آقای بلر در کتاب خاطراتش که به تازگی منتشر شده است، روند تحولات در عراق را یک کابوس توصیف کرده و گفته است که عمیقا از تلفات ناشی از حمله نظامی به عراق متاسف است.
اما نخست وزیر سابق بریتانیا افزوده که اگر کاری هم در باره وضعیت عراق نمی شد، امنیت با خطری بزرگتر مواجه می شد.
آقای بلر همچنین در گفتگو با بی بی سی گفت اگر ایران به تلاش خود برای ساخت سلاح اتمی ادامه دهد، بریتانیا باید آماده مواجهه با این کشور باشد.
احتمال حمله نظامی دیگر
بشنوید
به گفته راب واتسون، گزارشگر بی بی سی در امور سیاسی، با این که احتمالا تونی بلر تا آخرین دم از تصمیم خود برای اشغال نظامی عراق دفاع خواهد کرد در خاطراتش همچنین از تلفاتی که این تصمیم در پی داشت و آشفتگی که به پا کرد، ابراز تاسف می کند.
اما ظاهرا این احساس تاسف اصلا او را از حمایت از دخالت های نظامی آتی بریتانیا منصرف نکرده است.
تونی بلر به بی بی سی گفت: “حرف من این است که دستیابی ایران به توان تسلیحات اتمی کلا قابل قبول نیست. من معتقدم که ما باید که آماده باشیم که با آنها مواجهه کنیم حتی اگر لازم شد از طریق عملیات نظامی. من فکر نمی کنم که اگر آنها به تلاش برای ساخت تسلیحات هسته ای ادامه بدهند راه دیگری وجود داشته باشد. آنها باید این پیام را رسا و روشن بشنوند.”
سیاست داخلی بریتانیا
بخش عمده ای از کتاب خاطرات نخست وزیر سابق بریتانیا به سیاست داخلی این کشور و رابطه پردردسرش با گوردون براون، فردی که به جای او صدارت و رهبری حزب کارگر را در دست گرفت، پرداخته است. توصیف معروف او از آقای براون این بوده: مردی جنون آور، دشوار و فاقد شعور عاطفی.
آقای بلر به بی بی سی گفت: “رابطه من با آقای براون رابطه ای دشوار، در عین حال نزدیک و حتی بی تعارف در این اواخر، طاقت فرسا و غیرممکن شده بود. البته آقای براون بیشتر اوقات به دولت من قدرت می بخشید. سهم او در موفقیت دولت کارگر و آینده آن روشن بود.”
گزارشگر بی بی سی در امور سیاسی می گوید از جمله معدود نکات احساس برانگیز کتاب خاطرات آقای بلر اعتراف او به فشارهایی است که کار صدارت برای او در بر داشته و این که باعث شده بود به مقدار زیادی مشروبات الکلی مصرف کند.
آقای بلر در باره فعالیت سیاسی آتی خود گفته است که بخش بزرگی از وقت خود را صرف برقراری صلح در خاورمیانه خواهد کرد.