قدرت های جهانی بر سر یک قطعنامه علیه ایران توافق کردند

By A A نوامبر19,2011

.

این قطعنامه قرار است به سی و پنج عضو شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تسلیم شود که از امروز نشست دو روزۀ خود را برای بررسی فعالیت های اتمی ایران آغاز کرد که بر اساس گزارش اخیر همین سازمان ماهیتی و هدفی نظامی را دنبال می کند. پنج عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان در قطعنامه مشترک پیشنهادی شان نگرانی عمیق و فزایندۀ خود را از فعالیت های اتمی جمهوری اسلامی به ویژه نگرانی خود را در خصوص آن دسته از پرسش های بی جواب مانده برای تأئید غیرنظامی بودن برنامۀ اتمی ایران ابراز داشته اند. قرار است شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی فردا جمعه در مورد این قطعنامه تصمیم گیری کند. طرح قطعنامۀ پیشنهادی به شورای حکام از مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی می خواهد که در گزارش ماه مارس آیندۀ خود ارزیابی اش را از همکاری ایران برای رفع نگرانی ها ارایه کند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود صریحاً با استناد به مدارک “معتبر” که توسط سرویس های اطلاعاتی یازده کشور به دست آمده اظهار داشت که جمهوری اسلامی ایران تلاش هایی برای ساختن و آزمایش کردن سلاح اتمی انجام داده است.
همزمان با آغاز اجلاس امروز شورای حکام، دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار داشت که در نامه ای به مقامات ایران از این کشور خواسته است که هر چه سریعتر با سفر یک هیئت از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران برای بررسی نگرانی های طرح شده در گزارش اخیر آژانس موافقت کنند.
برای کشورهای غربی گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی چرخشی در زورآزمایی بین المللی با ایران بر سر برنامۀ اتمی این کشور به شمار می رود. به همین دلیل قدرت های غربی خواستار تشدید مجازات های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران هستند و در این میان از تحریم بانک مرکزی ایران و یا صدور نفت خام این کشور سخن به میان آورده اند.
چین و روسیه که مناسبات تجاری نسبتاً گسترده ای با ایران دارند با تشدید یا افزایش تحریم ها علیه جمهوری اسلامی تا کنون مخالفت کرده اند. در این حال، ایهود باراک وزیر دفاع اسرائیل که سرگرم یک سفر رسمی به کانادا است گفته است که خیلی نسبت به اعمال مجازات های جدید علیه جمهوری اسلامی خوش بین نیست.
یوکیا آمانو در اظهارات امروزش تصریح کرد که در نامه اش به فریدون عباسی رییس سازمان انرژی اتمی ایران از او خواسته است که با سفر یک هیئت از بازرسان و متخصصان ارشد به ایران موافقت کند. او همچنین گفته است که این هیئت باید بتواند به پرسش های طرح شده در گزارش اخیر آژانس در مورد ماهیت برنامۀ اتمی ایران پاسخ بدهد. مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پایان تصریح کرده است که در صورت عدم همکاری جمهوری اسلامی با این نهاد، بدیهی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی نمی تواند تأئید بکند که فعالیت های اتمی ایران صلح آمیز است.
بنقل از خبرگزاری فرانسه

By A A

Related Post