پشت تهدیدهای اسرائیل علیه ایران ولبنان چه نهفته است؟

By A A فوریه11,2018 #اسرائیل #ایران

نفتالی بینت عضو شورای وزیران امور سیاسی و امنیتی اسرائیل: اختاپوس در تهران آسوده‌خاطر نشسته و بازوهای آن یکی در لبنان یکی در غزه و دیگری در یمن و عراق و سوریه عمل می‌کنند؛ سیاست اسرائیل باید بر این اساس تنظیم شود که در هر فرصتی هر کدام از اینها را هدف قرار دهد اما پیش از همه سر آنها را باید زد.
لیبرمن وزیر دفاع اسرائیل: این بار جنگ بسیار شدید و ضربه بسیار قوی‌تر از جنگ سال 2006 خواهد بود؛ این دفعه همه لبنان هدف جنگنده‌های ارتش اسرائیل قرار خواهد گرفت و دیگر مثل سال 2006 نخواهد بود که لبنانی‌ها در سواحل دریا تفریح کنند و تنها حزب‌الله در میان خانه‌های مسکونی مخفی شود.

۱۶ بهمن ۱۳۹۶

در هفته جاری مقامات اسرائیلی در واکنش به پروژه ایران برای تاسیس کارخانه ساخت یا مونتاژ موشک در خاک لبنان، تهدیدهایی جدی علیه مقامات بیروت بیان کرده‌اند. آیا تهدیدهای اسرائیل «کلماتی توخالی» است یا اینکه ما در آستانه یک جنگ ویرانگر دیگر در منطقه هستیم؟

تهدیدهای مکرر مقامات تل‌آویو در این روزها خاطره یک فیلم کمدی مربوط به دهه هفتاد را در ذهن خیلی از اسرائیلی‌ها زنده کرد. در این فیلم کمدی معروف به نام «جامه‌ی تهدید مرا بیاور» یک زن که قهرمان فیلم است، همواره جمله‌ای را هنگام احساس خطر خطاب به دخترش می‌گوید: «جامه‌ی تهدید مرا بیاور»! اینک اوضاع ما اسرائیلی‌ها و لبنانی‌ها در واقع مصداق جمله معروف این زن در این فیلم کمدی است چرا که با هر تهدیدی باید «جامه‌ی تهدید» را که احتمالا مقدمه آغاز یک جنگ است آماده کرده و بپوشیم.

اسرائیلی‌ها این روزها پس از شنیدن سیلی از تهدیدهای تل آویو و اورشلیم علیه ایران و لبنان خاطرات جنگ‌های گذشته را به یاد آورده‌اند اما با این تفاوت که آنها این بار جامه لحظه‌های تهدید را از قبل پوشیده‌اند و دیگر حاضر به درآوردن آنها نیستند چون کسی دیگر از آینده منطقه مطمئن نیست.

بسیاری از شهروندان اسرائیلی با کمال صداقت می‌پرسند چرا وزیر دفاع، وزیر آموزش، وزیر آبادانی، رئیس ستاد مشترک و سخنگوی ارتش به طور همزمان در این شرایط حساس ایران و لبنان را تهدید جدی کرده‌اند؟ آیا ما واقعا در آستانه جنگی فراگیر در منطقه هستیم؟

بدون شک زمان این تهدیدها تصادفی و بی‌پشتوانه نیست بلکه تهدیدهای اسرائیل بر اساس اطلاعات امنیتی دقیق صورت می گیرد؛ اطلاعاتی که نشان می‌دهد زمامداران ایران بیش از گذشته مصمم هستند پروژه انتقال کارخانه موشک‌سازی خود را از سوریه که به طور مداوم توسط اسرائیل بمباران می‌شود به لبنان منتقل کنند. اسرائیل به تمام طرف‌های ذی‌نفع و مداخله‌گر در سوریه از جمله روسیه اطلاع داده و در توضیح مواضع خود روشن کرده که سرنوشت سوریه و لبنان در زمینه ایجاد تهدید یا خطر برای اسرائیل یکی است. تل‌آویو در باره تقویت توانایی‌های استراتژیک حزب‌الله لبنان ومسلح کردن این گروه تروریستی به موشک هرگز در هر شرایطی سکوت نخواهد کرد حتی اگر این کار به بهای حمله نظامی گسترده به تمام مواضع حزب‌الله در همه جای لبنان تمام شود.

تهدیدهای رونین منلیس سخنگوی ارتش اسرائیل پیامی است که در وحله اول متوجه همه لبنانی‌ها بخصوص حزب‌الله است. در وحله دوم این هشدارها یک پیام واضح به دولت لبنان و افکار عمومی این کشور است. پیشتر پیام مشابهی از سوی نفتالی بینت عضو کابینه شورای وزیران امور سیاسی و امنیتی اسرائیل ویکی از شخصیت‌های برجسته و با نفوذ حزب راستگرای «خانه یهود» به لبنانی‌ها ارسال شد.

اسرائیل امیدوار است که از طریق این پیام‌ها بتواند به اهداف خود برسد و بدون بروز جنگی که همه منطقه را مانند همیشه فرا بگیرد، مشکلات را حل کند. همه ما می‌دانیم که چگونه جنگ را شروع کنیم، اما نمی‌دانیم که چگونه آن را پایان دهیم .

کارشناسان امنیتی اسرائیل خاطرنشان می‌کنند که طرح جنگ آینده شبیه جنگ‌های قبلی است اما این بار حجم زیان‌ها و آسیب‌های آن ده برابر خواهد بود. این حقیقت جنگ است و منکر آن نیستیم که بر مردم اسرائیل نیز تاثیر منفی خواهد داشت اما در حقیقیت تاثیر اساسی و عمده آن بر لبنان و مردم لبنان بیشتر خواهد بود. حسن نصرالله در مصاحبه اخیر خود با کانال تلویزیونی «المیادین» [وابسته به جمهوری اسلامی و حزب‌الله] گفت: «جنگ با داعش به مراتب سخت‌تر از جنگ با سربازان اسرائیلی است، زیرا جنگجویان داعش برای انتحار یا مرگ آماده‌اند.»

اگر چه نصرالله رهبر حزب‌الله لبنان این اظهارات را در چارچوب یک جنگ روانی بیان کرده است، اما از همین گفته او می‌توان از یک واقعیت آگاه شد و آن اینکه اسرائیلی‌ها زندگی را دوست دارند و از خشونت و مرگ متنفرند. آری، اسرائیلی‌ها زندگی عادی را می‌پسندند؛ آنها چیزی را به هدف ویران کردن تاسیس یا بنا نکرده‌اند. بسیاری از لبنانی‌ها نیز مانند اسرائیلی‌ها زندگی و صلح را بر مرگ و ویرانی و جنگ ترجیح می‌دهند. در کنار کسانی که همیشه بر طبل جنگ می‌کوبند و برای جنگ عرض اندام می‌کنند، کسانی نیز هستند که بدون اینکه جنگ را دوست داشته باشند، در آتش جنگ خواهند سوخت.

تل‌آویو پیام خود را به همه بازیگران صحنه سوریه رسانده است و پوتین بازیگر اصلی متقاعد شده است که اسراییلی‌ها در تهدید خود بسیار جدی هستند، به همین دلیل رئیس جمهوری روسیه تنها یک روز پس از دیدار نتانیاهو گروهی را برای یک مأموریت امنیتی اضطراری به اسرائیل اعزام کرد؛ این گروه برای جلوگیری از درگیری‌های دیپلماتیک میان مسکو و تل‌آویو اعزام شد و تا چند روز آینده مشخص خواهد شد که این گروه امنیتی تا چه حدی موفق بوده است.

وزیر اسرائیلی: باید کارخانه‌های موشک‌سازی ایران را قبل از حزب الله بمباران کنیم

نفتالی بینت، روز چهارشنبه در کنفرانس امنیت ملی اسرائیل در یک سخنرانی گفت: «اسرائیل باید مستقیم کارخانه‌های موشک‌سازی ایران را بمباران کند؛ این کار بایستی قبل از بمباران مواضع حزب‌الله صورت بگیرد و نباید به حمله به حزب‌الله اکتفا کرد.»

نفتالی همچنین گفت: «حزب‌الله تنها یک عضو از نظام اختاپوسی تهران است ما باید سر اختاپوس را بزنیم وبقیه اعضای آن خود به خود نابود خواهند شد.»

نفتالین با انتقاد از استراتژی دولت اسرائیل گفت: «ما باید منبع و مصدر عناصری چون حزب‌الله را بزنیم رژیم ایران منبع پشتیبانی همه گروه‌های تروریستی در منطقه و جهان است؛‌ بنا بر این استراتژی اسرائیل نباید محدود به از بین بردن امکانات حزب‌الله باشد بلکه باید منبع به‌وجود آوردنده را از بین برد. ما در استراتژی که داشتیم فرستاده را زدیم اما فرستنده را رها کردیم؛ باید [رژیم] ایران را زد.»

بینیت افزود: «اختاپوس در تهران آسوده‌خاطر نشسته و بازوهای آن یکی در لبنان یکی در غزه و دیگری در یمن و عراق و سوریه عمل می‌کنند؛ سیاست اسرائیل باید بر این اساس تنظیم شود که در هر فرصتی هر کدام از اینها را هدف قرار دهد اما پیش از همه سر آنها را باید زد.»

انی وزیر اسرائیلی ضمن تهدید کل لبنان گفت: «این‌بار ضربه تنها شامل مواضع حزب‌الله نخواهد بود بلکه همه لبنان را شامل می‌شود چون حزب الله اکنون جزیی از کل لبنان و در داخل نهادهای دولت لبنان حضور دارد.»

اما لیبرمن وزیر دفاع اسرائیل در همین رابطه گفته است:«این بار جنگ بسیار شدید و ضربه بسیار قوی‌تر از جنگ سال ۲۰۰۶ خواهد بود؛ این دفعه همه لبنان هدف جنگنده‌های ارتش اسرائیل قرار خواهد گرفت و دیگر مثل سال ۲۰۰۶ نخواهد بود که لبنانی‌ها در سواحل دریا تفریح کنند و تنها حزب‌الله در میان خانه‌های مسکونی مخفی شود؛ در مقابل، اسرائیلی‌ها باید از خطر موشک‌پرانی در سنگرها و پناهگاه‌ها مخفی باشند. معادله جنگ آینده هرگز مانند گذشته نخواهد بوئد بلکه کل لبنان در همه جای آن به شدت در هم کوبیده خواهد شد.»

*منبع: وبسایت المصدر
*ترجمه از کیهان لندن

By A A

Related Post