ملموسی دست یافته بود که دخالت حزب الله در قتل حریری را محرز میکرد، و مخالفت حسن نصرالله و خامنه ایی با تحقیقات دادگاه که از سوی شورای امنیت مامور رسیدگی این پرونده شده،،بی دلیل نیست، زیرا شاهدانی در دادگاه خواهند بود که از وابستگان و اعضای سابق سپاه پاسداران ایران بوده اند.
براساس گزارش منابع خبری، وزرای وابسته به گروه حزبالله از دولت لبنان کنارهگیری کردهاند. با این اتفاق دولت سعد حریری که هم اکنون برای دیدار با باراک اوباما در آمریکا به سر میبرد سقوط کرده است.
پیش از این استعفای ده وزیر هوادار حزبالله متحدانش تایید شده بود. شبکه خبری الجزیره امروز (۱۲ ژنوایه/۲۲ دیماه) گزارش داد که این احتمال وجود دارد که “عدنان السید حسن” نیز به وزرای مستعفی هوادار حزبالله و متحدانش بپیوندد، که در آن صورت سقوط دولت لبنان قطعی خواهد بود. آقای حسن از جمله وزرایی است که توسط میشل سلیمان، رئیس جمهور لبنان منصوب شده است.
کابینه لبنان دارای سی وزیر است که ده نفر از آنان را نمایندگان جریان ۸ مارس (حزبالله و متحدانش) تشکیل میدهند. به نظر میرسد با تایید سقوط دولت لبنان “عدنان السید حسن” نیز استعفا داده است.
منابع نزدیک به حزب الله لبنان میگویند این اقدام در اعتراض به دادگاه بینالمللی رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان صورت گرفته است. این منابع همچنین اعلام کردند که جریان هوادار حزبالله از رییس جمهور لبنان خواسته است که برای تشکیل دولت جدید اقدامات قانونی لازم را صورت دهد.
میشل عون رهبر جریان اصلاح و تغییر، سعد حریری، نخست وزیر لبنان را در بنبست سیاسی به وجود آمده مقصر خواند و اعلام کرد که تلاش سوریه و عربستان برای حل بحران داخلی لبنان بینتیجه بوده است. آقای عون از متحدان حزبالله لبنان محسوب میشود.
در عین حال، “فارس سوید”، هماهنگکننده جریان ۱۴ مارس اعلام کرد که این جریان با تمام قوا از سعد حریری پشتیبانی خواهد کرد.
درحالی دولت لبنان سقوط کرد که سعد حریری برای دیدار با باراک اوباما به آمریکا رفته بود.پیش از این عربستان و ترکیه از طرفهای لبنانی خواسته بودند تا دولت را حفظ کنند. سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان سعودی در کنفرانس مشترک خبری با وزیر خارجه ترکیه هشدار داد که در صورت استعفای وزرای جریان ۸ مارس، شکافی در میان جناحهای مختلف لبنانی ایجاد میشود که میتواند به مناقشه و نزاع تبدیل شود
.
دادگاه بینالمللی رسیدگی به ترور رفیق حریری، نخست وزیر پیشین لبنان، قرار است بهزودی اعلام جرمی را علیه بعضی از اعضای حزبالله لبنان اعلام نماید. رفیق حریری، نخستوزیر سابق لبنان فوریه سال ۲۰۰۵ میلادی با انفجار بمب مهیبی در مسیر کاروان حرکت وی به قتل رسید. در این عملیات تروریستی ۲۲ نفر جان خود را از داست دادند.
پیش از این سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان نسبت به عواقب صدور چنین حکمی هشدار داده بود. نصرالله دادگاه بینالمللی را فاقد جایگاه قانونی میداند و از مردم لبنان خواسته است با این دادگاه همکاری نکنند، او همچنین گفته بود که هر دستی که بخواهد به طرف افرادش دراز شود قطع خواهد کرد..
این در حالی است که سعد حریری، فرزند رفیق حریری، نخست وزیر فعلی لبنان و رهبر جریان ۱۴ مارس، بر ادامه کار دادگاه تاکید میکند.
نیروهای سیاسی لبنان نیز نگراناند که اعلام جرم دادگاه علیه اعضای حزب الله لبنان باعث بروز درگیریهای داخلی میان گروههای مخالف شود.