از برگزاری این دادگاه و حکم صادره به دلیل دست داشتن در سوء قصد به جان نخست وزیر سابق لبنان، شروع به تحدید و مخالفت با
اجرای حکم صادره از سوی دادگاه بین المللی که به حکم شورای امنیت بر پا شد،، کرده اند و دلیل ان هم روشن است، اگر حزب الله انطور که ادعاء میکند بی تقسیر است، چرا از ابتداء با تشکیل محکمه بین المللی دست به مخالفت و همراه با تحدید زد.
در این میان بعد از توافقاتی که سوریه یرای قطع کردن دست سپاه قدس و حکومت ایران در لبنان با غرب و بخصوص امریکا و فرانسه سال گذشته انجام داد، قرار بر ان شد که نام رئیس جمهوری سوریه و تعدادی از مقامات دمشق از لیست مضنونین به قتل حذف شود، و در عوض سوریه از کارشکنی در اجرای محکمه و کنترل حزب الله و همچنین تضیف موقعییت ایران با غرب همکاری کند، که مورد قبول حکام دمشق به دلیل
وضعیت بد اقتصادی و جلوگیری از محاکمه سران ان کشور که نهایتا اگر محکوم میشدند با عواقب بد تحریم اقتصادی جهانی مواجه میشدند، و حتی دست غرب را برای تنبیه نظامی سوریه به دلیل قتل حریری که یک جنایت جنگی تلقی میشود، را باز میگذاشت. و از انجا که سوریه کشور فقیری است، و روابط ان با کشور سعودی هم به دلیل ترور حریری تیره شده بود، به ندای غری لبیک گفت، و ما امروز در جایی هستیم که جیغ و فریاد های حزب الله و میشل عون به دلیل همراهی سوریه با دادگاه وزنه ایی ندارد.
لازم به گفتن است که که بعد از قتل رفیق حریری و قلام مردم ابنان عایه سوریه و انگشت اتهام به طرف دمشق و حزب الله و ایران، تنی چند از سران امنیتی سوریه و حزب الله مثل رستم غزاله فرمانده امنیتی سوریه در لبنان که از قدرت بی حدی برخوردار بود به طور مشکوک خودکشی کرد[خودکشی اش کردند]
و سال بعد عماد مغنیه رئیس اداره امنیت حزب الله و یار و قار رستم غزاله هم در اثر یک بمب گذاری در دمشق کشته شد.
در این میان و به درخواست رئیس المانی محکمه بین المللی سوریه 34 نفر از افراد امنیتی و دست اندر کار پروژه لبنان در زمان حضور ارتش سوریه در لبنان را بازداشت کرد تا برای تحقیقات و بازپرسی در اختیار دادگاه قرار گیرند، و گفته میشود که دستگیری این افراد که روابط بسیار نزدیکی با حزب الله هم داشته اند، به روشن شدن قتل حریری کمک شایانی خواهد کرد.
رفیق حریری، در حادثه بمب گذاری چهارده فوریه ۲۰۰۵ در بیروت کشته شد.
بعد از کشته شدن وی، انگشت اتهام متوجه سوریه و نیروهای طرفدار این کشور شد و در اثر فشارهای جامعه جهانی و تظاهرات گسترده لبنانی ها، نیروهای سوریه بعد از ۲۹ سال از لبنان خارج شدند.
سعد حریری خود بارها، سوریه را به دست داشتن در قتل پدرش متهم کرده و نسبت به تلاش های سوریه برای برخوردار شدن از “نفوذ گذشته” در لبنان هشدار داده بود.
ولی او اخیرا در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط، چاپ لندن، متهم کردن سوریه به دست داشتن در ترور پدرش، رفیق حریری، را یک اشتباه خواند.
سعد حریری، پیش از تشکیل دادگاه بین المللی برای محاکمه عوامل ترور پدرش، سوریه و ایران را متهم به جلوگیری از تشکیل آن کرده بود.
ولی اخیرا او در مصاحبه خود با الشرق الاوسط گفت متهم کردن سوریه به دست داشتن در این ماجرا، یک اتهام سیاسی بود که بدون بررسی و مطالعه مطرح شد.
وی گفته بود سوریه و لبنان روابط برادرانه و تاریخی داشته و شهادت های نادرست، موجب گمراهی کسانی شده که در باره عوامل ترور رفیق حریری تحقیق می کردند.