اولین انتخابات پارلمانی کوسوو پس از استقلال

By A A دسامبر13,2010

اختلاف کم از رقیبش، عیسی مصطفی، شهردار پریشتینا، پیش است.

پیش بینی نمی شود که هیچ یک از دو گروه عمده، اکثریت را در پارلمان ۱۲۰ نفری به دست بیاورد و برنده اصلی باید با گروه ها و حزب های سیاسی دیگر وارد ائتلاف شود. ۲۹ حزب سیاسی دراین انتخابات شرکت دارند.

حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر واجد شرایط رای دادن در انتخابات هستند اما همه آنان در انتخابات شرکت نمی کنند که این امر، یکی از نتایج جدایی کوسوو از صربستان به شمار می رود.

با این که تعلق گرفتن ده کرسی پارلمان کوسوو، به اقلیت صرب، تضمین شده است اما صربستان، همچنان کوسوو را بخشی از این کشور قلمداد می کند و از ۱۲۰ هزار اقلیت صرب ساکن در کوسوو خواسته است انتخابات را تحریم کنند.

آلبانیایی تبارها، اکثریت جمعیت کوسوو را تشکیل می دهند. کوسوو یکی از فقیرترین کشورهای اروپا است و نرخ بیکاری در آن بیش از ۴۰ درصد است و دارای جمعیتی جوان است.

برخی از شرکت کنندگان در انتخابات می گویند به عنوان جایگزینی برای دولت آقای تاچی، و اعتراض به وضعیت اقتصادی کشور و همچنین فساد اداری که گفته می شود در زمان حاکمیت تاچی، افزایش یافته است، از مصطفی حمایت می کنند.

بسیاری در کوسوو امیدوارند که این کشور در نهایت در اتحادیه اروپا، عضو می شود. هاشم تاچی در کمپین انتخاباتی خود از مذاکرات درباره توافقی که امکان مسافرت بدون ویزا به کشورهای اتحادیه اروپا را به شهروندان کوسوو می دهد، حمایت کرده است.

در زمانی که برخی کشورهای اروپا درگیر مشکلات اقتصادی هستند، پذیرفتن یک کشور فقیر و نیازمند به کمک از سوی این اتحادیه، شاید حتمی نباشد. با این که حدود ۷۰ کشور جهان، از جمله ایالات متحده آمریکا و ژاپن، استقلال کوسوو را به رسمیت شناخته اند، پنج کشور اتحادیه اروپا، از به رسمیت شناختن آن خودداری کرده اند.

به نقل از صدای امریکا

By A A

Related Post