خالی بودن عریضه دمکراتیک و عدم توجه به خواستهای مردمی نتایجی غیر از انچه امروز در کشور زیبای تونس پیش امده، نخواهد بود، و این وضعیت میرود که ایران دیکتاتورزده را هم روزی در نوردد و حاکمان ظالم و فاسد تهران را که پهنه خشونت و دیکتاتوری انان هزاران بار بیشتر از خانواده بن علی هستند،را به زیر بکشد.
امروز تونس به دلیل مسلط بودن روشهای غیر مردمی در درون ساختارهای سیاسی و اقتصادی حکومت سابق، شاهد بحران و شورش است، مردم از خواستهای خود عقب نشینی نکرده که هیچ، بلکه روز به روز بر طلبات انان برای اطمینان از اینکه دوران فساد سابق دوباره رونق نگیرد، افزوده میشود، به عنوان مثال از خواست مسئله بیکاری و گرانی به خواست سرنگونی دولت و ریئس جمهوری سابق پیش رفتند، و امروز قول و قرارهای رئیس مجلس و نخست وزیر موقت اقای محمد الغنوشی که زمام امور را به طور وقت به عهده گرفته را جدی نمیگیرند، و خواهان محو کلیه نمادهای تلسط حکومت سابق، و دولتی ازاد و از میان اپوزیسیون هستند.
تونس وضعیتی نارام را تجربه میکند و اطمینان به فردا که هنوز سایه فساد و رخوت گذشته بر ان سنگینی میکند، وضعیت فوق العاده بر ان کشور را حاکم کرده است، باراک اوباما ریئس جمهوری امریکا، شجاعت و حرکت مردم و جوانان تونس برای ازادی و حقوق شهروندی را ستود..
در پی اعتراضهای خونین تودهای، زینالعابدین بنعلی، رئيسجمهوری تونس، پس از کنارهگیری از مقام خود به عربستان سعودی رفت. وی که حدود ربع قرن به طور مستبدانه ایی با توجه به اصلاحاتی که در حوزه اقتصادی و مدرنیته کرده بود، پیش از فرار به عربستان سعودی، در تونس وضعیت فوقالعاده اعلام کرد و دولت را منحل ساخت.
بهرغم آن، ناآرامیهای تونس درروز جمعه و امروز شنبه (۱۵ ژانویه / ۲۵ دی) همچنان ادامه داشت. گزارشات حاکی از یورش جوانان خشمگین به اماکن دولتی و آتشسوزی دربعضی از ساختمانها و غارت فروشگاهها در یکی از شهرهای شمالی میدهند. گفته میشود که ساختمان ایستگاه مرکزی قطار در پایتخت تونس، طعمهی حریق شده است، و بر اثر فرار زندانیان از زندان المنستیر و به اتش کشیدن ان، بیش از 60 نفر کشته شده اند.
ارتش به دستور شورای وزیران موقت، برای حفظ اماکن دولتی از جوانان عصبانی، تانک و زره پوش را در اطراف پایتخت مستقر کرده است و منتظر دستور برای ورود به پایتخت هستند، اما بعضی از کارشناسان ان را تحریک امیز میدانند و میگویند که ممکن است باعث درگیری بیشتر و در نتیجه تلفات انسانی افزایش یابد.
محمد الغنوشی نخست وزیر موقت تونس در تلویزیون دولتی گفت که برای تشکیل دولت اینده با تمام احزاب اپوزیسیون و حتی چپ برای تشکیل دولت وحدت ملی تماس گرفته و شنبه روز مهمی خواهد بود..
غنوشی گفت که تاکنون رهبران دو حزب سیاسی، آمادگی خود را برای همکاری اعلام کردهاند. وی بازگشت زینالعابدین بنعلی به تونس را «غیرممکن» خواند.
زین العابدین رئیس جمهوری پیشین امروز شنبه صبح زود با هواپیمای خود به گفته مقامات سعودی وارد جده شد و مورد استقبال مقامات محلی قرار گرفت، مقامات سعودی در بیانیه ایی پناه دادن به بن علی را دلایل استثنایی و انسانی اعلام کرد.
در این گزارش از قول کاخ پادشاهی سعودی آمده که عربستان سعودی آرزومند «امنیت و ثبات» در تونس است و «در کنار مردم تونس» ایستاده است. به گزارش روزنامهی فرانسوی “لوموند”، هواپیمای بنعلی نخست میخواسته در فرودگاه پاریس به زمین بنشیند، ولی مقامات فرانسوی به آن اجازهی فرود ندادهاند.
ریئس جمهوری امریکا باراک اوباما، خواست و طلبات مردم تونس را ستایش کرد و گفت که جهان شاهد مبارزه مردمی برای کسب ازادی و حقوق شهروندی است.
کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه که در ترکیه بسر میبرد، گفت: «اهداف دمکراتیک، از راههای مسالمتآمیز قابل کسب است .» اتحادیهی اروپا اعلام آمادگی کرد که به تونس برای حل بحران سیاسی کمک کند
بان کیمون، دبیر کل سازمان ملل، نیز در نیویورک خواستار «راه حلی دمکراتیک و مسالمتآمیز» شد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اوضاع تونس را نگران کننده خواند و خواستار راهحلی دمکراتیک برای حل معضلات سیاسی و اجتماعی تونس شد.