قرارداد انتقال گاز ایران به پاکستان به چه قیمتی امضاء شد

By A A مه29,2010

این قراداد که همیشه به دلیل سقف قیمت گاز بر حسب متر مکعب مورد اختلاف هند و ایران بود، و بعد ها پس از گسترش تحریم های بین المللی و فشار امریکا بر هند، به حالت تعلیق در امد، تا اینکه به یک باره پس از دستگیری عبدالمالک ریگی رهبر پیشین جنبش مردمی ایران(جندالله) هر دو طرف ایران و پاکستان شروع به سخنانی در وصف توافق حول و حوش

انتقال گاز به پاکستان کردند،شایعاتی در مطبوعات و محافل سیاسی اپوزیسیون ایران و منطقه درج شد که دستگیری عبدالمالک ریگی یک معامله بین پاکستان و رژیم خونخوار ایران بود، و اسیر ریگی عاملی شد برای معامله بین این دو رژیم تا در قبال انتقال گاز ارزانی که تحت تسلط ایران است، استخبارات پاکستان عبدالمالک ریگی را تحویل دهد.

و به ظاهر این اتفاق امروز با اعلام انتقال گاز به پاکستان افتاد، و با شروع محاکمه اسیر عبدالمالک که هیچ مقام بین المللی بر نحوه دادرسی نظارت ندارد، و از طرف دیگر نه وکیلی و نه حامی در دادگاه برای او وجود ندارد،(وکیلی که گفته میشود عبدالمالک دارد، از طرف وزارت اطلاعات برای سیاه نمایی داده شده و هیچ اختیاری ندارد).

انچه مسلم است که دستگیری ریگی با نشاندن هواپیمای حامل او که از روی ایران عبور میکرد، سناریویی است دروغین که به مانند شوهای امنیتی، زندانی در بند را پس از شکنجه های روحی و دارویی وادار به گفتن دروغ هایی میکند که اعتباری نزد مردم ندارد و خفقان ناشی از جو امنیتی در ایران و بخصوص در بلوچستان، گویای همه چیز است.

وزارت نفت پاکستان امروز شنبه 29 – 5 – 2010 اعلام کرد پاکستان وایران آخرین اصلاحات توافقنامه واردات گاز از ایران را انجام داده اند وقرار است این قرارداد به زودی وارد مرحله اجرا شود. بر اساس این قرارداد که ارزش آن 6ر7 ملیارد دلار برآورد شده است گاز صادراتی از منبع آن در جنوب غرب ایران بوسیله خط لوله تا استان سیستان وبلوچستان منتقل و از آنجا به پاکستان صادرمی شود. وزارت نفت پاکستان در بیانیه ای گفته است مسئولان ایرانی و پاکستانی تغییرات نهایی قرارداد را در اسلام آباد امضا کردند. بیانیه تاکید می کند ” پروژه در حال حاضر آماده اجرا است.” اسلام آباد تاکید کرد اولین مرحله پمپاژ گاز در

لوله صادراتی قرار است در پایان سال 2014 انجام شود و هزینه اولیه آن 65ر1 ملیارد دلار برآورد شده که توسط بخش خصوصی ودولتی تامین می شود. بر اساس توافقنامه ، پاکستان روزانه 750 ملیون مترمکعب گاز از ایران وارد خواهد کرد. مدت قرارداد بین دوکشور نیز 25 سال تعیین شده است و درصورت توافق دو طرف تا یک ملیارد متر مکعب افزایش خواهد یافت. براساس بیانیه وزارت نفت پاکستان گاز وارداتی را برای تولید 5 هزارمگاوات برق بکار خواهد گرفت. ایران از لحاظ ذخایر گاز پس از روسیه در مرتبه دوم قراردارد اما تحریم های بین المللی و مشکلات سیاسی روند توسعه این بخش را کند کرده است. خط صادرات گاز به پاکستان ” خط لوله صلح ” نام گرفته است وپیش از این قراربود هند نیز در آن شرکت کند اما پس از مدتی از پیوستن به آن انصراف داد. درمذاکرات اولیه پاکستان برای انتقال گاز به هند خواستار دریافت مالیات شده بود. ایالات متحده آمریکا به دلیل فعالیت اتمی ایران تلاش می کند هند وپاکستان را از همکاری با ایران بازدارد.

By A A

Related Post