درخواست اقدام فوری؛ حدود ۳۰ فعال عرب اهوازی در خطر اعدام قریب الوقوع

By Yassin Gobishawi سپتامبر19,2019

به گزارش رسانه های رسمی ایران، فرمانده سپاه حضرت ولیعصر خوزستان، سردار حسن شاهوارپور، امروز (پنج شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹) در نشست خبری در اهواز اعلام کرد که تعدادی از بازداشت شدگان بعد از حادثه حمله به رژه نظامی در 31 شهریور سال گذشته در اهواز به زودی اعدام می شوند.

منابع محلى سازمان حقوق بشر اهواز نیز گزارش دادند که نگرانی ها درباره اجرای اعدامهای مخفیانه و قریب الوقوع حدود ۳۰ فعال عرب اهوازی که اعترافات اجباری تحت شکنجه از آنان اخذ شده بیشتر شده است.

تا کنون اسامی این متهمان محکوم به اعدام از سوی مقامات قضایی  یا اطلاعاتی جمهوری اسلامی اعلام نشده است.

این در حالی است هنوز نزدیک به ۸۰۰ فعال عرب اهوازي که طی هفته ها و ماههای بعد از حمله مسلحانه به رژه نیروهای مسلح در اهواز در ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۸ ( ۳۱ شهریور ۱۳۹۷)  به طور خودسرانه و بدون هیچ اتهامی توسط دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و حفاظت اطلاعات سپاه بازداشت شدند، در بازداشتگاه های مختلف اهواز از جمله زندان مرکزی در منطقه  شیبان در شرایط سخت جسمی و روحی و بهداشتی بلاتکلیف به سر می‌بردند.

طبق منابع سازمان حقوق بشر اهواز، خانواده هاي متهمان هنوز نگران هستند که متهمان زیر شکنجه در بازداشتگاههای سری وزارت اطلاعات مجبور به اعترافات علیه خود شده و طی روندی قضایی مبهم و غیر علنی احکامی سنگین چه بسا اعدام علیه آنان صادر شود، مسئله ای که در سالهای گذشته برای بسیاری از فعالان عرب اتفاق افتاده است.

وزارت اطلاعات پیشتر ویدیویی از بازداشت  22 نفر منتشر کرده بود و مدعی شده بود که این افراد که در حمله به رژه نظامی از “عوامل پشتیبانی کننده یا دخیل بوده‌اند” در یک خانه تیمی بازداشت شده‌اند که در آن “مواد منفجره، وسایل نظامی و امکانات ارتباطی” کشف و ضبط شده است.

عليرغم بازداشت ٢٢ نفر فوق الذكر، و پذیرفتن مسئولیت این حمله از سوی گروه افراطی ” داعش” نيروهاي امنيتي و انتظامي و سپاه پاسداران به مناطق مختلف شهر اهواز و دیگر شهرهای عرب نشین استان یورش برده و بیش از ٨٠٠ نفر که میان آنان زن و مرد و پیر و جوان و تحصیلکرده و فعال و شهروندان عادی دیده می شود را بازداشت کرده اند.

بسیاری از بازداشت شدگان طی تماسهای تلفنی با خانواده هایشان از اعمال شکنجه و ضرب و شتم شدید جهت کسب اعترافات اجباری سخن گفته اند و خانواده به شدت نگران سرنوشت فرزندانشان هستند.

از سوي دیگر ، اقدام دستگاههای امنیتی نشان می دهد که مساله بازداشت های گسترده مربوط به حمله داعش نمی شود. علی الخصوص که اکثریت قریب به اتفاق مردم عرب اقلیم اهواز تابع مذهب شیعه هستند و این گروه افراطی جایگاهی در بیان این مردم نداشته و ندارد و به جز حمله مشکوک به رژه نظامی که برخی دستگاه‌های خود رژیم را به هدف تصفیه حساب‌های داخلی و نیز مظلوم انگاشتن رژیم به عنوان قربانی تروریسم ، در دست داشتن در آن متهم می‌کنند، منطقه اهواز شاهد هیچ گونه عملیات نظامی از سوی این گروه نبوده است.

اقلیت سیاسی – نظامی – امنیتی حاکم بر استان و نیز دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی همواره تلاش کرده‌اند فضای استان را نظامی امنیتی نگه داشته تا به روند سرکوب اعتراضات مردمی و اعدام فعالان سیاسی و مدنی ادامه داده و از این طریق توجیهی بر سیاست‌های نارضایتی های فزاینده ی مردم عرب در برابر سیاست های تبعیض آمیز آماده سازند.

سازمان حقوق بشر اهواز ” اهرو” ضمن محکوم کردن کلیه احکام اعدام، خواهان اعمال شفافیت و روند دادرسی علنی برای این متهمان و كليه بازداشت شدگان اهوازی است و از مقامات سازمان ملل و نهادها و سازمان‌های بین المللی مدافع حقوق بشر می‌خواهد تا با فشار بر مقامات قضایی ایران امکان ملاقات کلیه بازداشت شدگان با خانواده هایشان تامین شود.

اهرو ضمن محكوم كردن اقدامات انتقام جویانه علیه مردم اهواز و فعالان مسالمت جوی عرب در ایران خواستار دخالت گزارشگر ویژه سازمان ملل برای امور حقوق بشر ایران آقای رحمان جاوید برای اجرای یک تحقیق مستقل درباره احکام اعدام و روند بازداشتهای گسترده و بی رویه علیه فعالان  و شهروندان عرب در ایران می‌باشد.

سازمان حقوق بشر اهواز ” اهرو”

پنجشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۸

۱۹ سپتامبر ۲۰۱۹

https://www.ahwazhumanrights.org/fa/sections/19/2019-09-19-13-05-02

Related Post