استراتژی جدید امنیت ملی امریکا در تقابل با رژیم دیکتاتوری ایران

By A A مه28,2010

در استراتژی جدید ایران به عنوان یک تهدید برای دول خاورمیانه که با ادامه برنامه های نظامی اتمی خود ثبات و استقرار را به خطر انداخته است،نام برده شده است. .

“باراك اوباما ” رئيس‌جمهور آمريكا در گزارش جامع استراتژي جديد امنيت ملي واشنگتن كه روز گذشته منتشر كرد، در دو بخش جداگانه به طور صريح به سیاست آمريكا در قبال ايران پرداخت ،، در بخشي از اين گزارش نيز به موضوع خاورميانه پرداخته است و موضوع “خاورميانه‌اي بزرگتر ” را عنوان كرده است. خاورمیانه ایی که رژیم ایران با سیاست های تروریستی  و اتمی خود، میرود که زندگی را بر مردمان ساکن در این کشور ها را با تباهی روبرو کند..

بنا بر اين گزارش، در بخشي از متن استراتژي جديد امنيت ملي آمريكا تحت عنوان “تحقق ايراني با قبول مسئولیت  “، اوباما ریئس جمهور امریکا میگوید: براي دهه‌ها، جمهوري اسلامي ايران امنيت منطقه [خاورميانه] و آمريكا را به خطر انداخته است و موفق نشده است كه به مسئوليت‌هاي بين‌المللي خود پايبند باشد. علاوه بر برنامه اتمی  اين كشور كه خلاف مقررات بين‌المللي است، تهران همچنين به حمايت از تروريسم و تضعيف صلح ميان اسرائيلي‌هاي و فلسطينيان ادامه مي‌دهد و حقوق جهاني مردم كشورش را نيز انكار مي‌كند. امتناع ايران براي تعامل طي ساليان گذشته، در تغيير اين سیاست ها شكست خورده است؛ در مقابل، رفتار ايران تهديدآميزتر نيز شده است. تعامل چيزي است كه ما بدون خيال‌بافي به دنبال آن هستيم. اين امر مي‌تواند مسيري به سوي آينده‌اي بهتر را پيش روي ايران قرار دهد، اما درصورتي كه رهبران اين كشور آماده استفاده از اين فرصت باشند. به هر طريق، اين مسير بهتر مي‌تواند تنها در صورتي حاصل شود كه رهبران رژیم ايران مسير خود را تغيير داده، براي احياي اطمينان در ميان جامعه بين‌المللي تلاش كرده و به تعهدات خود پايبند باشند. آمريكا به دنبال آينده‌اي است كه در آن، ايران به مسئوليت‌هاي بين‌المللي خود پاسخ گويد، جايگاه به حق خود را در جامعه جهاني پيدا كند و از فرصت‌هاي اقتصادي و سياسي كه حق مردم اين كشور است، استفاده كند. اما اگر دولت ايران به امتناع خود از پايبندي به تعهدات بين‌المللي ادامه دهد، با انزواي بيشتري مواجه خواهد شد..

در بخش دوم اين گزارش استراتژي امنيت ملي جديد آمريكا، رئيس‌جمهور ایالات متحده، موضوع “ارائه گزينه‌اي مشخص در قبال ايران و كره‌شمالي ” را مطرح كرده است و ادامه میدهد،: آمريكا به خلع‌سلاح شبه‌جزيره كره و تلاش براي ممانعت از دستيابي ايران به تسليحات اتمی ادامه خواهد داد. اين امر به معني جدا كردن اين كشورها نيست، بلكه مربوط مي‌شود به مسئوليت‌هاي تمام كشورها و موفقيت نظام عدم اشاعه تسليحات هسته‌اي در جهان. هر دو كشور ايران و كره شمالي با گزينه‌هاي مشخصي روبرو هستند. اگر كره‌شمالي برنامه تسليحات هسته‌اي خود را كنار گذارد و ايران نيز به تعهدات بين‌المللي خود در خصوص برنامه‌ اتمی اين كشور پايبند باشد، هم ايران و هم كره‌شمالي قادر خواهند بود در مسير يكپارچگي بيشتر اقتصادي و سياسي با جامعه بين‌المللي حركت كنند. اگر آنها تعهدات بين‌المللي خود را ناديده بگيرند، ما از ابزار چندگانه استفاده خواهيم كرد تا انزواي آنها را افزايش داده و آنها را به رعايت نرم‌هاي عدم اشاعه بين‌المللي وادار سازيمbomb-iran
.

باراك اوباما ریئس جمهور امریکا، در بخش ديگري از استراتژي جديد امنيت ملي آمريكا به موضوع خاورميانه پرداخته است. اين بخش كه تحت عنوان “پيشبرد صلح، امنيت و فرصت در خاورميانه‌اي بزرگتر ” مطرح شده است، چنین میگوید، آمريكا منافع مهمي در خاورميانه‌اي برزگتر دارد. اين منافع عبارتند از همكاري گسترده در زمينه طيف وسيعي از مسائل مرتبط با دوست نزديكمان، اسرائيل و تعهدي تزلزل‌ناپذير به حفظ امنيت آن؛ تحقق حقوق مشروع مردم فلسطين براي برخورداري از كشوري مستقل، فرصت‌هاي جديد و همچنين تحقق قابليت‌هاي بالقوه فوق‌العاده آنان؛ حفظ اتحاد و امنيت عراق و ارتقاء دموكراسي در اين كشور و پيوند مجدد آن با منطقه [خاورميانه]؛ تغيير سياست ايران از پيگيري تسليحات هسته‌اي، حمايت از تروريسم، و مطرح كردن تهديدهايي عليه همسايگانش؛ عدم اشاعه تسليحات هسته‌اي؛ و همكاري در مقابله با تروريسم، دستيابي به انرژي و يكپارچگي منطقه با بازارهاي جهاني.

در ادامه  آمده است: به طور همزمان، همکاری ما بايد هم جامع باشد و هم استراتژيك. اين تعامل بايد بدون در نظر گرفتن تهديدها در كوتاه‌ مدت، با پاسخگويي به آمال و آرزوهاي مردم (ایران) براي برخورداري از عدالت، آموزش و پرورش و فرصت و همچنين با پيگيري ديدگاه پايدار و مثبت مشاركت آمريكا در منطقه [خاورميانه]، گسترش يابد. علاوه‌براين، رابطه ما با دوستان و یاران عرب و اسرائيلي‌مان و شركايمان در منطقه فراي تعهد ما به حفظ امنيت اين منطقه گسترش مي‌يابد و روابط پيوسته‌اي كه در زمينه‌هايي چون تجارت، تبادلات و همكاري در خصوص طيف وسيعي از مسائل داريم را نيز شامل مي‌شود.

لازم به گفتن است که رژیم ایران و بیت رهبری از طریق سایت ها و روزنامه های وابسته به حکومت در تفسیرهای متفاوتی سخنان ریاست جمهو
ری امریکا را مورد هجوم قرار داده، و به مانند گذشته سخن از مقاومت مردم ایران و خاورمیانه در مقابله با امریکا و متحدانشان گفتند، و بار دیگر تلویحا خواست باراک اوباما ریئس جمهور امریکا برای تعامل و مذاکرات را رد کرده و بر ادامه غنی سازی و برنامه های مشکوک اتمی خود تاکید ورزید.

فرمانده هان سپاه و بیت رهبری رابطه با امریکا  چه به شکل مذاکره سیاسی و چه به شکل گسترش روابط فرهنگی را مرگ خود تلقی کرده،زیرا به ادامه حیات خود در زیر سایه ایجاد بحران و کمک به سازمان های تروریستی خو گرفته و در صورت رابطه با امریکا و تسلیم در مقابل ان، تمامی بدنه هوادران انان در داخل ریزش خواهد کرد، و دروغ انان در بین ملل مسلمان عیان خواهد شد..

 

 

 

 

By A A

Related Post