مردم تا مقر حزب حاکم پیشین، که 23 سال حکومت را در دست داشت راهپیمائی کردند. آنها خواستار کناره گیری کلیه هواداران حزب RCD، حزب حاکم پیشین، از سیاست شدند. در شهر گفسا در جنوب کشور نیز هزاران نفر دست به تظاهرات اعتراضی زدند.
آنها خواستار کناره گیری تمام وزرائی شدند که با بن علی همکاری کرده بودند. وزرای کابینه از عضویت در حزب استعفا دادند. پس از آن رهبری حزب مذکور نیز کناره گیری کرد. روز پنجشنبه، کابینه غنوشی برای نخستین بار تشکیل جلسه داد. در این جلسه رئیس جمهور موقت نیز شرکت کرد.
نوشت که او نقش ارتش را که بن علی را زیر فشار قرار داده بود، مثبت ارزیابی کرده است. گفته می شود “رشید عمر” ، فرمانده کل ارتش، هفته پیش، در بحرانی ترین لحظات، از پذیرفتن فرمان بن علی سرپیچی کرده و حاضر نشده به سربازان حود فرمان سرکوبی تظاهر کنندگان را بدهد. ارتش تونس تقریبا 35 هزار سرباز دارد، در حالی که تعداد افراد پلیس بن علی و سازمان اطلاعاتی او تا 170 هزار نفر تخمین زده می شود.
ارتش تونس تانک ها را از مرکز شهر دور کرده است. یک سرهنگ ارتش خطاب به تظاهر کنندگان فریاد زد که سربازان در کنار شماهستند و به شما تیراندازی نخواهند کرد. خبرگزاری فرانسه از قول محمد لکدهار اللعل، عضو رهبری حزب کمونیست “التجدید”
در فرانسه مباحثات شدیدی پیرامون نقش دولت فرانسه در جریان قیام مردم تونس در گرفته است . فردریک میتران، وزیر فرهنگ ـ که خود نیز ویلائی در تونس داردــ گفت او هرگز پنهان نکرده که بن علی در سالهای 90 به او تابعیت تونسی را داده بود. ولی او با
بن علی سازش نکرده است. او ــ نوۀ فرانسوا میتران، رئیس جمهور اسبق فرانسه ــ روز دهم ژانویه اعلام داشته بود که در تونس دیکتاتوری وجود ندارد. خانمMichele Alliot- Marie وزیر خارجه فرانسه، قبل از سقوط بن علی، به او پیشنهاد حمایت داده بود. او در مجلس فرانسه گفت : تمام دنیا می داند که نیروهای امنیتی فرانسه قادرند این نوع مسائل امنیتی را حل کنند.” وزیر خارجه فرانسه بعدا در دفاع از خود گفت او نتوانسته پیش بینی کند که کار به کجا خواهد انجامید. حزب سوسیالیست فرانسه روز پنجشنبه باردیگر خواستار استعفای وی شد..