ضربه بر فرق حکومت ایران، قعطنامه چهارم لحضاتی پیش تصویب شد

By A A ژوئن9,2010

.

اعضای شورای امنیت که تشکیل شده است از 15 کشور، فقط 5 کشور بزرگ اقتصادی مثل انگلیس، امریکا، روسیه، فرانسه،

و چین حق وتو دارند، و بقیه به عنوان ناظران و حق وتو ندارند، و رای انان مشورتی خواهد بود، ناظران بین المللی این قعطنامه را بزرگترین و شدیترین بیانیه شورای امنیت علیه ایران میدانند، و میگویند که چنانکه رژیم ایران تسلیم خواست

جهانی نشود، در اینده قعطنامه باز هم شدیت تری که کلیه جامعه ایران را کولاپس بکند، تصویب خواهد شد،، هدف شورای امنیت از خواست توقف غنی سازی در داخل و خارج توسط نظام ایران، همچنین بی خطر کردن اینده منطقه و توقف مسابقه تسلیحاتی اتمی  است، که دیگر دول منطقه در صورت ادامه غنی سازی ایران و تقویت قدرت اتمی خود، خواهان سطح مساوی و برابر با ایران خواهند شد،و این امر خاورمیانه نفتی و مهم را بی ثبات و میلیتاریزه خواهد کرد، امری که کمر اقتصاد بیمار جهنانی را مورد تهدید جدی قرار خواهد داد..

این قعطنامه همچنین اجازه سرمایه گذاری ایران برای غنی سازی در خارج را هم منع میکند، و به کلیه کشورها گوشزد شده که از معاملات اتمی با رژیم تهران در تمام زمینه ها پرهیز کنند.

تفتیش و کنترل رفت و امد کشتی ها به سمت ایران و بلعکس از دیگر مفاد مهم و شدید فعطنامه چهارم است، که امکان نقل و انتقال تسلیحات و مواد و دستگاههای اتمی را به مانند گذشته به ایران،، است و این یکی از موارد عصبانیت رژیم ایران است.

لازم به گفتن است که محمد خزایی سفیر فرمانده هان سپاه و بیت خامنه ایی در سازمان ملل به هنگام تصویب قعطنامه در جلسه شورای امنیت حضور فیزیکی داشت، و بعد از تصویب، ان را بی اعتبار و غیر قابل قبول خواند و اضافه کرد که تاثیری بر ادامه فعالیت های اتمی رژیم نخواهد داشت، اما معلوم نشد که چنانکه حرف ایشان صحیح باشد چرا دولت احمدی نژاد این همه برای توقف قعطنامه تلاش  و التماس میکرد.

پیش از تصویب قعطنامه، سوزان رایس، نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد، می گوید قطعنامه شامل اقدامات جدید و لازم الاجرای زیادی است و او انتظار دارد با اکثریت قاطع ۱۵ عضو شورای امنیت تصویب شود.

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، می گوید تحریم ها سخت ترین اقداماتی است که تهران تا کنون با آنها روبرو شده است.

ممنوعیت های مسافرتی و محدودیت های مالی علیه افراد و گروه های مرتبط با فعالیت های اتمی و موشکی ایران، سپاه پاسداران انقلاب و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی، از جمله چنین اقداماتی است.

حدود ۴۰ شرکت به فهرست سیاه فعلی سازمان ملل متحد افزوده شوند. یک فرد که هدف قطعنامه قرار دارد، «جواد رحیقی»، مقام ارشد یک مرکز غنی سازی اورانیوم در شهر اصفهان است.

قطعنامه همچنین تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل متحد را علیه ایران گسترش خواهد داد و بخش بانکی جمهوری اسلامی را هدف می گیرد.

روز چهارشنبه، یوکیو آمانو، مدیر آژانس بین المللی انرژی اتمی، اعلام کرد پاسخ های رسمی آمریکا، فرانسه و روسیه به معامله را دریافت کرده است.

قدرت های غربی قبلا گفته اند این توافق  به نگرانی های اصلی در مورد برنامه اتمی ایران پاسخ نمی دهد.

 

By A A

Related Post