طبق يك سند جديد محرمانه فاش شده درباره انتقال آب كارون ، كه به سازمان حقوق بشر اهواز رسيده، دبیر هیات دولت به تعدادی از وزیران دستور داده، موضوع انتقال آب را پیگیری کرده و اعتبارات لازم برای این طرح را تامین کنند.
متن دستور هیات دولت برای اجرای پروژه های انتقال آب کوهرنگ ۳ و بهشت آباد در فضای مجازی منتشر شده است.
دولت حسن روحانى در حالی این دستور را صادر می کند که بارها و بارها از سوی مردم و برخی مقامات و نمایندگان مجلس با طرحهای انتقال آب مخالفت شده است. علیرغم مخالف های مردمی و علیرغم هر آنچه برنامه های انتقال آب در مناطق بالا دست، بر سر انسان، حیوان و طبیعت مناطق پایین دست رودها آورده اند، اين دولت تصمیمی برای توقف این اقدامات زیانبار ندارد.
سالانه ده ها هزار انسان از محل زندگی خود مهاجرت کرده و صدها هزار هکتار زمین مرغوب کشاورزی، خشک و لم یزرع می شود. گرد و غبار نفس حیات مردم را بریده و نمودارهای سلامت مردم با سرعت رو به پایین در حرکتند ولی کماکان کسی در دولت نمی خواهد چشم هایشان را بشوید و واقعیت را همانگونه که هست ببیند.
اقدامات زیانبار حکومت حتی صدای حکومتی ها را در آورده است. محسن حیدری نماینده اهواز در مجلس خبرگان نیز فریاد برآورده و درباره پروژه های سد سازی دست به افشاگری زده است ولی باز ککی از کسی نمی گزد.
جدیدترین سند فاش شده نشان می دهد دولت کماکان عزم خود را برای انتقال آب جزم کرده و بی توجه به همه هشدارها و اعتراض ها در حال برنامه ریزی و تخصیص اعتبار در این زمینه است.
در این سند محرمانه که به امضای محسن حاجی میرزایی و خطاب به وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت و همچنین خطاب به رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه نوشته شده، خواسته شده که اعتبار مورد نیاز طرح های انتقال آب به اصفهان تامین شده و پروژها به سرانجام برسد.
امضاء این سند محرمانه همچنین خواستار پرداخت خسارت به کشاورزان اصفهانی شده و این در حالیست که هیچگونه معوض خسارتی به کشاورزان خوزستانی آسیب دیده از این طرح ها پرداخت نشده و تا کنون هیچ برنامه ای نیز در این باره اعلام نشده است.
سازمان حقوق بشر اهواز هر گونه فعالیتی که به محیط زیست و حیات انسان ضربه میزند را فارغ از اینکه آن انسان چه نژادی دارد و به چه زبانی سخنی میگوید، شديدا محکوم میکند.
سازمان بر این باور است که پروژههای انتقال آب از سرشاخههای بالادست رودهایی که از اقلیم اهواز میگذرند، میتواند منجر به از بین کشاورزی، تغییرات شدید آب و هوایی، خشکسالی و به طور کل از بین رفتن امکان حیات در اقلیم شود و سکان محلی را وادار به کوچ و مهاجرت کند و این موضوع میتواند بخشی از سیاستهای رژیم ایران برای تغییر بافت جمعیتی مناطق عربنشین باشد.
دولت ایران بايد سریعا پروژههای انتقال آب را متوقف کرده و ما از نهادهای بینالمللی مسئول از جمله “برنامه محیط زیست ملل متحد”، “اتحادیه بینالمللی حفاظت از محیط زیست”، “مجمع بینالمللی تغییرات آبوهوایی” و دیگر نهادهای ذیربط میخواهيم برای متوقف کردن پروژههای انتقال آب به دولت ایران فشار بیاورند.
گفتنى است كه محسن حيدرى نماينده اهواز در مجلس خبرگان رهبرى ايران و نيز نمايندكان اهواز و خوزستان در مجلس ( پارلمان) نيز به اين دستور هيات دولت به شدت اعتراض كرده اند.
فعالان محيط زيست و شهروندان اهوازى با توزيع اطلاعيه اى مردم به تجمع در ساحل غربى كارون در شهر اهواز در روز پنجشنبه 19 آذر 1395 مصادف 8 دسامبر 2016 با ساعت 15:00 دعوت كرده اند.
سازمان حقوق بشر اهواز
4 دسامبر 2016 ( ۱۴ آذر ۱۳۹۵ )
http://ahwazhumanrights.org/…/sectio…/19/2016-12-04-23-34-41