ایران ایر بزودی کولاپس میکند

By A A اکتبر10,2011

ایر را تحریم کرد، و این به معنای این است که هواپیمایی ایران دیگر نمی تواند از تسهیلات یک فرودگاه در یک کشور ثالث چه سوخت و چه سرویس عادی(فرود و برخاستن) بگیرد، و این به معنای درهم ریختن تمامی حرکتهای پروازی ایران ایر در خارج از ایران است.

ظاهرا خفه کردن اقتصاد رژیم ایران که حاضر به کنار گذاشتن برنامه های موشکی و اتمی خود و همچنین تهدید کشور های همسایه نیست، بعد از تحریم شرکتهای متعدد کشتیرانی و بانکها وارد فاز جدیدی شده است، البته هنوز بانک مرکزی نظام ایران تحریم نشده است، و حکومت میتواند با استفاده از کانالهای متعدد بانکی در خارج و داخل که با بانک مرکزی در ارتباط هستند، نفت خود را بفروشد و با پول ان به فعالیت های اتمی و تروریستی خود ادامه دهد.

اما تحریم یاتا چیز کمی نیست و حرکت کلیه هواپیماهای رژیم تهران را مختل خواهد کرد و جابجایی برای سران و اقازاده ها مشکلتر خواهد شد و نمونه ان را در پرواز احمدی نژاد به نیویورک برای شرکت در مجمه عمومی دیدیم که به دلیل عدم دادن سوخت به هواپیمای حامل او از راه اروپا و مسیر عادی،از راه شمال افریقا راهی امریکا شد. اما بدانیم که تا رژیم پول دارد و قادر به فروش نفت است، دست از فعالیتهای اتمی و مخرب تروریستی خود بر نخواهد داشت چرا که بی ثباتی در دیگر دول به ثبات و بازی تهران در منطقه دامن میزند.

مدت زیادی از انتشار خبر ایجاد محدودیت در فروش سوخت به هواپیماهای ایران ایر در فرودگاه‌های کشورهای اروپایی با استناد به تحریم‌های بین المللی علیه ایران نمی‌گذرد که این بار یاتا، انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی اعلام کرد بر اساس تحریم‌های یک جانبه امریکا علیه ایران، خدمات خود را به شرکت ایران ایر، متوقف می‌کند. مسئولان یاتا صراحتا اعلام کرده اند که این اقدام در راستای تصمیم اداره کنترل دارایی‌های خارجی امریکا در وزارت خزانه داری این کشور بوده است.

یاتا یک انجمن غیردولتی متشکل از تمام خطوط هواپیمایی کشورهای مختلف است که خطوط هوایی با پیوستن به آن با یک دیگر توافق می‌کنند تا برای یک دیگر برخی تسهیلات را در نظر بگیرند تا مبادلات مالی میان خطوط هواپیمایی کشور‌ها به صورت ساده تری انجام شود. در این میان باید توجه داشت که یاتا با سازمان هواپیمایی‌های کشوری یعنی ایکائو که مقررات حاکم بر پروازها را سازماندهی می‌کند، متفاوت است.

اما چرا افک (اداره کنترل دارایی‌های خارجی امریکا) این بار با فشار بر یاتا سعی کرده است ایران را تحت فشار قرار دهد؟ هواپیماهای خارجی برای فرود در فرودگاه‌های کشورهای دیگر و هم چنین پرواز از آن‌ها باید هزینه‌هایی را پرداخت کنند که این هزینه‌ها از طریق یاتا منتقل می‌شود به این معنا که مرجع قانونی برای نقل و انتقال حساب‌ها میان خطوط هوایی یاتا است و قطع همکاری‌های یاتا با ایران ایر دقیقا از همین جهت است که اهمیت دارد. یعنی اگر تا کنون برای هواپیماهای ایران ایر تنها مشکل، بحث خرید سوخت بود، حالا با پیوستن یاتا به قطار تحریم‌ها علیه ایران مشکل فرود و توقف در فرودگاه‌های خارجی نیز به آن افزوده می‌شود و احتمالا بسیاری از پروازهای خارجی ایران ایر به دلیل این که راهی قانونی برای انتقال مطالبات وجود ندارد با مشکل جدی مواجه خواهند شد.

بنابراین امریکا با این کار سعی کرده است تا از نفوذ خود در انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی که خود از موسسان میزبان آن است استفاده کند تا مانع از فرود هواپیماهای ایران ایر در فرودگاه‌های جهان شود تا از این طریق به زعم خود مانع نقل و انتقال سلاح از طریق هواپیماهای باری ایران ایر شود. البته ایران بارها مطرح کرده است که چنین ادعا‌هایی صحت ندارد. اما قابل پیش بینی است که امریکا اهرم‌های لازم برای فشار به یاتا را در اختیار دارد. مضاف بر این که از نظر حقوقی هیچ قانونی یاتا را مجبور به همکاری با ایران ایر نمی‌کند.

By A A

Related Post