هستند، امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا در یک اقدام غیر منتظره بیش از 100 شرکت متعلق به سپاه که در امر برنامه های موشکی و اتمی به شکل وارد کردن قطعات صنعتی مختلف از اروپا و بقیه دنیا هستند، را تحریم کرد.
وزیر امور خارجه انگلیس از تمام اتحادیه خواست که بشدت مراغب تحرکات اتمی ایران باشند و برنامه موشکی و مخرب ایران به دلیل تحولات منطقه تحت فراموشی قرار نگیرد، این تحریم از بزرگترین تحریم های اروپایی و در امتداد تحریم های یکجانبه واشنگتن پیش میرود و باعث شده که ارتباط بانکی تهران با سیستم جهانی قطع شود، باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا در نشست ایپاک در واشنگتن بر امر قطع ارتباط بانکی و جلوگیری از اتمی شدن رژیم امنیتی و دیکتاتوری ایران صحه گذاشت.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه (۲۳ مه) تحریمها علیه ایران را به دلیل نگرانی از برنامه هستهای این کشور تشدید کرد.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست بروکسل تعدادی از مقامهای ایرانی رامشمول تحریمهایی از قبیل ممنوعیت سفر به کشورهای اروپایی و مسدود کردن داراییهایشان کردند.
همچنین بنا بر تصمیم این اتحادیه حدود ۱۰۰ شرکت مظنون به ارتباط با برنامه هستهای ایران نیز تحریم شدهاند.
هنوز اسامی و تعداد دقیق افراد و شرکت های تحریم شده اعلام نشده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد طی سالهای گذشته با صدور چند قطعنامه خواهان شفافسازی در برنامه هستهای ایران و اقداماتی از جمله توقف غنیسازی اورانیوم شده است.
قدرتهای غربی و عربی حوزه خلیج، ایران را به دنبال کردن یک برنامه مخفیانه برای دستیابی به تسلیحات هستهای متهم میکنند.
ایران هنوز غنیسازی اورانیوم را که می تواند مصرفی دوگانه، هم برای تامین انرژی و هم تولید سلاح داشته باشد، متوقف نکرده است، ایران در دو روز گذشته یک موشک قاره پیما با نام قیام یک را تست کرد، در سالهای اخیر تولید و مانور با موشکهایی که قادر به حمل کلاهک اتمی هستند، توسط سپاه و وزارت دفاع چشمگیر بوده است، و این از عوامل عدم اعتماد دول غربی و خلیجی به نظام و برنامه های مشکوک ان است.
ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا در حاشیه اجلاس وزاری خارجه اتحادیه اروپا برداشتن این گام، یعنی تحریم ایران توسط کشورهای اروپایی را اقدامی مهم ارزیابی کرد و گفت: “این که در میان اتفاقات و تحولات خاورمیانه، برنامه اتمی ایران را فراموش نکنیم، مسئله مهمی است.”
هفته گذشته آمریکا و اتحادیه اروپا از ایران خواستند تا به مذاکرات اتمی بازگردد. با این که ایران نیز از ادامه مذاکرات با نمایندگان جامعه بینالملل استقبال کرده، اما به نظر میآید بازی ایران با کشتن وقت و اختلافات موجود مانع از تعیین تاریخی دقیق برای انجام این مذاکرات شده است.
آخرین دور گفتوگوهای اتمی ایران در ژانویه گذشته و به دنبال عدم توافق طرفین بر سر طرح مبادله سوخت و نیز مسئله توقف غنی سازی اورانیوم با شکست روبه رو شد.
ماه گذشته میلادی نیز، اتحادیه اروپا ۳۲ مقام ایرانی را به دلیل نقض حقوق بشر تحریم کرد.