ژنرال چهار ستاره امریکایی تسریح کرد که ما در ستاد مشترک برنامه حمله نظامی به تاسیسات نظامی و اتمی ایران را مد نظر داشته ایم،اما در حال حاضر منتظر مذاکرات سیاسی و هسته ایی با تهران هستیم و ان را بهترین شانس برای توقف فعالیت های اتمی تهران(سپاه) میدانیم، اما این به معنای کنار گذاشتن پروژه نظامی علیه رژیم دیکتاتوری ایران نیست.
اقای مایک مولن که با شبکه جهانی سی ان ان دیروز جمعه 26 نوامبر صحبت میکرد به کاخ سفید و متحدان امریکا توصیه کرد که در مذاکرات با فرستادگان ایران( سپاه پاسداران و بیت خامنه ایی) باید واقع گرا باشند.
کارشناسان امنیتی معنای واقع گرا بودن ژنرال مولن را چنین تفسیر میکنند، که از این پس به بعد در مذاکرات اتمی با حکومت ایران،از وقت کشی اجتناب کنند و یک مهلت کوتاه مدت به انان بدهند که به خواست جهانی و شورای امنیت گردن نهند، و با قاطعیت سیاسی و صریح در مذاکرات شرکت کنند، چرا که ایران به اندازه کافی با جهان به وقت کشی پرداخته است.
مولن افزود: «فکر میکنم این موضوع مهم است که تمرکز ما بر روی کوششهای موجود و روند گفتوگوها باشد، اما باید این کار را به شیوهای واقعگرایانه انجام دهیم. باید ببینیم که تا چه حد ایران هماکنون درباره فعالیتها و تلاشهای خود حقیقت را بازگو میکند، ژنرال اضافه کرد که حکومت ایران در صدد تولید و بدست اوردن موشک و سلاح اتمی است و در این باره شکی ندارد، و کلیه مدارک و اسنادی را که مشاهده کرده چیزی جزء ان نمیگوید.
به گفته کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دول 5+1 قرار است که در تاریخ 5 دسامبر امسال با ایران حول برنامه های اتمی و توقف غنی سازی ان مذاکراه کند، اما پیشاپیش احمدی نژاد و فرماندهان سپاه هر نوع مذاکره در این خصوص را قاطعانه رد کرده اند، احمدی نژاد فقط مذاکره حول و حوش مدیریت جهانی و شرکت ایران در این روند را اعلام کرد.
مولن اضافه کرد که یک حمله زود راس ممکن است به اتحاد ایران منجر شود، چرا که ایران در حال متلاشی شدن ار درون و اختلافات مقامات به حد اعلاء رسیده ایست، اما بعضی از کارشناسان خلاف ان را میگویند و معتقدا که تنفر و دوری از رژیم ایران در بین مردم و بخصوص ملیت های ایران به حدی است، که در صورت بروز جنگ هیچ اتحاد و کمکی حداقل مثل دوران جنگ ایران و عراق، متوجه رژیم ضد مردمی تهران نخواهد شد و نظام در انزوا باقی خواهد ماند.
وزیر دفاع آمریکا افزود که تاثیر تحریمهای اقتصادی بیشتر از حد انتظار بوده و این تحریمات همچنان در حال تاثیرگذاری هستند. کشورهای غربی معتقدند که ایران در پوشش برنامه غنیسازی اورانیوم درصدد ساخت جنگافزارهای هستهای است.
با تمام تفاصیل بالا روند دوری و بی اعتمادی به حکومت ایران در مذاکرات سیاسی روز به روز شدت میگیرد، و با کمی تامل در تاریخ مذاکرات 5 سال گذشته چیزی جزء وقت کشی ایران و هار شدن ان در عرصه داخلی، نتیجه دیگری نمی توان گرفت.