دلیل حمله سپاه به شمال عراق چیست؟

By A A ژوئن17,2010

طبعا بهانه رژیم ایران برای سرکوب پاتیزان های کورد که علیه تهران و سیاست های ضد اتنیکی و ضد کوردی ان دست به یک مبارزه مدنی گسترده گرفته اند، تازگی ندارد، اما این بار این حملات سپاه  از استراتژی خاصی پیروی میکند که همانا ترس  فرمانده هان سپاه و بیت رهبری از توافقات صنعتی و نظامی دولت اقلیم کوردستان عراق با متفقین غربی خود است.

گاردين زير عنوان “چرا ايران شليک به عراق را ادامه ميدهد” مي نويسد ايران طي ماه گذشته درشليک هاي مداوم و بيرحمانه توپخانه به روستاهاي آن سوي مرزخود با کوردستان عراق هزاران نفر را بي خانمان، بسياري را مجروح و يک دختر 12 ساله را کشته است.

رژیم تهران با سرو صدای زیاد مبارزه با سازمان پژاک، حمله و گلوله باران علیه مردم بی دفاع را اغاز کرد، و هدف خود را عقب زدن پارتیزان های پژاک و دیگر مخالفین کورد  و بومی را اعلام کرد، اما بر کسی پوشیده نیست که.

حداقل اين، اقدامي تحريک آميز است که ايران ممکن است بخواهد آن را برپايه آنچه که تهديدي از سوي پژاک ميداند توجيه کند. اما دلايل آن مي تواند بسيار فراتراز اين باشد. چرا که ایران با این حملات خواهان فرستادن پیامی شفاف به سیاستمداران اقلیم کوردستان عراق است، که از نزدیکی بیش از حد به غربیان و نیروهای نظامی انان پرهیز کنند، و از انجا که یک

پروژه عظیم برای ساخت یک فرودگاه نظامی و غیر نظامی در شهر اربیل کوردستان در دست اجراء است، که به طور طبیعی مورد استفاده قوای نظامی کورد و امریکایی ها قرار خواهد گرفت، به طور منطقی علیه دخالت های مخرب تهران در اینده مورد استفاده خواهد رفت، واین پروژه مورد خوشایند فرمانده هان سپاه نیست و به خیال خود با این تعرضات زمینی و

سنگر سازی در خاک عراق میتوانند به دولت اقلیم فشار اورده و انان را از همکاری با مثلا امریکا و متحدین او باز دارد، ترکیه هم به سهم خود نگران این همکاری های نظامی و اقتصادی بین اکراد و غرب است، چرا که در اینده نزدیک در صورت گسترس پایگاههای هوایی امریکا و ایجاد فرودگاههای بیشتر باید فاتحه پایگاه انجلیک ترکیه را بخواند و دیگر نمی تواند در

صورت ایجاد پایگاههای جای گزین در شمال عراق، به امریکا فشار وارد اورد.(ترکیه بارها به امریکا هشدار داده بود که در صورت پشتیبانی از این و یا ان، پایگاه انجلیک در خاک خود، که امریکائیها از ان استفاده میکنند، را خواهد بست)..

ايران درمورد کردها ازهرگونه حرکتشان براي شکل بخشيدن به ائتلافي باجنبش العراقیه عراق (سکولارها)، که يک گروه ضد ايراني است و در انتخابات پارلماني مارس گذشته عراق به يک پيروزي نسبي دست يافت نگران است. ايران همچنين ميخواهد مطمئن شود همه چيز براي دولت منطقه اي کردستان عالي نباشد.

کردستان عراق به پيشرفت و جذب سرمايه گذاران بين المللي ادامه ميدهد که تشکيل يک کنفرانس ويژه سرمايه گذاري در کردستان به ميزباني لندن معرف آن است، و سفر اخير بارزاني به ترکيه برای عادی سازی روابط و جذب بیشتر سرمایه های ترکی به کوردستان، نيزنشان ميدهد مناسبات ميان دولت هاي همسايه رو به بهبود است.

در حال حاضر از بزرگترین موفقیت های دولت کوردستان ایجاد و راه اندازی فرودگاه بین المللی اربیل است، که هم در ان هواپیماهای نظامی و هم غیر نظامی نشست و برخاست میکنند، و مدرن بودن این فرودگاه و سرمایه گذاری غرب در ان برای استراتژی امنیتی و نظامی و همچنین اقتصادی کوردستان عراق از اهمیت وافری برخوردار است.

اما ايران ميداند اين فرودگاه که سابقا يک پايگاه نظامي بود و به چهارمين باند طولاني در جهان مجهز است مي تواند بالقوه به عنوان يک ابزار موثر استراتژيک نه فقط براي دولت منطقه اي کردستان بلکه براي متحدان آن ودشمنان ايران (آمريکا و اسرائيل) مورد استفاده قرارگيردErbil_airport
.

در اخر باید گفت که هدف های مخرب ایران برای به زانو دراوردن کوردستان قطعا با شکست روبرو خواهد شد، چرا که غیر از عامل مردمی و حکومتی در کوردستان که خواهان پیشرفت در تمام زمینه ها هستند، غیر مشروعیت نظام امنیتی ایران در بین مردم ، این اجازه مانور را از ان سلب خواهد کرد، حتی اگر در خفا برای این تجاوز خود با انکارا هماهنگی کرده باشد، و یقین بین المللی و مردمی گواه بر شکست متجاوزان خواهد بود..

By A A

Related Post