آژانس: نمی توانیم صلح آمیز بودن برنامه اتمی ایران را تایید کنیم

By A A نوامبر24,2010

بعد از یک وقفه چند روزه به دلیل هجوم کرم استاکس نت که به گفته علی اکبر صالحی رئیس مرکز اتمی ایران،بیش از 3000 کامپیوتر شاغل در مراکز صنعتی را از کار انداخته، هنوز اطلاع دقیقی از ضربه کرم ویروس استاکس نت در مراکز اتمی و ایران

در دست نیست، اما کارشناسان ترس از ان دارند که با پنهان کاری رژیم ایران و سپاه پاسداران و هجوم این ویروس به کامپیوترهای نیروگاه بوشهر، چرنوبیل دیگری بوجود اید، که صدمات ان جبران ناپذیر باشد، گفتنی است که کشورهای عرب حوزه خلیج بارها از

بوجود امدن چنین حادثه ایی در بوشهر هشدار داده اند، و خواهان همکاری ایران و اژانس اتمی برای کنترل دستگاههای ایمنی نیروگاه که  تکنولوژی روسی در ان بکار رفته(به مانند چرنوبیل) است، اما  فرماندهی سپاه  که مراکز اتمی و موشکی را کنترل میکند، مکررا ان را رد کرده. دول عربی خلیج بین 60 تا 90 کیلومتر از بوشهر فاصله دارند.
به گزارشی در مورد بیانیه اژانس در خصوص مشکوک بودن برنامه ها ی اتمی ایران توجه کنید.
آژانس: ایران در روز ۱۶ نوامبر غنی سازی در نطنز را متوقف کرد، اما در ۲۲ نوامبر آنرا از سر گرفت

آژانس بین المللی انرژی اتمی از امکان وجود فعالیت های هسته ای نظامی سری در ایران ابراز نگرانی کرده و خواهان تعامل “جدی” جمهوری اسلامی برای پاسخ دادن به سوالات آژانس در این باره شده است.

این در حالیست که علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفته است که این گزارش نشان می دهد که برنامه هسته ای کشورش “کاملا صلح آمیز” است.

تازه ترین گزارش این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد که روز سه شنبه به رسانه ها درز کرد، حاکی از دستیابی ایران به بیش از سه هزار کیلوگرم اورانیوم غنی شده با غلظت سه و نیم درصد است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی که مقر اصلی آن در وین، پایتخت اتریش قرار دارد، در گزارش خود می نویسد که ایران تا روز ۳۱ اکتبر امسال ۳۱۸۳ کیلوگرم اورانیوم غنی شده با غلظت سه و نیم درصد تولید کرده که ۳۸۰ کیلوگرم آن از اوایل ماه اوت تولید شده است.

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس، این گزارش را در اختیار کشورهای عضو شورای حکام آژانس قرار داده است. این شورا در ماه دسامبر طی جلسه ای برنامه اتمی ایران را بررسی خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، میانگین تولید اورانیوم با خلوص سه و نیم درصد در تاسیسات نطنز، با اندکی افزایش به ۱۳۳ کیلوگرم در ماه رسیده است. این رقم پیشتر ۱۱۶ کیلوگرم در ماه بود.

اورانیوم با غلظت بالای ۹۰ درصد در ساخت سلاح هسته ای کاربرد دارد.

به گفته بازرسان آژانس، ایران از ماه فوریه تا به حال حدود ۳۳ کیلوگرم اورانیوم غنی شده با غلظت ۲۰ درصد نیز تولید کرده است.

مارک تونر، یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا، دوشنبه گزارش آژانس را بیانگر “ادامه سرپیچی ایران از تعهدات اتمی بین المللی” این کشور دانست.

توقف موقتی غنی سازی

آژانس گفته است که ایران در روز ۱۶ نوامبر غنی سازی در نطنز را متوقف کرد، اما در ۲۲ نوامبر آنرا از سر گرفت. بازرسان آژانس علت این توقف را توضیح نداده اند.

اما نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفته است: ” این گزارش ثابت کرد که برخی گزارش رسانه های غربی مبنی براینکه غنی سازی در ایران با مشکلات فنی مواجه شده بی اساس بوده است.”

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، سه شنبه گفت که کرم کامپیوتری استاکس‌نت، برنامه هسته ای کشورش را مختل نکرده است.

او گفت که استاکس‌نت با در بسته روبرو شد و متخصصان ایرانی جلوی آن را گرفتند.

در گزارش آژانس آمده است که ساخت و ساز در مرکز اتمی فردو در حوالی قم همچنان ادامه دارد و هنوز دستگاه های غنی سازی (سانترفیوژ) در آن نصب نشده است.

آژانس همچنین درباره امکان وجود فعالیت های هسته ای نظامی در زمان حال یا در گذشته در ایران از جمله ساخت کلاهک اتمی قابل حمل توسط موشک توسط ایران، ابراز نگرانی کرده است.

این نهاد در گزارش خود خواهان تعامل “جدی” ایران در زمینه پاسخ دادن به سوالاتی شد که درباره جوانب نظامی احتمالی برنامه هسته ای این کشور مطرح شده است.

آژانس نوشته است که در مراکز هسته ای اعلام شده ایران مواد هسته ای مورد بهره برداری نظامی قرار نگرفته، اما “ایران به اندازه لازم همکاری نکرده تا آژانس بتواند تایید کند که تمام مواد هسته ای در ایران در فعالیت های صلح آمیز مورد استفاده قرار می گیرد.”

شورای امنیت سازمان ملل متحد تا کنون با صدور چند قطعنامه از ایران خواسته است که جوانب حساس برنامه اتمی اش از جمله غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد.

By A A

Related Post