حقیر کرده است، مردم بخصوص در سوریه و چنانکه مردم لیبی شاهد ان هستند، حال میدانند که چه نیروی خارجی دست در دستان خونین نظام دمشق علیه شهروندان غداره میکشد و با ارسال اسلحه و کارشناس امنیتی در جرم و جنایت حکومت اسدی ها شریک است، این حافظه عمومی قابل پاک شدن نیست و در تاریخ حک شده و خواهد ماند، چنانکه لیبی امروز مسکو را به دلیل هواداری از خاندان قذافی و ارسال کمک های نظامی و سیاسی به خاطر دارند و روسیه را از تمام روابط اقتصادی و فرهنگی و نظامی که عمده درامد مسکو است، را کنار گذاشته اند.. اما ظاهرا مسکو عبرت نگرفته است و میگوید که در لیبی گول خورد!! ایا سطح تفکر دولت روسیه به دلیل منافع انقدر پاییو امده که تشخیص نمی دهد که این سیاست و عملکرد دولت است که نتیجه بد میدهد و مردم به پا خواسته خاورمیانه را از انان متنفر میکند، ایا انان فکر میکنند که مردم نمی بینند که چطور دولت روسیه در کنار دولت دمشق و حکومت ایران بر علیه مردم سوریه غداره کشیده اند، ایا مسکو تصور میکند که قرن 21 قرن گذشته است که هر دیکتاتوری هر کار دلش میخواست در مملکت میکرد و کسی خبر نداشت . بی شک میدانند که چنین نیست، اما هوس و طمع منافع و الوده شدن دستانشان به خون جوانان سوری، چشمان انان را کور کرده است و این کوری تاوان سختی دوباره برای انان خواهد داشت، زیرا بلاخره بشار و نظامش ساقط خواهند شد، این حکم تاریخ و واقعیت قرن جدید است.
اتحادیه عرب شب گذشته از سازمان ملل خواست تا در برابر «ماشین کشتار» دولت سوریه و موضع متحد این کشور- روسیه، که نمی خواهد موضع غرب را در شورای امنیت بپذیرد، از بی حرکتی درآید.
پانزده کشور عضو غیر رسمی شورای امنیت که وزیران امور خارجه برخی در جلسه حاضر بودند، سخنان نماینده اتحادیه عرب را شنیدند که از آنها خواست به این تراژدی انسانی که از ماه مارس به این سو دست کم ٥٠٠٠ قربانی به بار آورده، پایان دهند.
در پی سخنان دیروز وزیر امور خارجه روسیه- “سرگئی لاوروف”، با تأکید بر این که رئیس جمهوری سوریه متحد کشورش نیست و هیچ کس نباید در امور سوریه دخالت کند گفت که روسیه از بشار اسد نخواهد خواست استعفا کند؛ چین نیز امروز مخالفت خود را با اعمال زور برای حل تنش و تغییر بزور رژیم در سوریه، اعلام کرد.
اپوزیسیون مسلح «ارتش سوریه آزاد» حملات خود را به نیروهای دولتی گسترده تر کرده، به دروازه های دمشق رسیده است.
بگفته “جوشوآ لاندیس”- رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه: اپوزیسیون اینک فهمیده که باید برای پیروزی، ارتش ملی را از بین ببرد؛ چرا که مردمی که با انجام تظاهرات آرام می خواستند اسد را وادار به استعفا کنند، دیدند که پایان جادوئی همچون پایان میدان تحریر در میان نیست و رژیم برای توجیه سرکوب- به گفته خود با دروغ مردم و جوانان سوری را «گروههای تروریست»- معرفی میکند و براین تکیه می کند که توانسته است عده ایی که حقوق دولتی میگیرند و یا عضو حزب بعث هستند را گول بزند. در سوریه به دلیل امنیتی بودن نظام، بیش از یک ملیون نفر یا در ارتش،یا در انواع نیروهای امنیتی و یا عضو حزب بحث هستند.
تحلیل گران دیگر می گویند که بشار اسد می تواند احتمالأ از نظر نظامی دوام بیاورد، اما نه از نظر اقتصادی وسیاسی؛ درنتیجه به هر حال ناچار به ترک قدرت خواهد شد.