روزنامه الاتحاد چاپ ابوظبی، “سمیر العصفور ” معاون امور خدمات در وزارت بهداشت کویت با اشاره به اینکه نیروگاه بوشهر حدود 250 تا 300 کیلومتر از کویت فاصله دارد گفت: این وزارتخانه آماده است تا با هر فاجعه نشت احتمالی رادیواکتیوی از نیروگاه اتمی بوشهر مقابله کند.
العصفور ادامه داد: انبارهای استراتژیک به میزان لازم برای درمان افراد در برابر تشعشعات هسته ای ایجاد شده اند. هم اکنون در بیمارستان های کویت ، 60 میلیون عدد قرص یود در بسته های قرص پتاسیم 65 میلی گرم برای همه سنین به جز کودکان زیر سه سال وجود دارد.
این مقام وزارت بهداشت کویت اضافه کرد: در راستای مقابله با نشت احتمالی رادیواکتیوی در نیروگاه بوشهر، 150 هزار بطری از داروی ید به صورت مایع وجود دارد تا مردم در وضعیت اضطراری از آن مصرف کنند. این مقدار برای شهروندان کویتی و اتباع بیگانه مقیم این کشور کفایت می کند.
وی توضیح داد: وزارت بهداشت کویت طرح همه جانبه ای را برای مقابله با خطرات احتمالی ناشی از حوادث نشت رادیو اکتیوی در کویت یا از تاسیسات هسته ای ایران یا از دیگر تاسیسات هسته ای، تهیه و تنظیم کرده است . همچنین اداره پیشگیری از نشت اشعه و کمیته پیشگیری از نشت اشعه در وزارت بهداشت کویت با هماهنگی وزارت کشور چند طرح برای حالت فوق العاده حوادث نشت هسته ای تهیه و تنظیم کرده اند.
العصفور افزود: شبکه ای برای رصد اشعه ها شامل 15 ایستگاه ثابت در مناطق مختلف کشور کویت و دو ایستگاه متحرک، راه اندازی شده اند که هم اکنون وضعیت کویت در زمینه اشعه، عادی است.
پیش از این جمعی از نمایندگان کویتی نیز از مقامات اجرایی این کشور خواسته بودند تا اقداماتی را در برابر آسیب های احتمالی از نیروگاه اتمی بوشهر در کویت در پیش بگیرند.