این تنها گردو خاک نیست که گریبانگیر هوای اهواز شده است، بلکه ذرات سمی و مواد پخش شده از جانب صنایع کهنه و بدون فیلتر نفت و گاز، دو شرکت با تکنولژی قدیمی صنایع فولاد و اکسین، شرکت تولیدات کربن و دکل های متعدد گازی مشتعل که گاز خارج شده از چاههای نفت را میسوزانند، از بزرگترین و بدترین نوع الوده کنند ه ها بشمار میروند، مردم میگویند وای به روزی که هوا صامت و یا شرجی باشد، در این شرایط به راحتی میتوان در بیشتر مناطق ذرات سمی و سوخته شده از دکل های گاز را هم مشاهده کرد، شهر عبادان و محمره (خرمشهر) به دلیل نزدیکی به پالایشگاه شهر در معرض مستقیم این ذرات خطرناک هستند که راست به ریه مردم در کوچه و بازار نفوذ میکند و موجب صرفه های ممتد میشود.
شدت انتقادات از مسولین به دلیل سرقت اب های کارون، کم ابی و الوده بودن اب اشامیدنی که فعالین سیاسی عرب منطقه به درستی ان را جزء یک سیاست استراتژیک رژیم برای بیمار کردن جوانان و کودکان، میدانند(به دلیل فقیر بودن اکثر مردم عرب و ساکنین اصلی و نداشتن توانایی مالی برای خرید بطری اب) ، اینک به الوده گی هوای شهرهای اقلیم اهواز کشیده شده است، اعتراضات مردمی و بعضی دلسوزان که خود در این مناطق زندگی میکنند و شاهد بی اعتنایی استانداری و مقامات بلند پایه غیر بومی هستند، اینک به بعضی از مطبوعات دولتی و نیمه دولتی کشانده شده است.
روزنامه مردمسالاري: همزمان با بروز پديده آلودگي هوا در تهران و برخي از شهرهاي بزرگ کشور، شهرستان اهواز نيز اين روزها با هوايي آلوده مواجه است ولي تاکنون هيچ دستگاهي در اين خصوص اظهار نظر نکرده است.
به گزارش مهر، اين روزها و به خصوص صبح زود، هواي شهر اهواز را مه غليظي مي پوشاند که اغلب مردم اين تصور را دارند که اين مه صبحگاهي ناشي از روزهاي زمستان است ولي با کمي کنجکاوي مي توان به اين حقيقيت پي برد که اين مه ناشي از آلودگي هوا در اهواز است.
سازمان بهزیستی و اداره هواشناسی اقلیم در تابستان 1387 یعنی بیش از دو سال پیش خبر از الوده گی 80% تمامی شهرهای بزرگ اقلیم داد، اما تا این لحظه هیچ اقدامی برای رفع ان انجام که نگرفته هیچ، بلکه با تولید بنزین غیر کیفیتی داخلی در پالایشگاه عبادان و پتروشیمی بندر معشور و پتروشیمی عبادان این الوده گیها به درجه خطرناکی رسیده و بار دیگر صدای مردم و بی اعتنایی مقامات مسئول را شاهد هستیم.
خبر گذاری مهر ادامه میدهد..
با نگاهي به وضعيت ذرات الوده (آلاينده ها) در شهرها به عنوان مرکز سومين قطب صنعتي کشور و فعاليت شرکت هاي بزرگ صنعتي نظير شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب با توليد 83 درصد نفت ايران، شرکت فولاد شهر اهواز ، شرکت فولاد اکسين، چندين شرکت لوله سازي، چندين نيروگاه توليد برق گازی، يک شرکت توليد کربن و وجود تاسيسات بزرگ نفتي به همراه چاه هاي نفت فراوان در آن مي توان به اين نتيجه رسيد که شهرستان اهواز همواره مستعد آلوده بودن بوده است.
با توجه به اينکه اين روزها هم هواي اهواز به شدت آرام است مي توان نسبت به بروز آلودگي در اين شهر اطمينان حاصل کرد ضمن اينکه مشاهده مردمي بهترين قضاوت در خصوص ميزان آلودگي هواي اهواز در چندين روز اخير است چرا که اين آلودگي به وضوح قابل رويت است.
تقاضای مردم و بعضی از مسئولینی که شاهد عدم همکاری دستگاههای ذیربط در کمک به حل این معضل و نجات مردم هستند، کاملا بی نتیجه بوده است.
اقای چفقاني یکی از مسئولین در این امر تصريح کرد: از سازمان محيط زيست استان اهواز (خوزستان) درخواست کرده ايم در سريع ترين وقت ممکن نسبت به ارائه آخرين آناليز هواي اهواز اقدام کند تا بتوانيم در اين خصوص اطلاع رساني دقيق و شفاف داشته باشيم.
همچنين موضوعي که چندي قبل در شوراي سلامت استان مطرح و باعث نگراني فراواني شد، آتش زدن مزارع نيشکر در جاده شهر اهواز- عبادان است که به طرز خطرناکي باعث آلودگي هواي اين دو شهر و همچنين شهرستان فلاحیه( شادگان) مي شود و در اين خصوص در اين جلسه مطرح شد که علت قدری از آلودگي شهرستان اهواز شايد همين آتش سوزي ها باشد.
عجب تر اينکه اين آتش سوزي ها که هر ساله در چنين ايامي اتفاق مي افتد و هر ساله هم با واکنش مسوولين ارشد استان مواجه و تهديداتي در خصوص جلوگيري از آن صورت مي گيرد هر ساله تکرار شده و ظاهرا اين کار قابل کنترل و متوقف شدن نيست.
مردم اقلیم یکپارچه موضوع الوده گی و بی ابی را به گردن رژیم و عوامل انان میاندازند، که ان را یک انتقام و یا تنبیه عمومی علیه ملتی میدانند که در مقابل فرهنگ هجومی نظام ایران مقاومت میکند و حاضر به پشت کردن به میراث تاریخی و فرهنگی که هزاران سال در اقلیم عربی اهواز وجود دارد، نیستند،، این امر از سرقت نفت، گاز و اب و هجوم فرهنگی به اقلیم شروع شد و با تخریب قصر شیخ خزعل اخرین حاکم عربستان در 2 هفته پیش در محمره ادامه دارد.