بازداشت‌های گسترده در استان اهواز ایران'

By A A آوریل14,2013


.”

به گزارش این سازمان ناظر حقوق بشری که دفتر آن در آمریکاست، این افراد در شهرهای اهواز، شادگان و حمیدیه بازداشت شده‌اند.

خانواده بازداشت شدگان گفته‌اند که نیروهای امنیتی هنگام ورود به خانه‌ها و دستگیری افراد، هیچ مجوز یا دلیلی ارائه نداده‌اند.

به گفته خانواده‌هایی که با مرکز اسناد حقوق بشر ایران صحبت کرده‌اند، هنوز از سرنوشت بسیاری از دستگیرشدگان اطلاع دقیقی در دست نیست.

کریم دحیمی، از فعالان مدافع حقوق عرب های ایران به بی‌بی‌سی فارسی گفته است که در چند روز گذشته، با افزایش بازداشت‌ها، شمار دستگیرشدگان به ۲۰۸ نفر رسیده است.

آقای دحیمی می‌گوید که بعضی از این افراد از معلمان و فرهنگیان استان خوزستان هستند.

او گفت: “شماری از بازداشت شدگان هم پس از شرکت در یک جلسه شعرخوانی دستگیر شده‌اند.”

کریم دحیمی، از فعالان حقوق بشر مقیم لندن می‌گوید که از سال ۱۳۸۴ هر سال در آستانه فروردین ماه، فضای سیاسی استان خوزستان در جنوب غربی ایران ملتهب و حکومت درباره تجمع‎ها حساس‌تر می‌شود.

فروردین ۱۳۸۴ انتشار نامه‌ای منسوب به محمدعلی ابطحی، مدیر دفتر رئیس جمهوری وقت ایران در زمان محمدخاتمی، باعث درگیری و ناآرامی‌هایی در استان خوزستان شد که شماری کشته بر جای گذاشت.

گفته شده بود که در این نامه، مدیر دفتر رئیس‌جمهوری وقت ایران دستور داده است که علاوه بر تغییر ساختار جمعیتی بومی، بعضی نام‌های عربی به واژه‌های فارسی تغییر یابد.

آقای ابطحی آن زمان کلیک در گفت‌و‌گو با بی‌بی‌سی فارسی صدور این نامه را تکذیب کرده بود.

فروردین سال ۱۳۹۰ هم در سالگرد این واقعه، درگیری شدیدی در استان خوزستان اتفاق افتاد که به گفته شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل صلح، دست‌کم ۱۲ کشته بر جا گذاشت.

آقای دحیمی به بی‌بی‌سی فارسی می‌گوید که امسال، هم‌زمان با بازداشت‌های گسترده در خوزستان، تجمع‌های پراکنده‌ای هم در چند شهر این استان برگزار شده است.

By A A

Related Post