فاجعه و کم ابی حور فلاحیه(شادگان) و شعار های دروغین مسئولین

By A A مه27,2010

کم ابی باعث از بین رفتن انواع ماهی هایی شد که ممر درامد مردم فقیر ساکن در اطراف این حور شد، همچنین هزاران پرنده ایی که در بهار به این حور برای تخم گذاری و زیست می امدند،امروز نایاب شده اند، و دلیل ان هم ورود بسیار کم اب به این منطقه است، که از رودخانه کارون تغذیه میکرد.

مقامات محیط زیست عراق هم در سال گذشته ازدر حال خشک شدن حور العظیم شکایت کردند، و دلیل ان را هم عدم  ورود اب کافی از کارون و ساخت سد های متعدد بر سرچشمه و امتداد کارون و کرخه از طرف ایران دانستند.

اما مدیر کل حفاظت محیط زیست اقلیم اهواز ان را نتیجه جنگ 8 ساله میداند، و معلوم نیست که چگونه جنگ اب را کم کرده است، زیرا اگر سدی نابود میشد که طبعتا سطح اب باید افزایش مییافت، اما این بهانه به خاطر بیش از 11 سال انتقادات و شکایت های مردمی است که از خشک شدن حورها زندگی و به طبع ان اقتصاد انان را ویران کرده است، و مقامات استانداری و دولت های تهران فقط قول داده اما کاری انجام نمیدهند و به دلیل بافت عربی این مناطق به عمد از حل اب رسانی و توقف

سد سازی به بهانه زیر کشت رفتن زمین های کشاورزی، امتناع میکنند، و علنا عمل و کردار انان نژاد پرستانه و دوگانه است، زیرا سیاستی را اجرا میکنند که یکجانبه است و پروژه های انان فقط در خدمت یک بخش خاص از مردم و بر ضد مردم عرب استان اهواز است،و مسئولین که تا کنون هیچ کاری غیر از برگزاری سمینارهای متعدد، کاری عملی برای حفظ حور و اب اشامیدنی مردم فقیر عرب نکرده اند.و مدیر کل میگوید که کار جنگ است، به حرف های او توجه کنید.

خبرگزاري فارس 7 خرداد 1389 : مدير كل حفاظت محيط زيست (اهواز) خوزستان گفت: خوزستان در بخش محيط زيست بحراني‌ترين شرايط را در كشور دارد و اين شرايط بسيار هشدار دهنده است.

به گزارش خبرگزاري فارس از اهواز، هرمز محمودي‌‌راد پيش از ظهر امروز در همايش  تالاب شادگان(فلاحیه) اظهار داشت: جنگ تحميلي در استان خوزستان (اهواز) بسياري از زيستگاه‌ها و مناطق بكر را از بين برده است و همين امر باعث مي‌شود تا مرمت و رفع آسيب از اين زيستگاه‌ها زمان بسيار زيادي نياز داشته باشد.

مدير كل حفاظت محيط زيست خوزستان با اشاره به اينكه در خوزستان حفاظت از محيط زيست بايد با فرهنگ‌سازي آغاز شود، گفت: حفاظت از محيط زيست به اعمال و تصويب قانون در سطح بالاي مديريتي نمي‌تواند پاسخگوي شرايط كنوني باشد بلكه بايد با در نظر گرفتن فرهنگ و شرايط استان در راستاي فرهنگ‌سازي در اين باره تلاش كرد.

ملاحضه کردید، هم جنگ عامل کم ابی و خشک شدن حور فلاحیه است و هم اگر بخواهند کاری کنند و اب به حور یا تالاب برگردد باید فرهنگ سازی شود، و منظور از فرهنگ سازی ان است که باید به مردم عرب یاد داد که چگونه اب را حفظ و نگهداری کنند تا تالاب خشک نشود.

او از مردمی حرف میزند که نزدیک به 5 هزار سال در کنار این حور و تالاب زندگی کرده،، خو گرفته اند و ان را جزیی از هویت و روح زندگی خود میدانند، و در گذشته و قبل از ضمیمه کردن اقلیم به خاک پرشین(ایران) جشن هایی در وصف اب و روح زنده انکه در تاریخ و فرهنگ انان امده است ،، برگذار میکردند.

قحطی و خشکی رودخانه ها و حورها به اضافه بیکاری و زندان و اعدام، این ان چیزی است که رژیم به ساکنین اصلی این اقلیم زرخیز تا کنون داده است.

.

 

 

By A A

Related Post