معامله بی‌سابقه تسلیحاتی آمریکا و عربستان سعودی

By A A سپتامبر13,2010

.

صدای المان: چنین تجارت تسلیحاتی تا کنون در آمریکا سابقه نداشته است. گفته می‌شود که دولت آمریکا در حال مذاکره با پادشاهی عربستان سعودی برای دریافت قراردادهای بیشتر است.

این معامله به ارزش ۶۰ میلیارد دلار فقط مربوط به ارسال هواپیماهای جنگنده‌پیشرفته است. علاوه بر این مذاکراتی نیز درباره‌ی مدرنیزه کردن نیروی دریایی عربستان سعودی و موشک‌های دفاعی این کشور به ارزش ده‌ها میلیارد دلار دیگر در جریان است.

دولت آمریکا با این حجم از تجارت بر روی اشتغال‌زایی این پروژه حساب می‌کنند. بر اساس محاسبات شرکت‌های اسلحه‌سازی، با انعقاد این قرارداد ۷۵ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  جنگنده فانتوم اف ۱۵ ساخت شرکت بوئینگدولت آمریکا ارسال جنگنده و هلیکوپترهای نظامی پیشرفته به عربستان سعودی، به عنوان متحد کلیدی خود در منطقه خاورمیانه را بخشی از سیاست گسترده‌ی خود ارزیابی می‌کند. به عقیده‌ی کارشناسان آمریکا می‌کوشد متحدان عربی را علیه ایران بسیج و مجهز سازد.

به گزارش روزنامه‌ی “وال استریت ژورنال”، ماه‌هاست که میان آمریکا و پادشاهی سعودی این مذاکرات در جریان است ولی اطلاعات کمی در این باره به بیرون راه یافته است.

انتظار می‌رود که کنگره آمریکا طی یک یا دو هفته‌ی آینده موافقت خود را با فروش این تسلیحات اعلام دارد. این تجارت در برگیرنده‌ی ۸۴ فروند جنگنده‌ی اف ۱۵ و تجهیز ۷۰ فروند دیگر جنگنده عربستان و خرید سه مدل هلیکوپتر نظامی است.

به گفته‌ی مقامات آمریکا، تعداد و مدل این هلیکوپترها عبارتند از ۷۰ فروند هلیکوپتر “آپاچی”، ۷۲ فروند هلیکوپتر “بلاک هاوک” و ۳۶ فروند هلیکوپتر “لیتل بیرد”.apachi_helicopter

هرچند که قانونگزاران کنگره آمریکا می‌توانند تغییراتی در این قرارداد وارد کنند، شرایط دیگری برای آن قائل شوند یا مانع از انعقاد قرارداد شوند، ولی انتظار می‌رود مخالفتی با این قرارداد نداشته باشند.

مقابله با خطر موشکی ایران

دولت آمریکا می‌کوشد سیستم دفاع موشکی کل کشورهای منطقه را مدرنیزه کند. به ویژه عربستان سعودی تشویق شده که سیستم موشک‌های نوع “پَتریوت” خود را به‌روز کنند تا از خطر موشک‌های ایران بکاهند.

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  هیلیکوپتر آپاچی در صحنه‌ی جنگچنین سیستم دفاع موشکی نیز قرار است به امارات متحده‌ی عربی صادر شود. سیستم پدافند موشکی موسوم به THAAD که اختصارTerminal High Altitude Defense است، توسط شرکت‌های “لاکهید مارتین” و “ریتئون” ساخته شده که به یک سیستم پیشرفته رادار مجهز است. این سیستم پدافندی برای مقابله با موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد در داخل و خارج جو زمین طراحی شده است. این سامانه یک سیستم تکمیلی است برای سیستم دفاع موشکی پتریوت.

مقامات شرکت لاکهید می‌گویند که این سیستم جدید طرفداران زیادی به ویژه در منطقه‌ی خاورمیانه دارد، زیرا کشورهای علاقمند خود را مورد تهدید موشک‌های کوتاه و میان‌برد تهاجمی ایران می‌بینند.

شرکت هواپیماسازی بوئینگ که سازنده‌ی جنگنده‌‌های اف ۱۵ و هلیکوپترهای آپاچی و لیتل بیرد است، معتقد است که بسته‌ی قرارداد با عربستان سعودی در کل ۴۴ ایالت آمریکا ۷۷ هزار فرصت شغلی برای این شرکت فراهم خواهد کرد.

انتظار می‌رود که دیگر سفارش‌ها، از جمله هلیکوپتر بلک هاوکس که ساخت شرکت سیکورسکی متعلق به “یونایتد تکنولوجیز” است، نیز هزاران فرصت شغلی ایجاد کند.

به گفته‌ی یک مقام عربستان سعودی، این کشور در سال‌‌های گذشته تسلیحات بسیاری از شرکت‌های اروپایی و روسی خریداری کرده است. یک نمونه‌ی آن خرید ده‌ها فروند جنگنده‌ی “یوروفایتر” از شرکت اروپایی BAE System بوده است.

دولت اسرائیل برای مقابله با مدرنیزه کردن تسلیحاتی که به عربستان فروخته می‌شود، قصد دارند ارتش خود را به جنگنده‌هایی بسیار پیشرفته‌تر از نوع اف ۳۵ مجهز کند و بزودی نیز جنگنده‌ی پیشرفته‌تر اف ۱۵ اس را از آمریکا دریافت خواهد کرد.

By A A

Related Post