استراتژیک خاورمیانه، وارد فاز و دستور العمل جدیدی شد، طرحی که گروه کاری ان را به متخصصین امور بین الملل و امنیتی سپرده شده بود و هم امریکایی ها و هم اروپایی ها و با مشارکت متخصصین دول عرب و متحد غرب، با ماهیتی کاملا سری گزارش 55 صفحه ایی خود را تحویل سرفرماندهی ناتو و دبیر کل ان اناس فو قاسموسن چند ماه قبل تحویل داده شد.
رئوس اساسی طرح سری همکاری نزدیک با روسیه تا ادغام ان در ناتو، و دیگری مبارزه با سازمانهای تروریستی و سرچشمه و منبع اصلی این جریانات خرابکار که کارشناسان امنیتی و نظامی نوک انگشت اشاره خود را متوجه ایران و حکومت دیکتاتوری و نظامی ان میکنند.
اشپیگل آنلاین می نویسد:
واژه هائی که هرمان فان رومپوی، رئیس شورای اتحادیه اروپا بر زبان آورده واژه های پر ضرب و زوری هستند، که اگر آنها را باور کنیم یعنی همه چیز در معرض سقوط است. صحبت بر سر حیات اتحادیه اروپاست. او گفت: “ما با بحران موجودیت روبروهستیم، برای تضمین بقای منطقه یورو” باید همه دست بدست هم بدهیم.” اگر منطقه یورو نتواند به بقای خود ادامه دهد اتحادیه اروپا هم نمی تواند به حیات خود ادامه دهد”.
رومپوی، سیاستمداری آینده نگر محسوب می شود و می داند فروپاشی چگونه آغاز می شود. به هر حال او نخست وزیر بلژیک بوده، کشوری که در آستانه سقوط قرار داشته است. هرچند که از دیدگاه صدر اعظم آلمان “مرکل” سخنان او مبالغه آمیز است.
مرکل می گوید: “من . باور ندارم که منطقه یورو با خطر مواجه است”. اما وقتی صحبت از ثبات یورو به میان می آید صدر اعظم آلمان هم صراحت به خرج می دهد و در کنگره حزب دموکرات مسیحی که در آغاز هفته برپا شده بود واژه هائی را به کار گرفت که همسنگ سخنان رومپوی بود. وی گفت: “اگر یورو شکست بخورد اروپا هم شکست خورده است”.
معنای این هشدار آنست که کشورهای اروپائی با مساحت اندک جغرافیائی و جمعیتی اندک نمی توانند در عرصه رقابت بین المللی با کشورهائی چون چین، هند، برزیل، اندونزی و.. که خاکشان یک “شبه قاره” است و کمترین تعداد جمعیتشان دویست میلیون نفر است، راه به جائی ببرند و قافیه را باخته اند. البته این فکر تازه نیست و شش کشور پایه گذار “جامعه اقتصادی اروپا” در سال 1951 خیلی زود پی بردند که دیگر نمی توانند با سی، چهل میلیون جمعیت خود کشورهائی چون چین و هند و.. از دست رفته را دوباره به اسارت در آورند. آنچه یاد آوری دوباره این نکته را ضروری ساخته این است که اگر این اتحادیه (که امروز 500 میلیون جمعیت دارد) از هم بپاشد، کار همه آنها زار است.
وضع اقتصادی آمریکا هم روشن تر از آنست که نیازی به توصیف داشته باشد.
همزمان با این احوال و انتشار این سخنان، اجلاس سران ناتو در لیسبون پایتخت پرتقال برپا شد تا برنامه کار این اتحادیه نظامی را برای ده سال آینده تصویب کند. برنامه عبارتست از گزارش 55 صفحه ای و محرمانه کمسیون مادلن البرایت، وزیر خارجه سابق آمریکا، که بنا به سفارش ناتو تهیه شده است.
خانم البرایت هنگام معرفی گزارش به جرائد گفت: باید واکنش ناتو در برابر مخاطرات نامشخص و فزاینده هدفمند تر و سریعتر باشد. از نظر این کمسیون مخاطرات عبارتند از ضرباتی که تروریست ها می توانند وارد آورند و حملاتی که از طریق اینترنت می تواند صورت گیرد، موسوم به حملات سایبری. بنا به اظهارات موکد راسموسن، دبیر کل ناتو، این اتحادیه نظامی، کماکان خود را مجاز می داند که خارج از کشورهای عضو ناتو دست به عملیات نظامی بزند، مانند افغانستان.
هسته مرکزی برنامه تازه ناتو ایجاد سیستم دفاع ضد موشکی در اروپاست که روسیه هم باید در ایجاد و استفاده از آن سهیم باشد. به عبارت دیگر، روسیه هم به عضویت ناتو در می آید. در عین حال راسموسن و البرایت هر دو تاکید می کنند که تا وقتی سلاح اتمی در جهان وجود دارد ناتو هم باید نیروی اتمی مطمئن و قابل اتکاء داشته باشد. یعنی صحبت از خلع سلاح اتمی دیگر معنا ندارد!
65 درصد از کل هزینه دفاعی جهان، 71 درصد از پولی که در تمام جهان برای خرید اسلحه خرج می شود و 80 در صد از کل هزینه پژوهش های نظامی سهم ناتو است.
از روز تشکیل ناتو تاکنون پیوسته تاکید کشورهای عضو آن بر این بوده که این یک اتحادیه دفاعی است، و حال با گسترش تروریسم که سر شاخه ان رژیم ایران است، و با کلیه نیروی خشونت طلب در ارتباط و یا کمک به انان از واجبات حکومت اسلامی است، و حتی به بهانه دفاع از سازمان های ازادیبخش اسلامی در قانون اساسی جمهوری اسلامی درج شده است، یکی از مشکلات عمده دول ناتو و متحدین انان است، و تلاش سپاه پاسداران و حکومت ایران در جهت تولید موشکهای دور برد و تحقیق حول کلاهک های اتمی که بر روی موشک شهاب 3 قابل مونتاژ است، یکی از عمده ترین خطرات را برای اروپا و کشورها و مناطق استراتژیک خاورمیانه را بوجود اورده است، و طرح جدید ناتو برای خنثی کردن تهدیدات و جلوگیری از بروز یک فاجعه دیگر چه اتمی و چه اقتصادی است.
آن مشکل اساسی که تا کنون برای حمله نظامی ناتو به ایران وجود داشت این بود که روسیه با حمله ناتو به ایران مرزهای خود را در خطر می دید و طبیعتا با این حمله موافق نبود و کشور های ناتو نیز نمی خواستند خود را با روسیه در گ
یر کنند. پس به این نتیجه رسیدند که باید با روسیه همکاری کرد. چون خود روسیه هم با این مخاطرات روبروست. فُن پلتس، نماینده آلمان در کنفرانس کارشناسان ناتو، در مصاحبه خود با اشپیگل(46) می گوید: “از افغانستان نیروهائی ما را تهدید می کنند که لباس نظامی بر تن ندارند، افرادی که در میان مردم غیر نظامی گم می شوند و دوباره ظاهر می شوند، افرادی که پیرو استراتژی با منطق نیستند، بلکه اغلب معتقد به ایدئولوژی های غیر منطقی( مذهبی) هستند. نه ما می توانیم در برابر چنین روند هائی بی تفاوت بمانیم، نه روس ها. هرکس که نگاهی به نقشه مرزهای جغرافیائی روسیه بیاندازد می بیند که: مناطق مسئله آفرین، از خاور دور تا بحر خزر، یکی بعد از دیگری ردیف شده اند.”
مقدمات همکاری با روسیه در جنگ افغانستان تدارک دیده شد که هم اکنون نیز در جریان است. اینک با عضویت روسیه در ناتو به روسیه اطمینان داده می شود که اولا حمله به ایران مقدمه حمله به روسیه نیست. ثانیا روسیه با پیوستن به ناتو خود می تواند بعنوان عامل فعال در حمله به ایران سهیم گردد: بخش های شمالی ایران را روسیه تصرف کند و بخش های جنوبی را هم آمریکا و شرکای غربی اش!
به این صورت مشکل حمله به ایران که از زمان جورج بوش بر روی میزمانده بود و به اجرا در نمی آمد. می تواند به مرحله اجرائی نزدیک شود.
تدارک مقدمات این طرح چند سال بطول انجامید. اینکه آیا ایران خود به فن آوری موشک سازی دست یافت و یا با کمک های فنی یک کشوردیگر، این بهانه مناسب را بدست ناتو داد یک پرسش است و به نمایش گذاشتن و شلیک هراز چندگاهی و جنجالی این موشکها- در چند سال گذشته- و آماده کردن این زمینه مناسب برای ناتو و افکار عمومی جهان پرسش دوم است.
انچه مسلم است و حکم تایید بر ان زده شده است، چه از نظر مردم ایران و چه دول منطقه و یا دنیای دمکراتیک، حکومت نظامی و امنیتی ایران را به مثابه یک خطر مینگرند، خطری که برای ماندن در بقاء از هیچ جنایتی فروگذار نمیکند، خطری که برای ماندن بر اریکه قدرت سیاسی و نظامی و دست انداختن بر دیگر کشورها و تحمیل سیاستهای ارتجاعی خود به انان، در صدد تولید و بدست اوردن بمب اتمی است.و اگر این سلاح مرگبار به دست دیگر همکاران سپاه پاسداران و قدس برسد، دیگر فاتحه همه چیز را باید خواند.