مصر بعد از مبارک

By A A فوریه12,2011

یک خبرنگار امریکایی گفت، وقتی شما یک اتومبیل را کرایه میکنید و بعد از چند روز ان را به بنگاه برمیگرانید،ان را تمیز نمیکنید

زیرا تعلق به شما ندارد، اما مردم مردم امروز در روز ازادی شروع به تمیز کردن میدان التحریر کرده اند، برای اینکه این میدان را متعلق به خود میدانند،،این بسیار زیبا است و کمتر در جاهای دیگر دیده شده است.

جهان و بخصوص خاورمیانه از جوانان و مردم مصر یاد گرفتند که استقامت و مبارزه صلح امیز کارا است و میتواند نتیجه بدهد، دنیا شاهد مبارزه مردمی بود که طلوع ازادی در کشور خود را به منزله اکسیژنی برای پیشرفت بیشتر کشور و نسل اینده ضروری دانست و لحظه موعود را درک کرد، بله، حرکت خلق های تونس و مصر به منزل نشست و میرود که ثمره خود را

بر کشوری(ایران) بگذارد، که انسان حتی حق اموزش به زبان مادری خود را ندارد، کشوری که در ان مردگان بر انسان های زنده حکومت میکنند، ان روز برای ملیت های ایران دور نیست،، مردم تونس و مصر حداقل خوشبخت بودند که مردگان بر انان حکومت نکردند.

کناره‌گیری حسنی مبارک، مردم مصر را غرق شادی کرد. اتحادیه اروپا، آلمان و بسیاری از کشورها آرزو کردند، ثبات بار دیگر به مصر بازگردد. محمد البرادعی این روز را زیباترین روز زندگی خود نامیده است.

دولت امارات متحده‌ی عربی اعلام کرد، امیدوار است ارتش مصر به گونه‌ای کشور را هدایت کند که امیدهای ملت جامه‌ی عمل بپوشد. دولت اردن نیز اظهارات مشابهی را بیان کرده است.

اعلام خبر کناره‌گیری مبارک که پنج‌شنبه (۱۱ فوریه / ۲۲ بهمن) توسط عمر سلیمان، معاون او، صورت گرفت موجی از شادی را در میان مردم شهرهای مختلف مصر و بخصوص قاهره پدید آورد.

انجلا مرکل در اولین واکنش خود گفت: وقتی در چشمان مردم و جوانان مصر مینگرید،میبینیم که ازادی چه قدرت و نیرویی را ازاد میکند،البرادعی ان را زیباترین و بهترین روز زندگی خود خواند،و امید به روزی که در سایه کمکهای ارتش روند دمکراتیک به ارامی طی شود،کرد.

عصام عریان، سخنگوی گروه اسلام‌گرای اخوان ‌المسلمین، روز رفتن مبارک را «تاریخی» نامید و گفت: «اکنون توپ در میدان ارتش قرار دارد.»

وائل غنیم، از مدیران گوگل در مصر که در جریان ناآرامی‌ها بازداشت و سپس آزاد شد، در توییتر نوشت: «دولت‌های غربی عزیز، ۳۰ سال از رژیمی که ما را سرکوب می‌کرد حمایت کردید. لطفا حالا دیگر در امور ما دخالت نکنید.»

وی افزود: «قهرمانان واقعی تظاهرکنندگان جوانی بودند که در میدان تحریر و دیگر مناطق مصر حضور داشتند.

برای اینده سیاسی مصر گمانه زنی های زیادی گفته شده است، اینکه چه کسی کاندید ریاست جمهوری خواهد شد،اما قدر مسلم عمر موسی دبیر کل جامعه عرب و البرادعی رئیس پیشین اژانس اتمی گفته اند که در صورت خواست مردم حاضر هستند این مهم را انجام دهند و کاندید شوند، دیگر افراد و سیاسیون سرشناس مصری ایمن نور از حزب الغد(فردا) هم از زمره افرادی است که شانس ان را دارا هستند، و در این میان جنبش جوانان و موتور اصلی این حرکت پیروزمند همچنان در این مورد سکوت کرده و منتظر جلسات و مباحث بیشتری هستند.

By A A

Related Post