سایت حزب تضامن اولین بار ان را در چهار سال پیش افشاء کرد و حتی اسامی مهره اصلی رابطه با القاعده که سردار نقدی و ذوالنور بوده اند را فاش کرد، اولین همکاری تهران با القاعده در سال 96 میلادی و هنگامی که عصامه بلادن در سودان فعالیت میکرد، شروع شد.
روز گذشته وزارت خزانهداری امریکا ایران را به همکاری مالی و پشتیبانی از گروه تروریستی القاعده متهم کرد.
البته ایران و القاعده هیچ پاسخی هنوز به این اتهام ندادهاند. تورج اتابکی میگوید: «همکاری ایران و القاعده هیچگاه به طور رسمی ثابت نشده اما در هر حال این همکاری به نفع ایران هم نیست؛ چرا که القاعده ثابت کرده در مقابل ایران هم خواهد ایستاد.
بنا به گزارش وزارت خزانه داری آمریکا که در روزنامۀ وال استریت ژورنال منتشر شده است از شش نفر به عنوان متهمان همکاری با القاعده نام برده شده. یکی از این افراد «عزیزالدین عبدالعزیز» نام دارد که میگویند، بیش از شش سال است که در ایران زندگی میکند و با حمایت پنهانی ایران، فعالیتهای خود را دنبال میکند.
«امید محمدی» هم نام یکی دیگر از متهمان است که به عنوان طراح بمبگذاریها در عراق از او نام برده شده است. پس از گذشت یک روز از انتشار این خبر هنوز ایران و القاعده هیچ واکنشی نشان ندادهاند؛ اما ایران همواره ارتباط خود را با القاعده رد کرده است.
تورج اتابکی، استاد پژوهشکدۀ بینالمللی تاریخ اجتماعی دانشگاه آمستردام دربارۀ انگیزههای احتمالی ایران برای پشتیبانی از القاعده به بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه میگوید: «حمایت ایران از القاعده میتواند مانعی در برابر نفوذ آمریکا در منطقه باشد، اما القاعده پیش از این در مقابل ایران ایستاده و نشان داده حتی از علمیات تروریستی و گروگان گیری علیه ایران ابایی ندارد. ما با برزخی مواجهیم که در آن از یک سو تلاش میشود تا حضور آمریکا در منطقه به وسیلۀ القاعده محدود شود و از دیگر سو القاعده میتواند در آینده خود به خطری علیه منطقه تبدیل شود.»