اعلام کرد و با بدن سوخته خود طوفانی را در تونس و کل خامورمیانه سبب شد، که همچنان ادامه دارد، این موج اعتراضات، امروز گریبان بشار
دیکتاتور را گرفته و بزودی به مردم ایران هم خواهد رسید، این حکم تاریخ و زندگی است که دست بردن بر گلوی مردم ، روزی تاوان سنگینی را برای صاحب دست خواهد اورد،،و امروز بعد از سالها دیکتاتوری سیاسی و تجربه دمکراسی نو در کشور زیبا و با فرهنگ تونس، رئیس جمهور
واقعی و منتخب مردم از دل فراز و نشیب های انتخاباتی و بحث های ممتد بین احزاب پیروز، بیرون امد، و ان کسی جزء منصف مرزوقی نیست، طبیبی که بجای پول در اوردن و زندگی راحت، به فکر مردم و جوانان مملکت خود بود، و بیش از نیمی از عمر خود را در راه مبارزه برای حقوق بشر و کرامت انسانی صرف کرده است.
دکتر مرزوقی در کمک به تمام طیف ها و جناح های چپ و راست و مذهبی و دفاع از حقوق زندانیان و قربانیان حکومت سابق او را به چهره ای محبوب تبدیل کرد تا جایی که عینک دسته قرمزش تبدیل به نماد تبلیغاتی حزب متبوع او در انتخابات اخیر شد.
انتخابات مجلس ملی موسسان در ماه اکتبر سال جاری، اولین تجربه یک انتخابات کاملا آزاد و مطابق موازین بین المللی برای تونسی ها بود که با مشارکت بیش از 70 درصد آنان پاسخ داده شد.
در نتیجه این انتخابات که به صورت چند حزبی برگزار شد، حزب اسلام گرا و میانه رو «نهضت» به ریاست راشد الغنوشی با کسب 89 کرسی از مجموع 217 کرسی، حزب «كنگره براي جمهوري» به رياست منصف المرزوقي با ٢٩ كرسي و حزب «عریضه مردمی براي آزادي، عدالت و پيشرفت» با ٢٦ كرسي، رتبه دوم و سوم را بدست آوردند.
همچنین «فراكسيون دموكراتيك براي كار و آزادي»20 کرسی، حزب «قطب دموكراتيك نوين» پنج كرسي، حزب « ابتکار » پنج كرسي، حزب «آفاق تونس» چهار كرسي، «كارگران كمونيست تونس» سه كرسي، احزاب «ملت»و «دموكراسی خواهان سوسياليست» هر کدام دو كرسي را به خود اختصاص دادند و ١٦ كرسي باقي مانده نيز ميان احزاب كوچك و نامزد های مستقل تقسيم شد.
سرانجام در 12 دسامبر رای گیری در مجلس موسسان برگزار شد. از مجموع 202 نفر حاضر، 153 نفر به ریاست جمهوری منصف مرزوقی رأی مثبت دادند،3 رای منفی بود و 2 نفر هم از دادن رأی خودداری کردند. رای 44 نفر نیز به نشانه اعتراض و بایکوت این انتخاب سفید بود.
در نهایت در 13دسامبر دکتر منصف مرزوقی متفکر و ازادیخواه که اینده روشن و ازادی تونس برای او از هر مقوله دیگر و بدور از تعصبات سیاسی، به عنوان اولین رییس جمهوری آزاد تونس ادای سوگند کرد. او بلافاصله حمادی الجبالی ، دبیر کل حزب نهضت را به عنوان نخست وزیر پیشنهادی مسوول تشکیل کابینه کرد.
منصف مرزوقی با احترام از مردم سوریه و خواسته ای انان یاد میکند و خواهان کناره گیری دیکتاتورها از مسند قدرت شده است، او به احتمال زیاد از مجلس انتقالی موقت سوریه به ریاست برهان قلیون را به رسمیت خواهد شناخت و این رسمیت گام های این مجلس و مردم سوری علیه حزب بحث و حامیان ان یعنی رژیم ایران و حرب الله بسیار اهمیت خواهد داشت و انان را مصمم تر خواهد کرد.
مردی با عینک قرمز
دکتر منصف مرزوقی 66 سال سن دارد ،مسلمان سنی مذهب و فارغ التحصیل پزشکی از استراسبورگ فرانسه از باسابقه ترین فعالان و مبارزین صلح جوی اجتماعی و حقوق بشری تونس است.
در1979 و به دنبال بازگشت از فرانسه به تاسیس نهادهای اجتماعی برای کمک به افزایش سلامت جامعه و مبارزه با خشونت و کودک آزاری اقدام کرد. دکتر مرزوقی از طرفداران پرو پا قرص مهاتما گاندی رهبر فقید هند و نلسون ماندلا اولین رئیس جمهور سیاهپوست افریقای جنوبی بعد از سرنگون کردن اپارتاید بود و به فعالیت های عام انساندوستانه در مناطق محروم تونس مشغول شد.
پس از سرکوب گروه های اسلامی توسط حکومت بن علی در 1991، مرزوقی به انتقاد از استبداد و قانون گریزی حاکم پرداخت و با تاسیس «کمیته ملی دفاع از زندانیان» وارد میدان سیاست تونس شد.
کمتر از دو سال بعد او به اتهام همکاری با جناح های اسلام گرا که فعالیتشان از طرف حکومت مستبد بن علی ممنوع اعلام شده بود برای اولین بار بازداشت شد. اتفاقی که چند بار دیگر و با اتهاماتی واهی دیگر تکرار شد.
پس از پایان آخرین محکومیتش «کمیته ملی تلاش برای آزادی» را تاسیس کرد و همچنین به ریاست «کمیسیون عربی حقوق بشر» که یک سازمان غیردولتی و مردمی بود رسید.
اوج فعالیت سیاسی او در جولای 2001 و تاسیس حزب «کنگره برای جمهوری» بود. حزبی که در کمتر از یک سال فعالیت خود ممنوع و غیرقانونی اعلام شد و به دنبال آن دکتر مرزوقی و بعضی مسوولان این حزب به فرانسه تبعید شدند. البته این به معنای خاموشی شان نبود و حزب اگرچه به طور غیررسمی اما به فعالیت خود مانند انتشار روزنامه، برگزاری جلسات و نشستها و صدور بیانیه در مقاطع مختلف ادامه داد.
در جریان انقلاب مردم تونس و پس از عزیمت بن علی به عربستان سعودی، مرزوقی در 18 ژانویه2011 به تونس بازگشت و تلاش هایش را برای سازمان دهی حزبش آغاز کرد.
سال ها فعالیت های بشردوستانه و تلاش های همیشگی دکتر مرزوقی در کمک به تمام طیف های سیاسی تونس و دفاع از حقوق زندانیان و قربانیان حکومت سابق او را به چهره ای محبوب در میان هوادارانش تبدیل کرده بود تا جایی که عینک دسته قرمزش تبدیل به نماد و نمای تبلیغاتی حزب متبوع او در انتخابات اخیر شد.
اولین رییس جمهوری آزاد تونس و خط فکری او p>
«کنگره برای جمهوری» 21 جولای 2001 توسط 31 نفر از نخبگان، فعالین سیاسی و کنشگران اجتماعی تونس از جمله منصف مرزوقی، نزیهه رجیبه، عبدالرئوف ایادی و محمد چکرون تاسیس شد. در اولین جملات از بیانیه تشکیل این حزب هدف بنیانگذاران آن تعهد و کوشش برای حق حاکمیت مردم، مشروعیت دولت و کرامت شهروندان ذکر شده است.
از جمله مطالبات اصلی این حزب تاسیس حکومت جمهوری واقعی در تونس، تامین آزادی بیان و آزادی احزاب و انجمن ها و نیز برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه با نظارت و تضمین بین المللی بود. شعارهایشان عمدتا مبتنی بر مردم سالاری، احترام به خواست عمومی، حکومت قانون و مخالفت با استبداد فردی و گروهی است.
پس از سقوط زین العابدین بن علی در مارس 2011 کنگره برای جمهوری مجددا به عنوان حزبی قانونی و ازاد وارد کارزار سیاسی شد. بلافاصله منصف مرزوقی نامزدی اش را برای ریاست جمهوری آینده تونس اعلام کرد و بدین ترتیب حزب او رسما فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرد.
این حزب سکولار توانست در انتخابات مجلس موسسان 29 نماینده را به این مجلس بفرستد، و رتبه دوم را کسب کند. و با اتکا به همین برتری عددی و با همکاری مبارزاتی و برابر با حزب اسلام گرای نهضت برهبری غنوشی پس از مذاکرات ائتلافی،و تایید اکثر نمایدگان مجلس موسسان، پست ریاست جمهوری را بدست آورد.
در برنامه های این حزب طرفداری از تامین و دفاع از آزادی های فردی، برابری جنسیتی، دفاع از حقوق زنان و اقلیت های مذهبی و همچنین تاکید بر پیشرفت و توسعه تکنولوژیک و اقتصادی تونس جایگاه ویژه ای دارد.