریخی کورد، به مذاق رژیم امنیتی و ضد بشری ایران خوش نیامد و برای ضربه زدن به این اقلیم و بازماندن این اقلیم از اعلام استقلال فشار اقتصادی و سیاسی را افزایش دادند و همراه با دولت دست نشانده تهران در بغداد شروع بع انواع توطئه و تخریب در امور داخلی کوردستان عراق کردند، که نمونه بارز ان قطع فروش نفت اقلیم در ایران است، که در ازای ان انواع کالاهای مصرفی را از ایران وارد میکرد، اما تهران نمیداند که قطع و ممنوعیت فروش نفت اقلیم بازارهای دیگری در شمال کوردستان را برای ان مهیا خواهد کرد، و بازار ترکیه که از تنوع و قدرت مالی و اقتصادی بیشتری برخوردار است، بسرعت جایگزین ایران خواهد شد.
لازم به کفتن است که سران سیاسی اقلیم از پیش میدانستند که سپاه قدس و دولت روحانی برای ضربه زدن و تضعیف اقتصادی اقلیبم کوردستان در صدد این تاکیتک بر خواهند امد، به همین دلیل دولت خودمختار کوردستان از پیش مذاکراتی را با انکارا برای فروش فراورده های نفتی اغاز کرده بود. خبرگزرای العربیه مینویسد.
مقامات ایرانی مرز خود را به روی تانکرهای نفت اقلیم خودمختار کردستان عراق بستند. بدین ترتیب اقلیم کردستان درآمد با ارزش داد و ستد نفت با ایران را از دست داد.
به گزارش سایت Iraq Oil Report اعمال این تحریم نفتی علیه اقلیم کردستان عراق، از تاریخ دهم ژوئیه جاری آغاز شد و باعث شد اقتصاد این منطقه خودمختار با مشکلاتی مواجه شود. از سوی دیگر این اقدام ایران عقب گردی برای شرکت های تولید نفت اقلیم کردستان می شود که در فروش تولیدات نفتی خود با مشکل روبرو می شوند.
پیشتر با وجود مخالفت دولت مرکزی عراق، ایران فروش یک چهارم نفت تولیدی اقلیم کردستان را امکان پذیر ساخته بوده است.
در روزهای اخیر منابع خبری از اقلیم کردستان عراق گزارش داده اند که ایران مانع رفت و آمد کامیون های حامل کالا با این اقلیم می شود. همچنین از ورود دارو به اقلیم کردستان نیز جلوگیری می شود.
به نظر می رسد این اقدام های ایران در واکنش به سخنان برخی مسئولان اقلبم کردستان درباره عزم خود برای اعلام استقلال از عراق صورت می گیرد.
مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق از پارلمان این اقلیم خواسته تا زمینه را برای برگزاری همه پرسی استقلال فراهم کند. هم اکنون نیروهای نظامی اقلیم کردستان موسوم به پیشمرگه، کنتزل مناطق مورد مناقشه کردها با دولت مالکی را در دست گرفته اند. شهر نفت خیز کرکوک یکی از مهمترین این مناطق است. این اقدام پس از فرار نیروهای ارتش عراق از این مناطق در پی حمله نیروهای گروه دولت اسلامی موسوم به داعش و تصرف بخش های بزرگی از شمال عراق توسط این گروه، صورت گرفته است.
مقام های دولت مرکزی عراق که با رژیم ایران روابط نزدیک و استرانجیکی دارند، اقدام کردها را محکوم کرده و آن ها را به سوء استفاده از وضع موجود و گاهی هم خیانت و همدستی با اسلامگرایان متهم می کنند.
انتشار خبرهایی مبنی بر آغاز پمپاژ نفت از شهر کرکوک به منظور فروش آن در بازارهای جهانی توسط دولت اقلیم کردستان، خشم مقام های بغداد و حتی ایراتن را در پی داشته است.
مقام های سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی ایران که حامیان دولت مرکزی عراق هستند، تا کنون با سخنان مقام های اقلیم کردستان مبنی بر عزمشان برای استقلال از عراق، اعلام مخالفت کرده اند. از جمله حسین امیرعبدالهیان معاون عربی آفریقایی وزیر امور خارجه ایران به نیابت از سپاه و بیت رهبری با شکلی تهدید امیز گفته است تهران اجازه استقلال اقلیم کردستان را نمی دهد.

By A A

Related Post