قطع خرید نفت ایران از هند

By A A دسامبر30,2010


و رژیم ایران مجبور است که برای فروش به گفته بانک مرکزی هند باید یک بانک اروپایی را به هند جهت تضمین های مالی و تجارتی معرفی کند، موضوعی که امکان ان وجود ندارد و دقیقا مسئله فشار و ماندن دست ایران در گل در همین جا خلاصه میشود.

در پی خودداری بانک مرکزی هند از ارائه تسهیلات بانکی برای خرید نفت از ایران، اختلاف بازرگانی میان دو کشور شدت گرفته است. نمایندگان بانک‌های مرکزی دو کشور روز جمعه با یکدیگر دیدار می‌کنند. اما کارشناسان هندی و بانک مرکزی پیشاپیش از سختی و بی حاصلی این مذاکرات خبر داده اند.

ایران خود را عضو اتحادیه پا یا پای اسیا که متشکل از کشورهای هند، سری لانکا،پاکستان، بوتان، و بنگلاتش کرد تا از این طریق و با استفاده از ارزهای داخلی این دول بتواند نفت خود را بدون مشارکت بانکهای جهانی بفروشد، و با استفاده از ارزهای محلی این کشورها ارز های پر قدرت دلار و یورو را بدست بیاورد، و در حین حال تحریم های جهانی را دور بزند و با خرید از بازار و شرکتهای هندی، اقتصاد ورشکسته خود را سر پا نگاه دارد، اما با تحریم از جانب بانک مرکزی هند که عمده ،روابط  بازرگانی در اتحادی که شامل دول عضواتحادیه( ای سی یو) نیز میشود، این دریچه هم به سوی شرکتهای سپاه و دولت ایران بسته شد.

بانک مرکزی در 24 دسامبر در بیانیه ایی هر نوع معامله و خرید از ایران را غدغن کرد و عکس العمل سریع و پریشان دولت ایران دلالت بر حیاتی بودن این رابطه تجاری برای رژیم دارد، در همین اواخر چین هم بر اثر فشار از جانب غرب و به دلیل عدم قبول قطعنامه 1229 شورای امنیت از جانب سپاه، مقدار خرید نفت از ایران را به مقدار 30% کاهش داد، هند و چین از عمده مشتریان نفت ایران هستند که برای بقای اقتصاد ضعیف ان حیاتی است.

«اتحادیه پایاپای آسیا» (ACU) مبادلات بازرگانی پایاپای میان بانک‌های مرکزی چندین کشور جنوب و غرب آسیا مانند ، هند، پاکستان، بنگلادش، سری‌لانکا، نپال، برمه، مالدیو، بوتان وایران  را در برمی‌گیرد.

چنانکه گفته شد، بیانیه بانک مرکزی از نظام ایران میخواهد که از این پس مخارج واردات نفت و گاز از ایران از بانکها و ارزهای خارجی مثل دلار و یورو و غیر از ارزهای اتحادیه پا یا پای اسیا انجام گیرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع هندی گزارش داد، با این تصمیم بانک مرکزی هند، شرکت‌های نفتی ایران و هند برای پرداخت مبادلات خود باید منبعی دیگر پیدا کنند، درغیر این صورت خرید نفت خام از ایران متوقف خواهد شد.

هند روزانه بیش از ۴۲۵ هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کند که ۲۰ درصد نفت صادراتی ایران است. تا چند ماه پیش دو کشور چین و هند خریدار نیمی از نفت صادراتی ایران بودند.

ایران از پذیرش خواست هند خودداری کرده است و به ان اعتراض کرد و دلیل ان هم روشن است، زیرا قادر به تهیه بانک اروپایی برای تضمین فروش و خرید از بازار هند نیست، چرا که تمامی بانکهای اروپایی از تجارت با ایران سر باز زده اند.

قرار است که مقامات بانک مرکزی دو کشور روز جمعه 31 دسامبر برای پیدا کردن راه حلی برای ادامه همکاری دور هم  در دهلی نوجمع شوند، اما چنانکه گفته شد کارشناسان سیاسی و اقتصادی هند موفقیت این مذاکرات را بسیار دور میبینند، و دولت و بانک مرکزی هند بر ادامه و قطعیت بیانیه همصدا هستند.

تصمیم بانک مرکزی هند یک ماه پس از سفر باراک اوباما به این کشور صورت گرفت. تحلیلگران می‌گویند، این تصمیم هند ناشی از فشار ایالات متحده آمریکا بوده است

ایران به خاطر برنامه‌ی اتمی‌اش زیر فشار جامعه جهانی است و اگر چه سازمان ملل متحد خرید نفت از ایران را تحریم نکرده، اما به گفته رویترز، ایالات متحده دولت‌ها و شرکت‌های نفتی را زیر فشار قرار داده تا از خرید نفت ایران خودداری کنند.

 

By A A

Related Post