منظور انتخاب دبیر کل اتحادیه برگزار شده بود، نبیل العربی وزیر امور خارجه مصر و از مخالفین حسنی مبارک بعنوان دبیر جدید برگزیده شد، این انتخاب بر خلاف عرف انتخابات قبلی برای اعضاء کمی غیر منتظره بود.
دولت مصر قبلا مصطفی الفقی سیاست مدار کهنه کار را نامزد این پست کرده بود، اما دول عربی و بخصوص قطر به دلیل رابطه دراز مدت و دوستی الفقی با حسنی مبارک که در جریان انقلاب مصر در کنار حسنی مبارک قرار گرفته بود، از نامزدی الفقی برای دبیر کلی اتحادیه حمایت نکرد و پس از مشورت های درونی نبیل العربی 75 ساله را به عنوان دبیر کل انتخاب کرد.
حال با انتخاب العربی توقع میرود که موضع گیری در باره اوضاع کشورهای عربی و بخصوص سوریه که تا کنون عمرو موسی در باره قتل عام های بشار اسد سکوت کرده بود،شکسته شود و اتحادیه در یک موضعگیری خواست های مردم سوریه برای ازادی را مورد توجه قرار دهد.
غیر از کاندیداتوری مصری ها، دولت قطر عبدالرحمان العطیه، دبیر اول سابق شورای همکاری خلیج العربی را نامزد این پست کرده بود، اما با کنار گذاشتن مصطفی الفقی از نامزدی این مقام، قطر هم از کاندیداتوری العطیه منصرف شد.
نبيل عربي پس از گزينش خود، در سخنراني کوتاهي گفت، در حال حاضر بحرانهاي سياسي جهان عرب را ميلرزاند. اين کشورها بايد مشترکا در پي يافتن راهحلهايي براي غلبه بر اين بحرانها باشند.
نبيل عربي وزير خارجهي مصر و سفير پيشين اين کشور در سازمان ملل است و جزو ديپلماتهاي باتجربه و کارشناس حقوق بينالملل به شمار ميرود. وي در اواخر دههي 1979 در مذاکرات صلح ميان مصر و اسرائيل شرکت کرد.
در 10 سال گذشته عمرو موسی اتحادیه عرب را رهبری میکرد و در این دوران دارای صفحات درخشان و منفی در کار خود است، موسی در حال حاضر کاندید ریاست جمهوری اینده مصر است و امیدوار است که مورد حمایت مردمی قرار گیرد، به همین دلیل در اتحادیه دیگر خود را کاندید انتخابات نکرد، 21 کشور عرب به اضافه دولت خود گردان فلسطین عضو اتحادیه عرب که مقر ان در قاهره قرار دارد، هستند.