لغو حالت فوق العاده در تمامی کشور است، اما کارشناسان میگویند با توجه به بافت امنیتی کشور سوریه لغو حالت فوق العاده کمک به
ازادی های اجتماعی و احزاب و رفع بیکاری و گرانی های کمرشکن نخواهد کرد، منظور از این تفسیر ان است که چنانکه نظام سوریه در نیت خود صادق باشد باید قانون اساسی کشور را با نظر مردم تغییر دهد و کلیه مراکز حساس سیاسی و امنیتی را برای تحقیق در مورد جنایت علیه بشریت که در عرض 40 سال حالت فوق العاده اعلام شده انجام گرفته، کوتاه بیاید.
بثینه شعبان مشاور مطبوعاتی رئیس جمهور سوریه روز یکشنبه 27 – 3 – 2011 اعلام کرد مقررات وضعیت فوق العاده در سوریه لغو شد. مشاور بشار اسد همچنین اعلام کرد در درگیری های روز گذشته در لاذقیه 12 نفرکشته شدند. این منبع دولتی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت :” 10 نفر از کشته شدگان از نیروهای امنیتی بودند و دو نفر نیز وابسته به گروههای مسلح هستند.” پیش از این یک منبع دولتی دیگر اعلام کرده بود دو نفر بر اثر شلیک تک تیراندازان یک ” گروه مسلح ” در شهرلاذقیه کشته و چند تن دیگر نیز زخمی شدند. در همین حال شاهدان عینی تاکید کردند هزاران تن از شرکت کنندگان در مراسم تشییع جنازه کشته شدگان در منطقه طفس در نزدیکی درعا ساختمان دفتر حزب بعث را به آتش کشیدند. از سوی دیگر صدها تن از معترضان در میدان اصلی شهر درعا تجمع کردند و با شعارهای خود خواستار برقراری آزادی در این کشور شدند. شاهدان عینی به خبرگزاری رویترز گفتند ” سه تن از جوانان معترض عکس حافظ اسد رئیس جمهور سابق سوریه را به پایین کشیدند و به جای آن پلاکاردی نصب کردند که روی آن نوشته شده بود ؛ ملت خواستارسقوط نظام است.” سازمان حقوق بشر سوریه اعلام کرد دستگاه قضایی این کشور روز جمعه 260 نفر از زندانیان سیاسی که در بین آنها چند تن از بازداشت شدگان اسلام گرا و کرد به چشم می خورد از زندان های مختلف سوریه آزاد شدند. عبدالکریم ریحاوی رئیس این سازمان در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت :” اغلب آزاد شدگان وابسته به جریان های اسلام گرا بودند.” او افزود :” این مقدمه وعده هایی است که اخیرا توسط دولت اعلام شده است.”