کیفی و چه از نظر مخارج است ، در این فیلم که به نام طلای سیاه است هنرپیشگانی از امریکا و دول عربی در ان ایفای نقش
میکنند، در این که یک کارگردان فرانسوی مسئولیت ان را بعهده دارد، از نقشها و رویداد هایی سخن میگوید که تا کنون مبهم بوده و یا کسی قادر به تولید چنین اثری دراما با دیدگاههای عمیق اجتماعی و سیاسی فرمانرواهای جوان ان زمان، نبوده است، و حال با
تحولاتی که در منطقه خاورمیانه در جریان است، تماشاگر بهتر به عمق این اثر بزرگ و اجتماعی و همچنین تفکرات حاکم بر منطقه اشنا میشود.
بنياد دوحه فيلم مي گويد پروژه ساخت فيلم «طلاي سياه» به کارگرداني ژان ژاک آنو فيلمساز برجسته فرانسوي را در قطر آغاز کرده است.
دوحه فيلم افزوده هزينه ساخت اين فيلم پنجاه و پنج ميليون دلار آمريکا برآورد شده است؛ از اين رو، فيلم «طلاي سياه» بزرگترين و پرهزينه ترين فيلم در جهان عرب خواهد بود.
از اين رو، ژان- ژاک آنو، کارگردان فرانسوي و برنده جايزه اسکار براي ساخت فيلم جديد خود با عنوان، طلاي سياه راهي قطر شد تا ساخت فيلم را آغاز کند.
زمان رويدادهاي فيلم به برهه سرنوشت سازي از تاريخ عرب باز مي گردد، يعني سالهاي 1930 که کاشف به عمل آمد منطقه داراي ذخاير سرشاري از نفت است. فيلم زبان به حکايت دوستي ها و دلبستگي هايي مي گشايد که از زمان کشف نفت به جنگ و جدايي کشيده شد.
اين فيلم همچنين لجاجت ها و رقابت هايي را به تصوير مي کشد که از زمان کشف نفت شعله ور شده بود و در فرجام فيلم تصويرگر آن است که چگونه بصيرت يک رهبر جوان توانست قبایل عرب را بار ديگر با هم آشتي دهد.
چنين فيلمي در مقياس طلاي سياه آن هم در جهان عرب تا کنون به ندرت سر از سينماهاي جهان در آورده است. اين فيلم 55 ميليون دلاري محصول مشترک بنياد فيلم دوحه و شرکت فيلمسازي کينتا است. آنتونيو بندراس، فريدا پينتو، طاهر رحيم، مارک استرانگ، ريز احمد و ليا کيبيد، هنرپيشه، طراح لباس و مدل اتيوپيايي نيز قرار است در آن ايفاي نقش کنند.
فيلمنامه «طلاي سياه» براساس رماني به نام «تشنگي شديد» نوشته «هانس رويش» رمان نويس و از قهرمانان مسابقات اتوموبيل راني اهل سويس است. هانس رويش سويسي که در دهه 1879 از شبه جزیره العرب بازديد کرده بود، اين رمان را براساس ديدني هاي خود نوشته بود.
ژان- ژاک آنو، کارگردان مشهور سينماي فرانسه با ديدن چشم اندازهاي قطر شگفت زده است که چگونه اين سرزمين با چنين طبيعت خلسه آور و تاريخ غني تاکنون از ديد سينماي جهان پنهان مانده است.
آنو مي گويد: «من مجذوب جهان اسلام و عرب شده ام. و به عنوان يک فرد غربي از اين عصباني هستم که چرا تا حال يک فيلم، چه سرگرم کننده، چه حماسي در مورد جهان عرب ساخته نشده. من سالها به اين مسئله فکر مي کردم. طارق بن عمار، دوست من، چند سال پيش يک رمان خيلي زيبا خريد . زيبايي اين رمان در اينه که مضمونش کاملاً جهانيه، و از اون مهمتر، نکاتي که در آن مطرح مي شه مسائلي هستند که ما در حال حاضر با آنها درگير هستيم، مثل نفت، مذهب، حرص و طمع، و فساد، و… در عين حال ماجراجوييها و زيباييهای خیره کننده و جنبه هاي انساني جهان عرب.»
آنو در فيلم طلاي سياه نيز همچون فيلمهاي ديگرش، چون هفت سال در تبت، و دشمن پشت دوازه ها، تا حد زيادي از طبيعت و مناظر خلسه آور بهره گرفته که شايد کنايه اي بر تنازع بقاء باشد.