نگاه کشور های حوزه خلیج عربی به سیستم فدرال

By A A مه20,2010

در حال حاضر عمده ترین مسئله مورد کنکاش این کشورها ایجاد پول واحد به مانند اتحادیه اروپا است، که میتواند در رشد اقتصادی بیش از حد در این دول موثر باشد، و در عین حال به تمرکز سرمایه از طریق سرمایه گذاری خارجی کمک شایانی خواهد کرد. نزدیکی ساختار  فرهنگی و اجتماعی این ممالک از بزرگترین برگ برنده این دول است، و از طرفی جهانی شدن

اقتصاد موسوم به گلوبزشن و تسریع ادغام سرمایه، این واقعیت را در مقابل سیاستمداران گشوده است که کوتاهی در این راه به

سود اینده این شورا نخواهد داشت.

در کویت بحث ایجاد سیستم فدرالیسم برای شورای همکاری خلیج عربی عکس العمل هایی را به همراه داشت که توجه شما را به ان جلب میکنیم.

کویت – محمد عبد العزيز

محافل سیاسی در کویت واکنش متفاوتی نسبت به فراخوان ایجاد “دولت فدراتیو خلیج عربی” متشکل از کشورهای عربی شورای همکاری خلیج نشان دادند. این پیشنهاد را اخیرا دکتر عبدالله نفیسی استاد علوم سیاسی دانشگاه کویت و نماینده اسبق پارلمان این کشور مطرح کرده بود. نفیسی در این پیشنهاد خواستار یافتن فرمولی برای ایجاد یک دولت متحد یا فدراتیو متشکل از کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیج شده و نگرانی خود را نسبت به احتمال انقراض برخی کشورها به جز پادشاهی سعودی، یمن و عمان ابراز داشت بود. دکتر علی العمیر در گفتگو با “العربیه.نت” ضمن تایید این پیشنهاد خواستار وحدت تلاش های این کشورها وهماهنگی میان آنها برای از بین بردن تفاوت ها و موانع به ویژه میان کویت و سعودی شد وتاکید نمود چنین دولتی برای همه شهروندان منطقه سود بخش خواهد بود. وی افزود مساله ادغام حتمی است زیرا امروزه کشورهای بزرگ در این راه گام بر می دارند. واز عدم وحدت پولی و الغای مرزها میان کشورهای شورای همکاری انتقاد کرد. از سوی دیگر سامی النصف محلل سیاسی کویتی خواستار دوری از شتابزدگی در این زمینه شد وتاکید کرد که تجربه عرب ها دراین زمینه تشویق کننده نیست و نتایج منفی بسیاری وجود دارد. وی در ادامه گفت “من از برپایی یک سیستم فدرالی با ویژگی وحدت نظامی به منظور رویارویی با خطرات احتمالی علیه منطقه موافق هستم.” در همین حال دکتر ولید الطباطبایی عضو پارلمان کویت موافقت خود را با فراخوان دکتر نفیسی برای برقراری وحدت کشورهای عربی خلیج اعلام داشت وخواستار ادغام کلیه کشورهای شورای همکاری در یک موجودیت سیاسی موحد با حفظ نظام های داخلی این کشورها شد. در همین حال یک روحانی شیعه کویتی مخالفت شدید خود را با چنین طرحی ابراز داشت . سید باقری مهری با اشاره به این که ادغام کویت در یک دولت متحد عربی برای دفاع از امنیت آن مردود است، افزود کویت در مثلث جغرافیایی حساسی بین ایران، عراق وسعودی قرار دارد.

By A A

Related Post