طلبات سیاسی و اقتصادی و فرهنگی بعد از انقلاب همیشه بطور مسالمت امیز جزیی از مبارزه و خواست مردم و نیروهای سیاسی مردم عرب ایران بوده است، این طلبات بالافاصله بعد از اتش بس جنگ بین ایران و عراق، مورد تهاجم نیروهای امنیتی نظام ایران قرار گرفت و تا امروز هر درخواست فرهنگی و حتی معیشتی را با نگاه امنیتی و سرکوب جواب میدهند.
مسئله نفت و گاز در استان که ابزاری برای سرکوب توسط نظام های ایران تبدیل شده بود، امروز با سرقت ابهای کارون و بدون سوال و نظر خواهی از مردم خوزستان و چامحال بختیاری، بر ان اضافه شده، تا جایی که حتی استاندار طبس هم خواهان انحراف بقیه ابهای کارون به این استان خراسان جنوبی شده است.
متاسفانه بسیاری از فعالان مطبوعاتی و ناسیونالیست و راست، به شکل های مستقیم و غیر مستقیم از سرکوب مردم عرب ایران به دلیل طلبات فرهنگی و اقتصادی و سیاسی انان، از رژیم مستبد و امنیتی و ضد بشری ایران دفاع میکنند و حاضر به نشر اخبار مربوط به طلبات فرهنگی مردم عرب ایران نیستند و از ان ترس و واهمه دارند.
روزنامه اعتماد از تلاش مردم «سوسنگرد» در غرب خوزستان برای بازگرداندن نام اصلی و عربی شهر خود یعنی «خفاجیه» خبر داده و نوشته است: شهروندان سوسنگردی با امضای طوماری خواستار بازگرداندن نام شهرشان به خفاجیه شدند.
بر اساس مصوبه هیات دولت پهلوی در دهه ٢٠ شمسی نام «خفاجیه» به سوسنگرد تغییر یافت. مردم این شهر درخواست ابطال مصوبهای را دارند که دهه ٢٠ شمسی تصویب شده بود.
مردم «سوسنگرد»، یا خفاجیه آنطور که مردم این شهر می خوانند، می گویند که تنها در نوشته های رسمی مجبور به استفاده از نام سوسنگرد می شوند و در گفتگوهای روزانه تنها از خفاجیه استفاده می کنند.
یکی از شهروندان این شهر که نخواست نامش فاش شود، در گفتگو با العربیه.نت فارسی اظهار داشت: «این شهر باید به نام اصلی خفاجیه باز گردد چرا که حتی عرب های نزدیک به نظام نیز در گفتگوهای روزمره خود از نام «خفاجیه» استفاده می کنند. »
وی افزود: «این بی عدالتی است که کودکان عرب از بدو تولد نام شهر خود را خفاجیه می خوانند و با آن بزرگ می شوند، اما در مدارس مجبور به استفاده از نام «سوسنگرد» می شوند.»
گفتنی است که تغییر اسامی تاریخی شهرهای خوزستان، از جمله خرمشهر به محمره، سوسنگرد به خفاجیه، آبادان به عبادان، و شادگان به فلاحیه یکی از درخواست های اصلی مردم و فعالان عرب اهوازی بوده است.