دبیرکل، هیئت رهبری ، کادرها و اعضای محترم حزب تضامن دموکراتیک اهواز
افتخار دارم از جانب خود و دوستان فعال فرهنگی در کانون فرهنگی مشداخ ؛ برگزاری چهارمین کنگره حزب شما را تبریک گفته ؛ برای کنگره و بر گزار کنندگان ان ارزوی موفقیت و استمرار فعالیتهای حزب را خواستارم.
کنگره چهارم حزب شما در شرایط بسیار حساس ، چه در عرصه جهانی و چه اقلیمی و منطقه ای برگزار می شود. فقدان دوست و رفیق بزرگوار ما عدنان سلمان مسلما ضربه شوک اور برای شما و کل جنبش ملی مردم عرب اهواز داشته است. نبود چنین شحصیتی که در کوران تاریخ مبارزات مردم ما از ابتدای دهه هفتاد میلادی تا کنون ابدیده شدهو تجاربی بس گرانبها در این راه اندوخته مسلما اثر غیر قابل جبرانی داشته است. ما همچون شما ایمان راسخ داریم که خلق بارور و مقاوم عرب اهواز قابلیتهای انکار ناپذیری در تولید و عرضه چنین شخصیتهایی را داشته و دارد.
کنگره چهارم حزب شما در شرایطی برگزار می شود که در فاصله بین کنگره سوم تا امروز از شمال افریقا تا جنوب غرب اسیا و یا انچه را که بنام جهان عرب شناخته شده شاهد دگرگونی ها و تحولات جدی بوده است.
جنبش های مردمی که از تونس شروع و به مصر سرایت نمود و سپس لیبی و سوریه و یمن را در بر گرفت ؛ اگرچه نوید بهار ازادی را برای مردم بهمراه داشت اما متاسفانه نتیجه ای که تاکنون جز سرزمین های سوخته و صدها هزار کشته و زخمی و میلیونها اواره بجای نگذاشته است و کلیت زیر ساخت های اقتصادی فرهنگی و اجتماعی این کشورها را از بین برده است. عراق اشغال شده نیز از این فجایع بی بهره نمانده ودر اتش جهل و تاریکی نیروهای واپسگرا در حال سو ختن می باشد.
حزب شما در شرایطی متولد گردید که به فاصله ای بسیار کوتاه شاهد برامد جنبش توده ای انتفاضه اوریل 2005 سال 2005 میلادی و تغییر کیفی در شیوه مبارزه و طرح مطالبات به حق مردم عرب اهواز بودیم.در حالیکه جنبش های اعتراضی با مضمون تغییرات عمیق اجتماعی اقتصادی و سیاسی در کشورهای عربی می توانست الهامبخش جنبش مطالباتی مردم ایران در سال 2009 میلادی بطور عام و جنبشهای هویت خواهانه ملیتهای غیر فارس منجمله مردم عرب بطور خاص باشد؛ متاسفانه تبدیل به کابوسی هولناک و هراس انگیز گردید؛ و سرانجام امروز در نقطه ای هستیم که بدون هیچگونه تعارفی باید گفت این جنبش نه تنها پیشروی نداشته است بلکه با در جا زدن عملا از زمان عقب افتاده و عقب نشینی نموده است.اگرچه تلاش و فعالیتهای حزب تضامن و احزاب و سازمانهای متشکل در کنگره ملیتهای فدرال ایران را در زمینه معرفی مسئله ملی در ایران را در عرصه بین المللی ؛ نمی توان نادیده گرفت.
بررسی علل در جازدن و عقب ماندگی و چرایی این پدیده خارج از مجال این سخن می باشد و امیدواریم هیئت رهبری، کادر ها و اعضای حزب تضامن دموکراتیک اهواز در جریان روند کنگره چهارم با دقت و مسئولیت به این معضل بپردازند.
کوتاه سخن اینکه به نظر ما مسئله مردم عرب در ایران مسئله ای سیاسی و در عین حال مسئله ای فرهنگی است. توجه به جوانب فرهنگی و سازماندهی مردم عرب اهواز منجمله عدم حضور فعال و صف مستقل زنان ، کشاورزان و کارگران در صحنه مبارزه کاملا محسوس می باشد. ما امیدواریم که تشکلهای مدنی و سازمانهای سیاسی و صنفی و حزب تضامن دموکراتیک اهواز که در زمینه سیاسی مسالمت امیز و حزبی نمونه ای موفق بوده است؛ همچنان با درک صحیح و تشخیص نقاط ضعف به ترمیم شکافها بین اقشار مختلف مردم عرب اهواز همت گمارد. حضور متشکل روشنفکران جوانان و دانش جویان زنان و اقشار ستمدیده و زحمتکش با رهبری سیاسی سازمان یافته و حزبی مسلما نوید روزهای بهتری را برای جنبش ملی مردم عرب در ایران خواهد داشت.
با ارزوی موفقیت برای حزب شما و کنگره ملیتهای فدرال ایران
منصور اصل شرهانی دبیر اول
کانون فرهنگی مشداخ
24 اکتبر 2015