رژیم تلاش فراوانی برای بدست اوردن این موشکها برای حفاظت از تاسسیات مشکوک خود در اصفهان دارد، و حتی حاضر شده است که پول بیشتری را پرداخت کند، اما مخالفت های امریکا و سعودی و همچنین اسرائیل مانع از ان شدئه که مسکو ان را به سپاه پاسداران تحویل دهد، سال گذشته سعودی برای جبران خسارت
مالی ناشی از عدم تحویل موشکها و سلاح های
تهاجمی به ایران،نزدیک به 2میلیلرد دلار سلاح که شامل هلیکو پتر و تانک های تی 82 میشد، از روسیه خریداری کرد و همجنین امریکا و دول غربی با رائه مدارکی به مسکو ثابت کردند که برنامه اتمی ایران نظامی است.
پی جی کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، این موضع روسیه که قطعنامه جدید شورای امنیت شامل حال فروش سیستم های دفاع موشکی اس- ۳۰۰ به ایران نمی شود را تایید کرده، اما از”خویشتنداری” روسیه در عدم انتقال این موشک پیشرفته به ایران قدردانی کرده است..
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پنج شنبه (۱۰ ژوئن) این موضع روسیه را تایید کرد ولی یادآور شد که قطعنامه شورای امنیت برای نخستین بار از دولت ها می خواهد که در انتقال تسلیحات و تجهیزات نظامی دیگر به ایران احتیاط و خویشتنداری کنند.
خبرگزاری روسی اینترفکس پیش تر به نقل از یک مقام روسیه اعلام کرده بود قطعنامه اخیر شورای امنیت به مسکو اجازه نمی دهد سیستم های دفاع موشکی اس- ۳۰۰ را به تهران بفروشد..
قطعنامه شورای امنیت که روز چهارشنبه تصویب شد فروش ادوات سنگین نظامی از جمله سیستم های ضد هوایی موشکی مندرج در فهرست سلاح های متعارف سازمان ملل را به ایران قدغن کرده است..
آقای لاورف نیز پیش تر گفته بود فروش این موشکها مشروط به ثبات خاورمیانه است.
به گفته برخی تحلیلگران، روسیه از قرارداد فروش سیستم موشکی اس- ۳۰۰ بعنوان برگ چانه زنی در مذاکرات خود با ایران و نیز با کشورهای غربی استفاده می کند
قرار گرفتن روسیه در جبهه غرب قابل پیش بینی بود، زیرا مسکو با وجود دارا بودن سلاح های متعارف موشکی احتیاج وافری به سرمایه گذاری غرب و تکنولوژی کامپیوتری غرب دارد،و معاملات تجاری با غرب 11 برابر تجارت با ایران برای زمام داران مسکو سود دارد،و سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز سیبری توسط ژاپن و المان و امریکا، برای این کشور حیاتی است، و بعلاوه کرملین به هیج وجه وجوع خواهان اتمی شدن ایران به دلیل همسایگی ان با دول اقمار مسکو، نیست.
قرارداد فروش موشک های اس- ۳۰۰ در سال ۲۰۰۵ میان ایران و روسیه امضا شده است اما به دلیل مخالفت های برخی کشورها نظیر آمریکا، روسیه از تحویل این موشک ها به ایران خودداری کرده است.
موشکهای اس-۳۰۰ یکی از پیشرفته ترین موشک های ضدهوایی در جهان است. این موشک می تواند ۱۰۰ هدف را در آسمان ردیابی کند.
جدیدترین نوع این موشکها بین ۳۰۰ تا ۱۹۵ کیلومتر برد دارند و می توانند هواپیما و موشکهای بالستیک را از فاصله ۱۰ متر تا ۲۷ کیلومتری از زمین هدف قرار دهند.
لارم به گفتن است که ولادیمیر پوتین نخست وزیر روسیه در دیدار با سارکوزی ریئس جمهور فرانسه از عدم فروش موشکها به ایران استقبال کرد و گفت که روسیه متعهد به قعطنامه شورای امنیت است.