.»
او سخنان خود را اينگونه ادامه داد كه: حتی در حالی که عراق همچنان از حملات تروريستی رنج می برد، حوادث امنيتی از هنگام آغاز جنگ به پايين ترين حد خود کاهش يافته و نيروهای عراقی، نبرد را برعليه القاعده متمرکز ساخته و بسياری از سران آن را از ميان برداشته اند.
اوباما با تاکيد بر لزوم تشکيل هرچه سريع تر دولت جديد عراق گفت که، “مردم عراق اکنون مسئوليت اصلی را در تامين امنيت کشور خود برعهده دارند. عمليات نظامي آمريکا پايان يافته ولی تعهد ما به آينده عراق همچنان به قوت خود باقی است.”
رييس جمهور آمريکا تصريح کرد که پايان دادن به اين جنگ نه تنها به سود عراق، که به سود آمريکا نيز هست. ايالات متحده، برای سپردن آينده عراق به دست عراقی ها ، هزينه کلانی پرداخته و با اين باور مردم عراق شريک است که از خاکستر اين جنگ، آغاز نوينی در اين گهوارۀ تمدن زاده خواهد شد.
باراك اوباما در ادامه به هدف آمريكا از حضور خود را بيان داشته و مي گويد: “در اين فصل درخشان از تاريخ ايالات متحده و عراق، ما به مسئوليت خود عمل کرديم. اکنون زمان آن فرا رسيده است تا صفحه تاريخ را ورق بزنيم. اين مرحله برجسته از تاريخ، يادآور اين مهم است که آمريکايی ها، خود آينده خويش را شکل می دهند و با اطمينان، به پيش گام بر می دارند. اين امر همچنين پيامی برای تمامی جهانيان دارد مبنی براين که، ايالات متحده مصمم است تا رهبری خود را در اين قرن جديد، تقويت و صيانت کند.”
گفتني است، اوباما در سخنان خود به اين نکته نيز اشاره کرد که روز سه شنبه تلفنی با خود جورج بوش، رييس جمهور سابق آمريکا، در باره عراق گفت وگو کرده ولی از جزييات اين مکالمه مطلبی گفته نشد. اما با اشاره به اختلاف نظر خود با رييس جمهور سابق در باره جنگ گفت: «هيچکس نمی تواند در پشتيبانی رييس جمهور بوش از نيروهای آمريکا، عشق او به اين کشور و تعهدش به امنيت مان ترديد کند.»
رئیس چمهوری گفت:” بزرگی و توانمندی دمکراسی ما در توانايی ما به عبور از ورای تفاوت ها و اختلاف ها برای رو به رو شدن با چالش های آينده است و هيچ چالشی، اساسی تر از پيکار عليه القاعده نيست. همچنان که در عراق، ما نمی توانيم آنچه را که سرانجام افغان ها بايد برای خود انجام دهند، انجام دهيم. از اين رو است که ما به آموزش نيروهای امنيتی افغانستان و پشتيبانی از راه حل سياسی برای برطرف ساختن دشواری های آن کشور پرداخته ايم.”
رئيس جمهور امريكا در ادامه از موضوعي سخن مي گويد كه مي توان از آن به استراتژي جديد ايالات متحده نيز نام برد: « يکی از درس های عمليات ما در عراق اين بود که نفوذ آمريکا در گوشه و کنار جهان تنها تابع نيروی نظامی نيست. ما بايد با استفاده از تمام عوامل قدرت خود و از آن جمله، توانايی های ديپلماسی و قدرت اقتصادی و نيروی توانمندی آمريکا، منافع خود را حفظ کنيم و در کنار متحدان مان باقی بمانيم.»
.