او روز سه شنبه طی فرمانی جمهوری اسلامی را “خطری غیرعادی و خارق العاده علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد
ایالات متحده” توصیف کرد و به کنگره اطلاع داد که “وضعیت فوق العاده” در قبال ایران را یک سال دیگر تمدید می کند.
حکومت ایران تحریم های آمریکا را بی فایده می داند و می گوید که این مجازات ها موضع اتمی و سیاست خارجی این کشور را تغییر نخواهد داد.
آقای اوباما نخستین بار در ماه مارس ۲۰۰۹ طی فرمانی مشابه، تحریم هایی که در سال ۱۹۹۵ توسط دولت بیل کلینتون علیه ایران به اجرا گذاشته شده بود را یک سال تمدید کرد.
این تحریم ها شرکت های آمریکایی را از کمک به توسعه صنعت نفت ایران، انجام مبادلات تجاری، صادرات و واردات و همچنین سرمایه گذاری در آن کشور باز می دارد.
روسای جمهوری ایالات متحده سالانه با تمدید “وضعیت فوق العاده” در برابر کشورهایی مانند ایران و کوبا تحریم این کشورها را ادامه می دهند.
تازه ترین دور تحریم های واشنگتن علیه تهران در تابستان سال گذشته آغاز شد که طی آن کنگره آمریکا به ویژه شرکت های نفتی خارجی سرمایه گذار در ایران را هدف قرار داد.
این تحریم ها برای اولین بار “ناقضان حقوق بشر” در ایران را نیز شامل شده است.
ایران اتهام نقض حقوق بشر را رد می کند و موضع گیری های آمریکا در این خصوص را دارای انگیزه های سیاسی می داند.
دولت باراک اوباما تاکنون ۱۰ مقام جمهوری اسلامی از جمله محمد رضا نقدی، فرمانده بسیج و عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران را به اتهام نقض جدی حقوق بشر تحریم کرده است.
برخی محافظه کاران در واشنگتن خواهان تحریم تمام مقام های جمهوری اسلامی از جمله آیت الله علی خامنه ای، رهبر و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران هستند.