سیاسی اته ئیست در انتخابات پارلمانی بحرین در 23 اکتبر، و در اتحاد سیاسی مشروط با حزب وفاق بحرین با وجود اختلافات، بخصوص در حوزه ازادی زنان و اجتماعی و دمکراسی، همکاری هایی را با هم اغاز کرده اند، حزب وفاق اسلامی که یکی از عمده ترین تشکل های سیعه بحرین است یک گروه معتقد به اسلام سیاسی است، و در بسیاری از مواضع دینی و اجتماعی نگاه مذهبی به مسائل دارد و از اجرای احکام دینی ابایی ندارد.
طرفین قصد خود از همکاری را پشتیبانی از کاندید های مخالف اعلام کرده اند، اما ناظران سیاسی داخلی و کارشناسان این اتفاق را ناشی از ضعف برنامه و اصول طرفین ذکر میکنند، زیرا هیچکدام از طرفین یعنی حزب کمونیست و معروف به وعد و حزب الوفاق به غیر از خواست بیشتر دمکراسی در هیچ زمینه ایی همسو و همفکر نیستند، و همگام شدن انان با پریشانی های فراوانی همراه است، به عنوان مثال در
روز افتتاح خمینه انتخاباتی حزب وعد(کمونیست) برای بهره برداری از تبلیغات مطبوعاتی که حزب وعد دارای افراد و پایگاه توده ایی است، حزب اوفاق همکار وعد تعدادی از افراد و هواداران خود را در انجا گسیل کرد، و این امر حتی موجب نارضایتی بعضی از هواداران وفاق قرار گرفت.
یک کارشناس محلی از توافق سری بین طرفین برای در اختیار گرفتن رای های هواداران کم وعد از طرف حزب الوفاق میگوید، و معتقد است که مهم برای طرفین ورود به پارلمان و ژست لیبرالی از سوی وفاق است، تا بگوید که حتی با کمونیستها و چپ گراها برای مقاصد کشور ائتلاف میکند، اما با کمی تعمق اختلافات عمیق طرفین جایی برای اتحاد انان باقی نمیگذارد، بخصوص که اکثر گروههای شیعه قانونی در گذشته ارتباطاتی با حکومت اسلامی و سپاه قدس ایران داشته اند، و در نهان خواهان الگو برداری از رژیم تهران برای جامعه باز بحرین هستند.
حال باید دید که انتخابات پارلمانی 23 اکتبر 2010 در منامه چه قدرتی را برای احزاب مخالف و بخصوص شیعه به بار میاورد و میزان اعتماد مردم به انان تا چه حد است، انچه مسلم است مردم کشور کوچک بحرین خواهان حفظ سطح زندگی و ازادی فعلی هستند، و به شدت از تفکرات حامی ایران وحشت دارند، اما کسانی هم در صفوف مردم و احزاب هستند که عمیقا طرفدار نظام امنیتی ایران هستند.
فیصل الشیخ کارشناس مسائل سیاسی در بحرین تاکید کرده است حزب ” وعد ” بدون تعیین هدف عمل می کند و از اینکه یک تشکل لیبرال به این درجه سقوط کرده است اظهار ناخرسندی کرد. درهمین حال منیره فخرو از اعضای حزب چپ گرا در واکنش به اعلام ائتلاف بین ” الوفاق ” و ” وعد ” گفت : ” ما با الوفاق بر سر برخی پرونده ها توافق داریم اما با آن همپیمان نیستیم . ارتباط ما بر اساس دیدگاههای مشترک است.” حزب ” وعد ” در بیانیه ای، با اشاره به این گزارش ها اعلام کرده بود :” روزنامه ای که این ادعاهای را منتشرکرده از اعتبار افتاده است.هیچ ائتلاف سری بین وعد و الوفاق در انتخابات پارلمانی آینده وجود ندارد.” بیانیه افزود :” موضعگیری وعد نسبت به هکاری با ” الوافق ” ، و گروههای ” تریبون پیشگامان ” و ” جمعیت قوم گرا ” برای پشتیبانی از نامزدهای مخالفان آشکار است.
احزاب شش گانه مخالفان عبارتند از : تریبون پیشگامان ، جمعیت قوم گرا ، حزب کار اسلامی ، حزب برادری ملی ، حزب وعد و حزب الوفاق. بیانیه وعد اما بر ابعاد ایدئولوژیک بین دو حزب تاکید کرده و اعلام کرده است :” به رغم اتفاق بر اغلب مسائل سیاسی بین وعد و جریان ملی گرا از یک طرف و الوفاق و جریان اسلام گرا از سوی دیگر اختلاف وجود دارد. این اختلاف ها به ویژه در زمینه مسائل زنان ، و آزادی های فردی است . ما آشکارا اعلام می کنیم که دیدگاه ما در مورد آزادی های فردی به مواضع رسمی دولت نزدیک است تا الوفاق و دیگر جریان های اسلام گرا . بر همین اساس تشکل ما محال است با تشکل های اسلام گرا ویا هر نوع اسلام سیاسی ائتلاف تشکیل دهد.” بیانیه تاکید کرده است ” ما بر اساس دیدگاه های قومی ، ملی و انسانی که در مجمع عمومی حزب به تصویب می رسد موضعگیری می کنیم.”