كمپین جنبش تحصیل به زبان مادری در ایران در روزهاى اخير كمپین جنبش تحصیل به زبان مادری در ایران توسط فعالان مليتهاى مختلف در ايران به راه افتاده است. متن اين كمپین به شرح زير آمده است.
بر اساس اعلامیه جهانی حقوق زبانی، حق تحصیل به زبان مادری حق طبیعی و دمکراتیک همه کودکان در ایران است.
“جنبش تحصیل به زبان مادری” در ایران رو به گسترش دارد. همه روزه، شمار بیشتری از والدین در جای جای ایران به این جنبش می پیوندند و خواهان تحصیل فرزندانشان در مدارس به زبان مادری خود هستند. محرومیت از تحصیل به زبان مادری، افزون بر صدمات روحی برای کودکان، ناقض حقوق برابر شهروندی در ایران است. “جنبش تحصیل به زبان مادری” برای آن که بتواند گام های موثرتری بردارد، نیاز به پشتیبانی مردم آزادیخواه و نهادهای سیاسی و مدنی ایران دارد. همزمان با گسترش این جنبش، اقتدارگرایان جمهوری اسلامی ایران در یکی از نهادهای فرهنگی خویش یعنی “فرهنگستان زبان و ادب فارسی” نگرانی خود را نسبت به تدریس به زبان های مادری اعلام کردند. برخی از اعضای این فرهنگستان گفتند که تحصیل ملل غیرفارس به زبان مادری شان “بوی توطئه می دهد” و باعث “تضعیف زبان فارسی” می شود! ناسیونالیست ها و اسلامگرایان تندور جمهوری اسلامی با این استدلال معیوب وغیردمکراتیک می کوشند از تحقق حقوق دمکراتیک تحصیل کودکان به زبان مادریشان، جلوگیری کنند.
ما مواضع اخیر “فرهنگستان زبان و ادب فارسی” را در تعارض با منشور جهانی حقوق بشر و اعلامیه جهانی حقوق زبانی می دانیم. این مواضع در خدمت سیاست های انحصارطلبانه و سرکوبگرایانه ای است که کودکان غیرفارس را در ایران هدف قرار داده. به باور ما، “جنبش تحصیل به زبان مادری” نه تنها مخالف هیچ گروه ملی، قومی و زبانی نیست، بلکه در جهت تقویت همبستگی انسانی در سراسر کشور است. ضروری ترین مطالبه این جنبش در شرایط کنونی اقدام عاجل برای تحصیل کودکان به زبان مادری – اعم از ترکی، کردی، بلوچی، عربی، ترکمنی و… – در مناطق ملی آنها ست.
دولت جمهوری اسلامی ایران مسئولیت دارد تا خواسته دمکراتیک “تحصیل به زبان مادری” کودکان غیرفارس را به اجرا در آورد. این خواسته مردمان ایران هنگامی تحقق می یابد که فضای فرهنگی کشور، گشایش یافته و بودجه فرهنگی برای تحصیل همه کودکان به زبان مادری شان به طور عادلانه تقسیم شود. بی توجهی دولت جمهوری اسلامی ایران به این مطالبات به حق مردم، راهی جز اعتراض به سیاستهای این دولت و انتقال این اعتراضات به نهادهای بین المللی (یونسکو و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد) در پیش پای آنان نمی گذارد.
کوشش برای تحقق مطالبه “تحصیل به زبان مادری” زمینه های اتحاد سراسری مردم در ایران را فراهم می سازد.
سازمان حقوق بشر از اين كمپين حمايت كرده و از همه شهروندان از تمامى مليتهاى ساكن ايران تقاضاى پیوستن به کمپین را دارد.
براى امضا روى اين لينك كليك كنيد
: https://www.facebook.com/groups/625528974181464/
سازمان حقوق بشر اهواز
11 فوريه 2014