دومین زنجیره ایی اعتراضی مردمی در اقلیم اهواز علیه انتقال اب های کارون به اصفهان

By A A اکتبر25,2013

وقتی 8 سال پیش برای اولین بار سازمان حقوق بشر اهواز نقشه رژیم ایران را بر خشک کردن کارون با انتقال (سرقت) اب از سر شاخه های کارون به مناطق مرکزی ایران و بخصوص اصفهان و یزد را اعلام کرد، کلیه اپوزیسیون سکوت اختیار کردند، شاید اقلیم اهواز یا خوزستان برای انان به دلیل اکثریت ساکنان ان عرب هستند، زیاد اهمیتی نداشت، در ان زمان سازمان حقوق بشر و سازمان های سیاسی عرب اقلیم، هشدار دادند که نابودی کارون به معنای نابودی یک استان است، و چطور یک حکومت میخواهد استانی را به قیمت نابودی استان دیگر سرسبز کند!؟ ان هم با هزینه سنگین و غیر علمی که امروز به اثبات رسیده است.

اما گوش شنوایی در دولت های ایران وجود ندارد،و طرح انتقال ابها که از زمان رفسنجانی با جدیت کلیک خورد و در زمان دولتهای خاتمی و احمدی نژاد تداوم یافت، تا این لحضه بیش از 300 هزار هکتار از زمین های کشاورزی مردم عرب را نابود کرده است، جوانان عرب میگوید که در پشت این سیاست خبیث کشتن کارون، اجبار مردم بومی عرب به کوچ کردن از مناطق ابا و اجادی خود به مناطق مرکزی و یا غربی ایران است، تا تغییر دیموگرافی جمعیت به ضرر بومی ها تمام شود و از شر طلبات سیاسی و فرهنگی این مردم که بر روی نفت و گاز هم نشسته اند، خلاص شوند.

دستگیری فعلان سیاسی و فرهنگی و اعدام ها و زندانی های طویل المدت تا کنون نتوانسته است مردم را از مسیر و طلبات خود منحرف و یا کوتاه بیایند، و حال نوبت به نابودی کارون است که در فقط 30 درصد اب های ان باقی مانده است. بی بی سی مینویسد.

معترضان طرح انتقال آب از سر منشاء رودخانه کارون به اصفهان، روز پنج‌شنبه 24 اکتوبر برای دومین بار در کنار ساحل غربی رودخانه کارون در اهواز تجمع کردند.

طرح انتقال آب سرچشمه‌های رود کارون به اصفهان به نام طرح بهشت آباد ثبت شده و شهریور سال ۱۳۹۰ در هفته دولت کلنگ آن زده شد. هر چند که پیش از امضای آن، سازمان محیط زیست در سال ۱۳۸۶، مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۱۳۸۷ و مدیریت منابع آب در سال ۱۳۹۰ نسبت به چنین طرحی ایراد گرفته بودند.

نخستین بار معترضان به این طرح در اواخر مهرماه سال جاری دست به تجمع و تشکیل زنجیره انسانی زدند. این حرکت مورد حمایت مسئولان دولتی نیز قرار گرفت.

عبدالحسین مقتدایی، فرماندار استان خوزستان با حمایت از این تجمع گفت که ۱۰۰ درصد از این حلقه انسانی در اعتراض به انتقال آب کارون حمایت می‌کند.

آقای مقتدایی در آن زمان گفت: “کارون سمفونی وحدت مردم استان است.”

همچنین معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست نیز این اقدام را “حرکتی مردمی” خواند و ضمن حمایت از آن گفت نگرانی مردم نسبت به انتقال آب با توجه به وضعیت ریزگردها و کاهش آب رودخانه کارون کاملا جدی است.

خانم ابتکار همچنین گفت سازمان محیط زیست اجازه نمی‌دهد حقوق محیط زیستی خوزستانی‌ها نادیده گرفته شود و حفاظت از منابع کارون در دست بررسی است.

از دیگر مخالفان اجرای این طرح، احمدرضا لاهیجان زاده، مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان است که گفته انتقال آب رودخانه کارون موجب نابودی آن می‌شود.

امیر عباس سلطانی، نماینده بروجن نیز با انتقاد از این طرح کلیک گفته است: تبعات آن مردم خوزستان و چهارمحال و بختیاری را در بر می‌گیرد، مردم این دو استان با مشکل تامین آب شرب مواجهند و آب در این دو استان غیر استاندارد و دارای نیترات است.

او معتقد است که انتقال آب کارون قانونی نبوده و با “لابی‌گری و زور” انجام شده است.

پیش از این هم شریف حسینی، نماینده مردم اهواز در اوایل مهرماه با اشاره به اینکه در حالی که این منطقه با کمبود آب مواجه است و این انتقال ناپسند است، گفت که به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در صحن علنی مجلس تذکر داده است.

انتقال آب کوهرنگ، سرچشمه کارون، به اصفهان نخستین بار در زمان صفویه به اجرا گذاشته شد، اما به اعتقاد کارشناسان محیط زیست، حجم آن در آن زمان با توجه به میزان بارندگی و شرایط اقلیمی توجیه پذیر بوده است. به گفته آنها، با توجه به خشکسالی‌های دهه اخیر در منطقه اجرای چنین طرحی صحیح نیست.

براساس طرح بهشت آباد، قرار است تونلی ۷۵ کیلومتری به عمق ۳۰۰ متر برای انتقال آب کوهرنگ به استان‌های اصفهان و یزد حفر شود که ظرفیت انتقال سالانه آب آن یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب اعلام شده است.

By A A

Related Post